reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dodam, że zazwyczaj leczenie zaczyna się od opakowania startowego czyli od małych dawek, ja takich nie miałam więc stąd może trochę gorzej na mnie działają. Mam nadzieję, że pomogą. :)

reklama
Cześć dziewczyny :* wpadam tylko się przywitać i poczytać co u Was.
U mnie już etap plamienia. Jeszcze tydzień i uruchamiam testy owu. Ciekawe jak w tym cyklu wyjdzie skubana.

Różnicy na plus na razie nie widzę, raczej musiałabym robić badania krwi i iść na rezonans. Skutki uboczne dają się we znaki tj. takie senność i tzw napady snu i na dodatek bezsenność, zawroty głowy, uczucie zmęczenia i często boli mnie głowa. Jest to do przeżycia jak ktoś jest w domu, bo do pracy się nie nadaje. Opisując swój dzień z norprolaciem to jak wieczorem wezmę tabletkę to max 40 minut i jestem taka śpiąca, że wręcz zachowuje się i bredze jak pijana i momentalnie idę spać. Pośpię dwie lub trzy godziny i budzę się i tak do rana się wiercę, nie mogę zasnąć. Nad ranem zasypiam i budzę się z ledwością o 11 lub 12. No i wtedy dają się we znaki zawroty głowy, zmęczenie, dalej senność, bóle głowy ale nie zawsze te bóle są, często ale nie zawsze. Domniemam, że lepiej mieć takie objawy niżeli wymiotować. :)
Czyli on również ma skutki uboczne, chyba nie ma dobrego leku na tą prolaktynę naprawdę :(

Witajcie, nie wiem czy na dobry wątek trafiłam, jeśli nie to będę wdzięczna za przekierowanie :) chciałabym dołączyć do wątku staraczek 2018. Wraz z mężem planujemy rozpocząć starania o pierwsze dziecko od września tego roku. Chętnie dowiem się mając jeszcze ponad miesiąc czasu jak warto przygotować sie do starań? Czy polecacie robić jakieś badania? ( dotychczasowe kontrole byly zawsze ok, miesiaczki regularne jak w zegarku prawie co do godziny). Czy warto juz teraz pomyśleć o suplementacji witaminowej + kwas foliowy? Ogólnie, za każdą radę będę wdzięczna :)
Pozdrawiam!

Dodam, że zazwyczaj leczenie zaczyna się od opakowania startowego czyli od małych dawek, ja takich nie miałam więc stąd może trochę gorzej na mnie działają. Mam nadzieję, że pomogą. :)
Nie wiem czy pisałam wcześniej czy nie, ale ja miałam prolaktynę na poziomie około 25 i po 3 tyg stosowania Bromergonu po pół tab mam 7 ;) więc przy połówce nie odczuwam jakiś specjalnych skutków ubocznych, a różnica w cenie ogromna [emoji4] bromek około 4 zł a ten twój lek mówiłaś że chyba koło 100 prawda ? [emoji4]

Dziewczyny mam dziś 25 dc i już delikatne plamienia więc albo @ rozwinie się jeszcze dziś albo w dniu jutrzejszym na dobre czy takie krótkie cykle są w normie ?

Dziewczyny mam dziś 25 dc i już delikatne plamienia więc albo @ rozwinie się jeszcze dziś albo w dniu jutrzejszym na dobre czy takie krótkie cykle są w normie ?
Gdzies dzis czytalam ze takie ponizej 25 dni lub powyzej 33 lub 35 nie pamietam dokładnie wymagaja konsultacji z lekarzem. Ale kazdy cykl masz taki czy to jednorazowe? Jesli jednorazowe to bym sie nie martwila.

Witajcie, nie wiem czy na dobry wątek trafiłam, jeśli nie to będę wdzięczna za przekierowanie :) chciałabym dołączyć do wątku staraczek 2018. Wraz z mężem planujemy rozpocząć starania o pierwsze dziecko od września tego roku. Chętnie dowiem się mając jeszcze ponad miesiąc czasu jak warto przygotować sie do starań? Czy polecacie robić jakieś badania? ( dotychczasowe kontrole byly zawsze ok, miesiaczki regularne jak w zegarku prawie co do godziny). Czy warto juz teraz pomyśleć o suplementacji witaminowej + kwas foliowy? Ogólnie, za każdą radę będę wdzięczna :)
Pozdrawiam!
Witaj ! [emoji255]
Zycze powodzenia w przyszlych staraniach [emoji6]
Kwas foliowy jak najbardziej powinnas juz brać[emoji6] warto tuż przed rozpoczeciem starań jeszcze raz wybrac sie na kontrole [emoji6]
Tak, takie cykle sa w normie, ja mam czesto tak [emoji6] dzis u mnie tez 25dc i narazie sie nie zapowiada na @ [emoji848]

Gdzies dzis czytalam ze takie ponizej 25 dni lub powyzej 33 lub 35 nie pamietam dokładnie wymagaja konsultacji z lekarzem. Ale kazdy cykl masz taki czy to jednorazowe? Jesli jednorazowe to bym sie nie martwila.
Szczerze od czasu poronienia wszystko się pozmieniało pierwsza miesiączka po 47 dniach, kolejna po 35, następna po 33, później dostałam luteinę od 15 dc w maju wszystko super po 31 dniach @, drugi miesiąc z luteina już totalna porażka w 21 dc dostałam okres, ale nie wiedziałam co zrobić i luteinę kontynuowałam normalnie, po odstawieniu @ już nie przyszła więc znowu podanie estrogenów i wywołanie @ duphastonem, po tym wszystkim w czerwcu wyszła niedoczynność tarczycy i wysoka prolaktyna, zaczęłam leczenie 4 tyg temu i to pierwsza @ po leczeniu, tarczyca w normie, prolatyna również badania robiłam kilka dni temu..

reklama
Pozdrawiam!
Hej. Mi się wydaje że już powinnaś łykac kwas foliowy. Zaleca się 3 m-ce przed staraniami zacząć. Na pewno warto odbyć rutynowo wizytę u ginekologa oraz dentysty. Nie pamiętam więcej, ale na blogu mamyginekolog był wyczerpujący artykuł nt starań o dziecko, o tym jak się przygotować. No i powodzenia.
Podobno 28 dni to taki standardowy cykl. A w każdą stronę 7 dni to nadal jest regularny cykl. Więc chyba 25 nie wymaga konsultacji.

Ja się mało odzywam, ale czytam was i każdej kibicuje. Mało bo u mnie na daną chwilę nadal nie ma okresu ale dopiero 3 tygodnie minęły od poronienia więc jeszcze mam czas.

Do góry