reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Hej, jestem tu nowa mogę dołączyć? :) Początkowo szukałam grupy gdzie kobietki planują starania z wyprzedzeniem ale znalazlam tylko to forum :) planujemy starania w październiku tego roku ale chętnie dołączę do jakiejś grupy gdzie będziemy mieć wspólny temat :)
Witaj! Super, że do nas dołączyłaś. :) Są też tutaj dziewczyny, które jeszcze się nie starają a czekają na ten moment. Wszystkie nas łączy jeden cel, także rozgość się. :) Zerknij na pierwszą stronę wątku, prowadzimy tam tabelkę dzięki której możemy troszkę się poznać. Jeśli chcesz zostać dopisana to zapoznaj się z danymi i napisz mi je a ja Cię dodam. [emoji813]
Napisz coś nam o sobie. ;)

W ogóle to witam się w 10dc. :) Dłuży mi się ten cykl, ale to w sumie dobrze. Muszę zerknąć do kalendarzyka by zobaczyć który to dzień cyklu więc to dobry znak, że nie nakręcam się a spokojnie się staramy. [emoji106]

hej dziewczyny ja po wczorajszej wizycie jestem pelna nadzieji w końcu może się uda tym razem mam 2 pęcherzyki w 10 dc jeden 16mm a drugi 13mm w prawym jajniku odziwo:) mam nadzieje ze pekna oba raz w roku mam wlasnie podwojna owu:)

To trzymam kciuki, żeby pękły oba :) Chciałabyś bliźniaki? :)

@Alexis92
Aleksandra, 25, Warszawa
Data następnej @ 18/02/2018
Cykl starań - 0
Dzieci - 1

Uzupełnilam :)
No więc tak krótko o mnie to mam na imię Ola 25 lat mieszkam w Warszawie ( może jest tu jakaś duszyczka z tego miasta ? ) Mam już synka który za chwilę skończy pół roku. Razem z moim mężem chcemy mieć dwójkę dzieci najlepiej z różnica około 2 lat :) wstępnie podjeslimy decyzję że będziemy starać się od października tego roku ale okres po porodzie ma swoje widzi mi się i jak tak dalej pójdzie to będzie miała cykl trwający 2 miesiące co nie idzie na moją korzyść. Ale mam nadzieję że do tego czasu wróci jakaś normalność :) pamiętam jak przygotowywałam się przed pierwszą ciaza był to dla mnie bardzo przyjemny czas ale czas pędzi tak szybko że teraz już nie mogę doczekać się starania o kolejnego bobasa. Widzę że tutaj dziewczyny już też działają
Trzymam w takim razie kciuki i może coś będę w stanie podpowiedzieć bo jeszcze tak troche jestem świeżo w temacie ;)

W ogóle to witam się w 10dc. :) Dłuży mi się ten cykl, ale to w sumie dobrze. Muszę zerknąć do kalendarzyka by zobaczyć który to dzień cyklu więc to dobry znak, że nie nakręcam się a spokojnie się staramy. [emoji106]

Najważniejsze w cyklu to nie myśleć ciągle o staraniach chociaż wiem że to nie jest takie proste :) bo jak tu nie myśleć skoro tak bardzo się czeka na tą małą istotke :)

@Alexis92
Aleksandra, 25, Warszawa
Cykl starań - 0
Dzieci - 1

No więc tak krótko o mnie to mam na imię Ola 25 lat mieszkam w Warszawie ( może jest tu jakaś duszyczka z tego miasta ? ) Mam już synka który za chwilę skończy pół roku. Razem z moim mężem chcemy mieć dwójkę dzieci najlepiej z różnica około 2 lat :) wstępnie podjeslimy decyzję że będziemy starać się od października tego roku ale okres po porodzie ma swoje widzi mi się i jak tak dalej pójdzie to będzie miała cykl trwający 2 miesiące co nie idzie na moją korzyść. Ale mam nadzieję że do tego czasu wróci jakaś normalność :) pamiętam jak przygotowywałam się przed pierwszą ciaza był to dla mnie bardzo przyjemny czas ale czas pędzi tak szybko że teraz już nie mogę doczekać się starania o kolejnego bobasa. Widzę że tutaj dziewczyny już też działają
Trzymam w takim razie kciuki i może coś będę w stanie podpowiedzieć bo jeszcze tak troche jestem świeżo w temacie ;)

Ja jestem z Warszawy :)

@Alexis92
Aleksandra, 25, Warszawa
Cykl starań - 0
Dzieci - 1

Zaraz dodam Cię do tabelki. :) Z Warszawy jest sporo dziewczyn. :)

Najważniejsze w cyklu to nie myśleć ciągle o staraniach chociaż wiem że to nie jest takie proste :) bo jak tu nie myśleć skoro tak bardzo się czeka na tą małą istotke :)
Myśleć to pikuś, codziennie myślimy coś planujemy ale nie wkręcamy się, że akurat teraz się uda, na razie na luzie. Dajemy sobie jeszcze 3 miesiące luzu a potem już będziemy się wspomagać mierzenie temperatury, testami owulacyjnymi, monitoring cyklu itp. Póki co 18 cykl luźnych starań tak +/- bo było parę miesięcy z tabletka mi anty.

reklama
Powracam i ja. Śledzę was regularnie, ale nie piszę nic, bo ciagle mam stracha, że te nasze starania jeszcze się w czasie przedłuża... Pod koniec stycznia miałam konizacje szyjki macicy, za tydzień mniej wiecej powinnam mieć wyniki, czy zostalo wycięte wszystko. I na razie nie biorę innej opcji pod uwagę. Z seksem wstrzymać się musimy jeszcze ze cztery tygodnie. Końcem marca wracamy też na stałe do Polski i od maja ostro zaczynamy walczyc :) tak sobie nawet wczoraj pomyślałam, ze na ten maj w goracym terminie zarezerwuje na kilka dni jakiś pokoik w Tatrach, tamto powietrze jakoś dobrze na nas działa :D

Co do tabelki:
Marcelina, 27, Kraków
Cykl starań- 0
Data następnej @- 23-25.03
Dzieci- brak
A marzy mi się taka rodzina jak u @leeleeth :D

Do góry