reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Teraz chyba mogę Wam napisać objawy, ale nie jakieś spektakularne:
- gdzieś od kilku dni nie mogę znieść kakao, które tak kocham,
- mam trochę pełniejsze piersi i takie dziwne uczucie, nie wiem mrowienie?
- podobno jestem marudna,
- wyszło mi dużo pryszczy...

Poprzednim razem piersi bolały mnie tak, że w nocy płakałam z bólu.
Teraz nic specjalnego i mam nadzieję, że tak zostanie.

reklama
Jeszcze raz gratuluję! :) Mi by wychodził na 17/11 ale czy się udało w tym cyklu... na pewno dowiem się najpóźniej za dwa tygodnie. ;)

Trzymam kciuki ;)
No to mi pewnie kilka dni wcześniej, ale nie liczę już nic. Strasznie jestem zła, że nie poczekałem na 8.03 i mam takie poczucie jakbym pozbawiła się niespodzianki ;(

Gratuluję ;)
Dopiero teraz nadrobiłam, bo od 16 piszę Wam wiadomość i skończyć nie mogłam [emoji14]

Tak, pierwszy.
Tabletki anty brałam jakieś 8 lat temu przez 1,5 roku...

Trochę mi jakoś przykro, że nie poczekałem na 8.03 ... miałam takie postanowienie a tu nic z tego ;( ale test i tak sobie kupię ;)
A mojemu Mężowi chyba kaktus na ręce nie wyrośnie.
Trochę jestem w szoku, że wyszło mi to w 24 dc... i to w sumie przy owulacji w 15dc, bo robiłam progesteron i idealnie zgadza się z tym, źe owu była w 15 dc.

Dziękuję wszystkim, ale ja się będę cieszyć dopiero w kwietniu [emoji14] jak zobaczę, że wszystko ok.
Jakieś objawy ciąży miałaś/masz do tego czasu? Tak czytam wasze wpisy nt badań progesteronu czy brania duphastonu... Mi ginekolog nawet o czymś takim nie wspomniał a wiedział że staramy się od tego
cyklu, powinnam się zmartwic?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluję wszystkim Koleżankom w ciąży :-) to teraz można dołączyć do listopadowek ;-). Oj nie przepadam za tym miesiącem ... ale jak każda z nas -chciałabym juz oczekiwać na dziecko. Miesiąc urodzenia nie miałby dla mnie znaczenia.

Dołączę na pewno jak zrobię betę po 8 marca 2 razy ;)

16.11 mam ;)
Właśnie ja wtedy to jakoś dobrze przeżyłam, bo zawsze tłumaczę sobie, że nie można się przejmować, jeśli się na coś nie ma wpływu. Nie staraliśmy się wtedy, więc moźe było mi łatwiej... owu przesunęła mi się wtedy, bo wróciliśmy z wakacji i byłam chora i jakoś tak wyszło.
Trzeba myśleć pozytywnie ;)
No to może akurat blisko tej daty wypadnie Ci poród[emoji5]. A to inna bajka, my planowaliśmy dlatego było ciężko...

3jgx3e3kfy69cdb8.png

Jakieś objawy ciąży miałaś/masz do tego czasu? Tak czytam wasze wpisy nt badań progesteronu czy brania duphastonu... Mi ginekolog nawet o czymś takim nie wspomniał a wiedział że staramy się od tego

Objawy właśnie napisałam kilka postów wyżej.
Poszłam do ginekolog w listopadzie zeszłego roku tak na wizytę profilaktyczną... zrobiła mi badanie i cytologię. Powiedziałam, że będziemy się starać o dziecko od lutego lub marca 2018. Kazała mi zrobić kilka hormonów, morfologię, toksoplazmozę chyba i progesteron przez 3 cykle, ale że pierwszy zrobiłam w styczniu to teraz powiedziała, żebym zrobiła 3 dni pod rząd od 7-9 po owu, chyba zrobiłam od 6, bo tak wynika z tego co wyszło, bo miałam dosyć niski progesteron, a w 7-8 dniu po owu powinien być wysoki (chciała sprawdzić czy owu jest prawidłowo i przy okazji czy niedobór nie był winą wcześniejszego poronienia). Kazała mi od stycznia brać inofem 2 razy dziennie i raz dziennie wit. D, bo powiedziała że to pomaga w wyrównaniu gospodarki hormonalnej, choć miałam wyniki ok., co w dalszej części ma wpływ na utrzymanie ewentualnej ciąży.

A z objawów to jeszcze ciągle mi się chce sikać, a jak pójdę to jakoś niespecjalnie ;p

Nie brałam progesteronu, bo chciała łaśnie sprawdzić jego poziom.

reklama
A i dla uspokojenia Was napiszę, że w tym cyklu nie miałam grama śluzu... tak jak zwykle miałam sporo, tak teraz zastanawiałam się nawet czy wszystko ok. i czy to nie wina inofemu ;)

Do góry