reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Kurcze sama nie wiem... nie chciałabym miec potem wyrzutów sumienia ze przez własny egoizm i chęc dobrej zabawy coś się stanie nie dobrego :( tyle czasu się staramy, tyle wyrzeczeń a tutaj przez dobrą zabawę ma nie wyjśc? Kurde chyba świruję!

Ja tam bym się bawiła ;) jak ma się udać to i tak się uda, a jak nie to uważam, że nie masz na to wpływu. Wydaje mi się, że organizm jest tak skonstruowany, że dopóki nie dojdzie do zagnieżdżenia to leki czy alkohol nie mają wpływu, a nawet myślę że dopóki nie wytworzy się łożysko, bo niby jak? Skoro nie ma połączenia. Tak na mój chłopski rozum.

Ostatnia edycja:
reklama
Szczerze to nie nastawiam sie na nic, bo za duzo rozczarowań już było. Ale staram sie myśleć pozytywnie :)

Napisane na HUAWEI VNS-L31 w aplikacji Forum BabyBoom
Wiem o czym mówisz.... sama to przeszłam przez 4 cykle tyle razy miałam nadzieję, że się uda a potem przychodziła @ i był smutek i żal.Przecież to było niemożliwe żebym nie zaskoczyła kiedy seks był codziennie w dni płodne i wszystkie rytuały po seksie typu leżenie 10 min itd wiecie o co mi chodzi. Najlepsze jest to, że w tym 5 cyklu wcale się szczególnie nie starałam i nic nie robiłam. Po prostu zrobiłam się już zrezygnowana, powiedziałam sobie trudno widocznie nie jest mi dane mieć dziecko. Zaczęłam żyć i przestałam myśleć o staraniach dziecku itd. Pierwsze objawy ciąży pomyliłam z przeziębieniem. Test zrobiłam w ten sam dzień co Migdalove jakie było moje zaskoczenie kiedy po czasie pojawił się cień ledwo widoczny. Wiesz jakie były moje myśli, że na pewno się pomylił i jest po czasie. Następnego dnia zrobiłam 3 testy na każdym była druga kreska a ja dalej twierdziłam, że to tylko sen. Dopiero beta mi uświadomiła, że to się udało. Dlatego w pełni rozumiem Twój dystans do tego, pamiętaj jednak, że życie potrafi zaskoczyć tak pozytywnie ;).

Kurczę, boli mnie brzuch jak na okres, mam temperaturę 37 stopni. Boję się, że dzieje się coś niedobrego ;(
Spokojnie ból brzucha nie musi oznaczać, że już się coś dzieje złego. Mnie przez pierwszy tydzień jak dowiedziałam się o ciąży brzuch bolał codziennie. Teraz też czasami boli ale to dlatego, że macica się powiększa. Głowa do góry ;).

Mnie wczoraj gin powiedział że założy kartę 15 marca jak już przyjdę z kompletem badań. Będę wtedy w 9 tc. Aż boję się sprawdzić ile to będzie kosztować. Mam nadzieję że 300 zł wystarczy. W którym jesteś Ty tygodniu?
Ja jestem w 9 tygodniu
Dostałam skierowanie na badania i 12 marca kartę.ciąży założy

Właśnie aktualizowałam tabelkę, @joasiaaa @Zuza1988 już Was dopisałam. :)
Jest nas 67 starających się! I 12 szczęśliwych przyszłych mam! <3 Niech ta liczba rośnie szybciutko! :)

Coś którejś z Was pozmieniać w danych? :)

Jestem po wizycie. Niestety nie ma ani jednego pecherzyka powyzej 10mm... Mam zglosic sie jeszcze w poniedzialek 14dc, ale zwatpilam. [emoji24][emoji20]

reklama
Do góry