reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Suuper, gratuluje corki :* przez moja nieobecnosc na forum tyle mnie ominelo, nawet nie wiedzialam, ze znasz plec :)
Zleci, tylko najpierw początek musi byc pozytywy, marze o zobaczeniu bijącego serduszka, a do tego jeszcze z 3 tyg czekania :)

Napisane na HUAWEI VNS-L31 w aplikacji Forum BabyBoom
Będzie wszystko dobrze ! Musi być :*
Ja się w czwartek dopiero dowiedziałam, że będzie córka :* także świeżo po tej informacji jeszcze sama jestem[emoji23] i jeszcze do końca do mnie nie dociera, że się jednak do parki udało :)

ckai9jcg3ugxsgdl.png

atdcx1hp69ts3ous.png

reklama
Suuper, gratuluje corki :* przez moja nieobecnosc na forum tyle mnie ominelo, nawet nie wiedzialam, ze znasz plec :)
Zleci, tylko najpierw początek musi byc pozytywy, marze o zobaczeniu bijącego serduszka, a do tego jeszcze z 3 tyg czekania :)

Kiedy masz dokładnie wizytę ?

ckai9jcg3ugxsgdl.png

atdcx1hp69ts3ous.png

Kiedy masz dokładnie wizytę ?

ckai9jcg3ugxsgdl.png

atdcx1hp69ts3ous.png
Ja dzisiaj dopieto wg OM mam 4t5d, we wtorek i czwartek ide na bete i jak wszystko bedzie ok to wizyte chce zaplanowac na 18 kwietnia, to bedzie 7t1d. Wydaje mi sie, ze szybciej nie ma sensu :)
Kolezanka mi powiedziala, ze to bedzie "mocna ciąza" skoro cień pokazala
sie juz 9dpo;) i tego sie trzymam [emoji14]

Tez mialas od samego poczatku parcie na pecherz? Bo ja od tygodnia codziennie juz wstaje w srodku nocy w pelnym pecherzem, a wczesniej przesyialam cale noce.

Ja dzisiaj dopieto wg OM mam 4t5d, we wtorek i czwartek ide na bete i jak wszystko bedzie ok to wizyte chce zaplanowac na 18 kwietnia, to bedzie 7t1d. Wydaje mi sie, ze szybciej nie ma sensu :)
Kolezanka mi powiedziala, ze to bedzie "mocna ciąza" skoro cień pokazala
sie juz 9dpo;) i tego sie trzymam [emoji14]

Tez mialas od samego poczatku parcie na pecherz? Bo ja od tygodnia codziennie juz wstaje w srodku nocy w pelnym pecherzem, a wczesniej przesyialam cale noce.

Też mi się wydaje, że jak tak szybko wyszła i ciemnieje to nie masz się co martwić. Ja byłam 7tc, ale potem na prenatalnych i połówkowych wyszło że 8 TC tak na prawdę przez tą szybko owu i zagnieżdżanie i serduszko już biło jak dzwon :) I termin mam o 8 dni szybciej potwierdzone przez USG prenatalne i połówkowe.
Tak. Najpierw 6-7 dpo bóle jak na @. Mocne nigdy tyle przed tak nie miałam. Ale stwierdziłam że może jak owu była w 11tc to coś się przestawiło i @ też będzie wcześniej. 8 dpo parcie na pęcherz. Biegałam co chwilę do WC i nawet po skorzystaniu z WC dalej miałam uczucie że coś w pęcherzu jest. To były u mnie objawy zagnieżdżania. Potem tylko kłucia w jajnikach i lekkie bóle jak na @. Utrzymywały się coś do tygodnia po terminie @. Od tej pory żadnych boli, ciągnięcia, kłucia, skurczy, stawiania się macicy. Bóle pierwsi zaczęły się koło 7tc,, a koło 8tc nudności a potem wymioty. Tym razem książkowa ciąża (w ciąży z synem na początku był krwiak).

ckai9jcg3ugxsgdl.png

atdcx1hp69ts3ous.png

Też mi się wydaje, że jak tak szybko wyszła i ciemnieje to nie masz się co martwić. Ja byłam 7tc, ale potem na prenatalnych i połówkowych wyszło że 8 TC tak na prawdę przez tą szybko owu i zagnieżdżanie i serduszko już biło jak dzwon :) I termin mam o 8 dni szybciej potwierdzone przez USG prenatalne i połówkowe.
Tak. Najpierw 6-7 dpo bóle jak na @. Mocne nigdy tyle przed tak nie miałam. Ale stwierdziłam że może jak owu była w 11tc to coś się przestawiło i @ też będzie wcześniej. 8 dpo parcie na pęcherz. Biegałam co chwilę do WC i nawet po skorzystaniu z WC dalej miałam uczucie że coś w pęcherzu jest. To były u mnie objawy zagnieżdżania. Potem tylko kłucia w jajnikach i lekkie bóle jak na @. Utrzymywały się coś do tygodnia po terminie @. Od tej pory żadnych boli, ciągnięcia, kłucia, skurczy, stawiania się macicy. Bóle pierwsi zaczęły się koło 7tc,, a koło 8tc nudności a potem wymioty. Tym razem książkowa ciąża (w ciąży z synem na początku był krwiak).

ckai9jcg3ugxsgdl.png

atdcx1hp69ts3ous.png
Ja owu mialam raczej pozno, wg testow owulacyjnych ok 20-21dc.
Wychodzi na to, ze.mialam identyczne objawy zagniezdzenia. Parcie na pecherz takie, ze myslalam, ze mam zapalenie pecherza. 3 dni bylam na furaginie, dopiero teraz łącze fakty...

No i po wizycie ;) Maluch 1,1 cm, serduszko bije, z usg wyszło 7 tyg. 1 dzień. Na tą chwilę wszystko w porządku ;)
Karta ciąży założona, dostałam skierowanie na badania prenatalne i zalecenie kilku badań z krwi.
Następną wizytę mam 26.04., bo chcemy lecieć na majówkę do Londynu.
Mój Mąż niepocieszony, bo nie mógł wejść do gabinetu ;p
Super wiesci:) Niech fasolcia zdrowo rosnie.

A ja znowu chora... Gorączka, katar okrutny, zaczynam kaszleć a nienawidzę tego... Ale co zrobić, mogę jedynie spróbować tak jak wtedy z grypą - paracetamol, stodal, herbata dobra i do łóżka. Na szczęście nie jest tak strasznie jak przy tej grypie, tylko zwykłe przeziębienie.
Dostaliśmy projekt zaproszeń na ślub! [emoji813] jestem zakochana! [emoji7]

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
Zdrowka:) Lepiej sie juz czujesz?

reklama
Chrystus zmartwychwstał hej dziewczyny u mnie 25dc jutro @ ma byc a tu nic zadnych boli na okres niema nic zero obiawow jedynie piersi staly sie pelne wieksze ale niebola hmmm niestaralismy sie specjalnie bo niechcialabym urodzic w grudniu. Czyzby jednak los chcial mi splatac takiego figla i jednak cos wyszlo no to by byl prima aprilis naprawde udany

Do góry