reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Hej. Mi się wydaje że już powinnaś łykac kwas foliowy. Zaleca się 3 m-ce przed staraniami zacząć. Na pewno warto odbyć rutynowo wizytę u ginekologa oraz dentysty. Nie pamiętam więcej, ale na blogu mamyginekolog był wyczerpujący artykuł nt starań o dziecko, o tym jak się przygotować. No i powodzenia.Podobno 28 dni to taki standardowy cykl. A w każdą stronę 7 dni to nadal jest regularny cykl. Więc chyba 25 nie wymaga konsultacji.

Ja się mało odzywam, ale czytam was i każdej kibicuje. Mało bo u mnie na daną chwilę nadal nie ma okresu ale dopiero 3 tygodnie minęły od poronienia więc jeszcze mam czas.
Ja pierwsza @ po poronieniu (miałam zabieg łyżeczkowania) dostałam po 47 dniach

reklama
Witajcie, nie wiem czy na dobry wątek trafiłam, jeśli nie to będę wdzięczna za przekierowanie :) chciałabym dołączyć do wątku staraczek 2018. Wraz z mężem planujemy rozpocząć starania o pierwsze dziecko od września tego roku. Chętnie dowiem się mając jeszcze ponad miesiąc czasu jak warto przygotować sie do starań? Czy polecacie robić jakieś badania? ( dotychczasowe kontrole byly zawsze ok, miesiaczki regularne jak w zegarku prawie co do godziny). Czy warto juz teraz pomyśleć o suplementacji witaminowej + kwas foliowy? Ogólnie, za każdą radę będę wdzięczna :)
Pozdrawiam!
Ja przed pierwsza ciążą łykałam kwas foliowy oraz byłam na kontrolnej wizycie u ginekologa i zrobiłam cytologie ;) robiłam też badanie prolaktyny bo bardzo mnie bolały piersi w różnych fazach cyklu i gin zlecił mi to badanie wyszła wysoka, brałam bromergon, w drugim cyklu udało się zajść w ciążę niestety poroniłam, teraz zaczynam starania ponowne od października i zaczynam suplementacje Prenatalem Uno ;)

Szczerze od czasu poronienia wszystko się pozmieniało pierwsza miesiączka po 47 dniach, kolejna po 35, następna po 33, później dostałam luteinę od 15 dc w maju wszystko super po 31 dniach @, drugi miesiąc z luteina już totalna porażka w 21 dc dostałam okres, ale nie wiedziałam co zrobić i luteinę kontynuowałam normalnie, po odstawieniu @ już nie przyszła więc znowu podanie estrogenów i wywołanie @ duphastonem, po tym wszystkim w czerwcu wyszła niedoczynność tarczycy i wysoka prolaktyna, zaczęłam leczenie 4 tyg temu i to pierwsza @ po leczeniu, tarczyca w normie, prolatyna również badania robiłam kilka dni temu..
To ja bym cierpliwie czekala bo sie jeszcze regulujesz. Czasem zdarzaja sie krotsze czy dluzsze cykle.

To ja bym cierpliwie czekala bo sie jeszcze regulujesz. Czasem zdarzaja sie krotsze czy dluzsze cykle.
Też mi się wydaje żeby się wstrzymać odczekam jeszcze 2-3 cykle jeśli będą wszystkie w okolicy 25-28 dni to znaczy, że jest ok, a jak znowu będą takie rozbieżności to wybiorę się do gina

My co prawda w 3cs, ale kwas idzie od początku aż do teraz. I ja i mój M., więc myślę, że i twój mąż może spokojnie zażywać kwas foliowy.

Ja też w sierpniu idę na cytologię do ginki. I posprawdzam co i jak tam na dole słychać. Mówicie, że progesteron warto zbadać? Chyba też się wybiorę. A ile czeka się na wyniki? Jakoś specjalnie długo, czy to szybko im idzie? Bo nie wiem jak długo przed wizytą zaplanować te badanka.

My co prawda w 3cs, ale kwas idzie od początku aż do teraz. I ja i mój M., więc myślę, że i twój mąż może spokojnie zażywać kwas foliowy.

Ja też w sierpniu idę na cytologię do ginki. I posprawdzam co i jak tam na dole słychać. Mówicie, że progesteron warto zbadać? Chyba też się wybiorę. A ile czeka się na wyniki? Jakoś specjalnie długo, czy to szybko im idzie? Bo nie wiem jak długo przed wizytą zaplanować te badanka.
W Diagnostyce badania hormonalne są z dnia na dzień [emoji4] u mnie czasami nawet w ten sam dzień widoczne są online [emoji4]

Ja w laboratorium szpitalnym bez mozliwosci online hormony robie dzis to jutro jest wynik. Została mi tylko tarczyca i w czwartek gin.

reklama
Do góry