reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Witajcie [emoji8] 2 dc więc zaczynam clo. Czytałam o nim duzo i praktycznie wszędzie piszą ze pierwsza tabletke bierze się 5 ew. 3 dc. Czy ktos tez mial zalecenia tak jak ja? [emoji4] no i pytanie ktore najbardziej mnie nurtuje, kiedy powinna pojawic się owulka?
Miłego dnia wszystkim życzę [emoji173]
Hej , ja brałam w tym cyklu Clo od 5 dc do 10 dc i wtedy 10-11 dzień cyklu miał owulke ;)

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczynki nowe i te stare w nowym starym wątku ;)
Co do wieku kiedy zostać mamą, to powiem tak. My staraliśmy się kiedy skończyłam 23 lata, a życie i tak zrobiło swoje i urodziłam dopiero mając 29. Teraz mam 37 i zawsze myślałam, że dostałam już swoje szczęście i nie będę go nadużywać. Nie zależało nam na rodzeństwie. Skupiliśmy się na wychowaniu syna. Mamy kredyt na dom i nie zawsze możemy sobie na wszystko pozwolić. Ale do garnka zawsze mamy co włożyć. Ale wiadomo, bank z kredytem nie poczeka, ZUS też nie a to już są koszty niemałe. Patrząc na syna jak szybko ten czas leci zatęskniłam za taką małą istotką. I tak jak już pisałam, macierzyństwo to najpiękniejsze co mnie w życiu spotkało. Synek bardzo chce mieć rodzeństwo ma już 8 lat i duży instynkt opiekuńczy :D. Jak to będzie zobaczymy...
Witajcie
emoji8.png
2 dc więc zaczynam clo. Czytałam o nim duzo i praktycznie wszędzie piszą ze pierwsza tabletke bierze się 5 ew. 3 dc. Czy ktos tez mial zalecenia tak jak ja?
emoji4.png
no i pytanie ktore najbardziej mnie nurtuje, kiedy powinna pojawic się owulka?
Miłego dnia wszystkim życzę
emoji173.png
Ja również brałam od 2dc. Teraz biorę lamette. Owulacje miałam po podanym ovitrelle w 16 dc.

hej dziewczyny ja w poniedziałek do ginka ide na sledzenie owu bo cos mi się niezgadza pod koniec roku 3 cykle bezowulacyjne a w ciągu roku było ich 5 wiec masakra niby testy kupiłam będę testować owulke ale najlepiej monitoring widać dokładnie czy jest pechezyk i kiedy peknie chciałabym jeszcze syna doczekać zanim mnie raczysko dopadnie a dopadnie prędzej czy później :)

A ja mam takie pytanie czy macie jakieś objawy podczas owulacji? Odczuwacie ból jajnika? Zastanawiam się czy robić testy na owulacje, bo ja zawsze czuje kiedy ja mam bynajmniej tak mi się wydaje :)

Cześć
teraz znalazłam nowy wątek:) fajny pomysł
syn wyzdrowial to wróciłam do pracy to czasu mniej ;)
Miłego dnia wszystkim i owocnych walentynek :*

A ja mam takie pytanie czy macie jakieś objawy podczas owulacji? Odczuwacie ból jajnika? Zastanawiam się czy robić testy na owulacje, bo ja zawsze czuje kiedy ja mam bynajmniej tak mi się wydaje :)

Przed ciążą większość cykli u mnie było bezowulacyjnych. Ale jak już owulacja się pojawiała to objawiała się kłuciem jajnika i ogromną ilością śluzu płodnego :)
Obecnie jestem pierwszy ( i jak na razie ostatni ) cykl po ciąży bez tabletek i innych zabezpieczeń i ku mojemu zdziwieniu była owulacja z lewego jajnika :)

Hej wam! Tabelka na pierwszej stronie to taka wersja beta. Te dziewczyny które jeszcze nie widnieją na liście na pewno się pojawią. Cierpliwości. :) Wieczorem wszystko poprawie, dodam kolejne dziewczyny. :)
A co do Walentynek, nie rozumiem tej postawy na nie. Kurcze ja jestem na nie jeśli chodzi o wszystkie święta kościelne i nie apeluje wszędzie. ;) Boże Narodzenie - to jest dopiero komercyjne święto! Walentynki również, ale kogo to obchodzi. Fajnie mieć kolejny dobry powód by dać kwiatka, pójść na romantyczną kolacje, czy spędzić w ogóle miło czas. Mój narzeczony dba o nasz związek nie tylko w walentynki ko i ja tak samo, wychodzimy w różne dni roku ale walentynki to taki dodatek w roku, gdzie propagowana jest miłość. Czy to jest złe? Odpowiedź jest raczej logiczna. :)

Co do owulacji, to w sumie nigdy nie czułam objawów, dopiero od dwóch cykli potrafię to wyczuć, a pomógł mi przy tym test owulacyjny. Teraz już testów nie używam.

reklama
Ja w sumie nigdy nie miałam problemów z wyczuciem owulacji ale zobaczymy jak to będzie, w dzień owulacji współżyłam z partnerem zobaczymy jak się to potoczy , czy się udało :) co do walentynek my również traktujemy ten dzień jako taki dodatkowy, często wychodzimy razem do kina, na obiad do restauracji czy też gdzieś potańczyć, nie ważne czy to walentynki czy też nie :)

Do góry