reklama
Zuza1988
Aktywna w BB
Cześć dziewczyny ! :-) jestem już w Polsce i jutro wybieram się na badanie krwi mam w planie zrobić : cukier ,toxoplazmoze ,tarczyce ,zakrzepicę i na co jeszcze zwrócić uwagę ? Macie jakieś pomysły w związku z poronieniami i związani biochemicznymi ??? Pozdrawiam :-)
MatkaPolka85
Fanka BB :)
Cześć kochane. U mnie w piątek pojawiła się wredna @ i to dzień wcześniej niż powinna.Potop mam straszny i do tego skrzepów tyle że w szoku jestem( sorry za dosłowność) Normalnie wykrwawię się chyba na amen. Mam już dość a końca nie widać.
Magda 2791
Jutro zrobię test jak nie będzie @. Czekam tak długo przez ten negatywny test tydzień temu, boje się że znowu zobaczę biel. .... do gina się już zapisałam na 30 kwietnia (tyle się czeka) bo jak nie ciąża to niech muszęssprawdzić czy wysoko ok bo w jakiś czas temu było tak że @ pojawiła się po 9 dniach opóźnienia. .... tylko wtedy nie bolały mnie już piersi i w ogóle nigdy tak dziwnie nie bolały. ...
flor87
3mam kciuki, żeby jutro były dwie kreseczki ;-)Jutro zrobię test jak nie będzie @. Czekam tak długo przez ten negatywny test tydzień temu, boje się że znowu zobaczę biel. .... do gina się już zapisałam na 30 kwietnia (tyle się czeka) bo jak nie ciąża to niech muszęssprawdzić czy wysoko ok bo w jakiś czas temu było tak że @ pojawiła się po 9 dniach opóźnienia. .... tylko wtedy nie bolały mnie już piersi i w ogóle nigdy tak dziwnie nie bolały. ...
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Sesil
Dziewczyny wpadłam się pochwalic )
nie wiem czy mnie pamiętacie.. pisałam ze walczymy z azoospermia meza, co prawda nie mamy jeszcze wyników krwi a badań genetycznych jeszcze nie zrobiliśmy to juz zdecydowaliśmy ze będziemy adoptowac maluszka )) jutro jedziemy na ośrodka adopcyjnego tak bardzo się ciesze ze uszczęśliwimy jakies maleństwo.. ze damy mu dom, miłosc i wszystko czego zabrakłoby mu w bidulu.
Odkąd podjęliśmy tą decyzję to jakoś mi lzej na sercu.. czuję niesamowitą ulgę!
Będziemy badac męza i byc moze leczyc nie mniej jednak jakoś oboje nie jesteśmy przekonani co do na in vitro.. nie, nie ze względów katolickich ale jakoś tak ogólnie. Byc moze gdyby było to tańsze, byc moze gdyby szanse były 100%, byc moze gdyby nadal była refundacja.. nie wiem. Boję się rozczarowania ze się nie uda.. tłumacze to sobie ze za taką kasę to mozemy zabrac dzieciątko z Domu Dziecka na wakacje zycia których bez nas by byc moze nigdy nie doświadczył. A czy będę w stanie pokochac nie swoje dziecko? Mam wrazenie ze juz je kocham chociaz daleka droga do zobaczenia go
Stwierdzilismy ze moze zapisane nam by uszcześliwic dzieciaczka porzuconego niz spłodzenie dziecka..
Juz czuję się w ciązy adopcyjnej
nie wiem czy mnie pamiętacie.. pisałam ze walczymy z azoospermia meza, co prawda nie mamy jeszcze wyników krwi a badań genetycznych jeszcze nie zrobiliśmy to juz zdecydowaliśmy ze będziemy adoptowac maluszka )) jutro jedziemy na ośrodka adopcyjnego tak bardzo się ciesze ze uszczęśliwimy jakies maleństwo.. ze damy mu dom, miłosc i wszystko czego zabrakłoby mu w bidulu.
Odkąd podjęliśmy tą decyzję to jakoś mi lzej na sercu.. czuję niesamowitą ulgę!
Będziemy badac męza i byc moze leczyc nie mniej jednak jakoś oboje nie jesteśmy przekonani co do na in vitro.. nie, nie ze względów katolickich ale jakoś tak ogólnie. Byc moze gdyby było to tańsze, byc moze gdyby szanse były 100%, byc moze gdyby nadal była refundacja.. nie wiem. Boję się rozczarowania ze się nie uda.. tłumacze to sobie ze za taką kasę to mozemy zabrac dzieciątko z Domu Dziecka na wakacje zycia których bez nas by byc moze nigdy nie doświadczył. A czy będę w stanie pokochac nie swoje dziecko? Mam wrazenie ze juz je kocham chociaz daleka droga do zobaczenia go
Stwierdzilismy ze moze zapisane nam by uszcześliwic dzieciaczka porzuconego niz spłodzenie dziecka..
Juz czuję się w ciązy adopcyjnej
@Sesil pewnie że pamiętamy cudowna decyzja musicie z mężem być osobami o wielkich serduchach, to piękne że chcecie zmienić czyjeś życie na lepsze, a przy tym wasze zmieni się też niesamowicie na plus
my z mężem już na początku zwiazku ustaliliśmy, że jeśli nie będzie nam dane mieć biologicznych dzieci to na pewno adoptujemy, ale narazie to 2 cykl starań
Choć mi się marzy adoptować nawet jak będziemy mieli własne, ale to też zależy od sytuacji życiowej. Trzymam za was kciuki i z całego serduchach popieram ta decyzję!
my z mężem już na początku zwiazku ustaliliśmy, że jeśli nie będzie nam dane mieć biologicznych dzieci to na pewno adoptujemy, ale narazie to 2 cykl starań
Choć mi się marzy adoptować nawet jak będziemy mieli własne, ale to też zależy od sytuacji życiowej. Trzymam za was kciuki i z całego serduchach popieram ta decyzję!
Wiktorka88 O
Sesil bardzo gratuluję decyzji. Mamą nie jest ta która urodziła, ale ta ktora pokocha i wychowa.
@aga6 na początku ciąży w pierwszym trymestrze też miałam problemy z bolami głowy. Przeszło po tym jak zaczęłam regularnie brać magnez.
Ja na wizycie nie dowiedziałam się płci dziecka. Mój lekarz sam się zaczyna na tą przychodnie wkurzać. USG było stare, już nic na nim widać nie było. A teraz wogole.. lipa z USG. Jedyne co to tym małym urządzeniem serduszko usłyszałam. I to że mimo leków i diety hemo w trzy tygodnie spadła z 11.8 na 11.4 . Płakać mi się chce... Pocieszam się jedynie tym że w czwartek USG połówkowe...
Ja na wizycie nie dowiedziałam się płci dziecka. Mój lekarz sam się zaczyna na tą przychodnie wkurzać. USG było stare, już nic na nim widać nie było. A teraz wogole.. lipa z USG. Jedyne co to tym małym urządzeniem serduszko usłyszałam. I to że mimo leków i diety hemo w trzy tygodnie spadła z 11.8 na 11.4 . Płakać mi się chce... Pocieszam się jedynie tym że w czwartek USG połówkowe...
reklama
Blondasek85
Cześć dziewczyny ! :-) jestem już w Polsce i jutro wybieram się na badanie krwi mam w planie zrobić : cukier ,toxoplazmoze ,tarczyce ,zakrzepicę i na co jeszcze zwrócić uwagę ? Macie jakieś pomysły w związku z poronieniami i związani biochemicznymi ??? Pozdrawiam :-)
Ja np. w związku z poronieniem i homocysteiną 10 (pomimo, że według laboratorium to w normie się jeszcze mieści) dostałam zlecenie aby zrobić pakiet badań na trombofilię tak na wszelki wypadek ale nie z krwi tylko wymaz z policzka.