reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
U mnie pozytywny utrzymywał się dwa i pół dnia, zawsze robię po południu, ale tego trzeciego dnia zrobiłam jeszcze rano i wyszedł pozytywny, po południu już bladzioch [emoji4]
No ja nie widziałam u siebie nigdy tak dlugiego pozytywu na testach.
Szykuje sie juz powoli do lekarza. Doslownie trzese sie ze usłyszę jakies zle wiesci

Cześć dziewczyny
Nie udzielałam się wcześniej ale podglądam Was od dwóch miesięcy . Tyle staramy się i dzidziusia , to mój drugi cykl po odstawieniu tabletek. Nie mierzylam temperatury ani nie robiłam testów owu. Oczywiście nie mogę dokładnie tego określić ale zawsze od razu po owulacji zaczynaja mnie bolec piersi . Podejrzewam że jestem około 12 dni po owulacji. Jestem bardzo niecierpliwa i zrobiłam test dziś rano . Na początku wyszedł negatywny a po godzinie wydaje mi się że widzę drugą kreseczke , wiem że powinnam powtórzyć go jutro i ze nie powinno się patrzeć po czasu dłuższym niż 5 minut. Nie mogłam się powstrzymać i spojrzałam .. czy to sa moje zwidy ? Czy faktycznie cos tu jest ?

Ja taki cień cienia miałam dwa razy. Raz skończyło się to ciąża, a drugi raz @.
Wiec dopóki nie ma dwóch grubych kresek, albo podwyższonej bety, to zachowuje spokój.
Idzi jutro na krew w wszytko będzie jasne :)
Trzymam kciuki żeby to była jednak dzidzia [emoji173]️

A nifty robi się zamiast amniopukcji. Amniopukcja wiąże się z ryzykiem poronienia. Chociaż z tego co się ortientuję jak nifty wyjdzie źle i chce się zakończyć ciążę to i tak musi być amnio.

To ja chodziłam na nfz i dostawałam skierowanie na usg genetyczne, które wykonywał ktoś inny. I tak miałam w dwóch przychodniach, bo z synem byłam gdzie indziej i z córką gdzie indziej.

Szkoda dziewczyny, następne cykle na pewno będą udane :)

Ja jednak wolę ubierać noworodka niż takie półroczne dziecko [emoji14] Pierwsze urodziłam w lutym, drugie w czerwcu. Najgorzej z upałami w ciąży. A maj lubię, sama jestem z maja.

Co do pappa nigdy bym się na niego nie zgodziła. Statystyka, która może zamienić ciąże w horror. Ja ogólnie jestem z tych dziwolągów, usg też jak najmniej. Nie do końca wierzę, że są w 100% bezpieczne. Różne już są badania, zwłaszcza w Chinach ze względu na ich politykę rodzinną.
To ja uważam, że USG na każdej wizycie i nie wyobrażam sobie inaczej [emoji4] ile osób tyle opinii wśród swoich znajomych mam osoby, które rezygnują z badań prenatalnych swiadomie, ale są też nastawione na to, że obojętnie co by się nie działo dziecko urodzą, a jak ktoś chce mieć wybór bądź też świadomość, że nosi chore dziecko to je robi, aczkolwiek uważam że nawet jeśli ktoś się decyduje urodzić chore dziecko to napewno dobrze jest wiedzieć o tym wcześniej masz przede wszystkim czas na poukładanie sobie w glowie, na znalezienie odpowiedniego szpitala itp rzeczy

Wiecie co, może to głupie, ale ja zawsze chciałam zeby moja córka urodziła się w maju lub czerwcu [emoji23] nie wiem dlaczego. Jakoś te miesiące takie mi się wydają idealnym czasem na rodzenie córeczki [emoji23][emoji23][emoji23]
Miałam zawsze takie samo marzenie. Potem zaszłam w ciążę i cieszyłam się z marca, ale nie było nam pisane urodzić w marcu. Zobaczymy kiedy się uda następną ciążę. Pierwszy syn z końca wrzesnia, drugie miało być przełom lipca/sierpnia, ale też poronione. I finalnie drugi syn październik.
I jak KatiNails pisze było dużo ubierania maluchów.

Czy pacman to może być objaw ciąży? :D jakaś masakra. Ciągle mam na coś ochotę. A od wielu miesięcy nie miałam apetytu i chudłam ;)

reklama
Czy pacman to może być objaw ciąży? :D jakaś masakra. Ciągle mam na coś ochotę. A od wielu miesięcy nie miałam apetytu i chudłam ;)
Mi pacman się włącza na kilka dni przed @.

A co do biegania, to można, ale musi być bezproblemowa ciąża. Oczywiście dużo zależy od tego, w jakiej formie jest mama. Łatwiej osobie wysportowanej, bo to nie szok dla organizmu. Gorzej gdyby nagle z opcji kanapowca włączyła ci się miss sportu, to mogą być problemy.

Do góry