reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Migdalove - a czym jest środa popielcowa? Masz dwa dni w roku, w którym obowiązuje ścisły post: 3 posiłki dziennie, w tym jeden do syta, bez pokarmów mięsnych. Do tego powinno temu dniu towarzyszyć nieco bardziej refleksyjny charakter, co przeżywamy mękę Jezusa. To może się wykluczać. (Ja np. w dniu w którym moi bliscy umierają lub bardzo cierpią nie jestem w stanie się dobrze bawić)
Nie zapominajcie, że kościół jako taki nie jest przeciwny walentynkom, ale w tym roku jest inna okoliczność. Jednak naprawdę nie widzę nic złego w tym, żeby świętować je wczoraj lub jutro. Chyba nie jesteśmy zniewolone od kalendarza i tylko 14 lutego musimy obchodzić ten dzień.
Ale prawda jest taka, że jak ktoś Pana Boga ma w sercu, to dla niego jest oczywiste to, a jak ktoś się Bogiem nie przejmuje to dla niego środa popielcowa dzień jak każdy inny w roku.

Oczywiście nikogo do wiary zmuszać nie mam zamiaru, ale nie chcę też czytać, że Kościół jest zły i bee, bo przypomina pewne oczywistości.
Nikt nie mówi, że Kościół jest zły tylko można iść na popielec i tez można obchodzić walentynki jedno nie przeczy drugiemu :)

reklama
Migdalove - a czym jest środa popielcowa? Masz dwa dni w roku, w którym obowiązuje ścisły post: 3 posiłki dziennie, w tym jeden do syta, bez pokarmów mięsnych. Do tego powinno temu dniu towarzyszyć nieco bardziej refleksyjny charakter, co przeżywamy mękę Jezusa. To może się wykluczać. (Ja np. w dniu w którym moi bliscy umierają lub bardzo cierpią nie jestem w stanie się dobrze bawić)
Nie zapominajcie, że kościół jako taki nie jest przeciwny walentynkom, ale w tym roku jest inna okoliczność. Jednak naprawdę nie widzę nic złego w tym, żeby świętować je wczoraj lub jutro. Chyba nie jesteśmy zniewolone od kalendarza i tylko 14 lutego musimy obchodzić ten dzień.
Ale prawda jest taka, że jak ktoś Pana Boga ma w sercu, to dla niego jest oczywiste to, a jak ktoś się Bogiem nie przejmuje to dla niego środa popielcowa dzień jak każdy inny w roku.

Oczywiście nikogo do wiary zmuszać nie mam zamiaru, ale nie chcę też czytać, że Kościół jest zły i bee, bo przypomina pewne oczywistości.
Oczywiście masz rację w 100%. Tutaj nie przeczytałaś, że kościół jest zły i nie przeczytasz. :)

Robiła któraś z was sorbet truskawkowy? :)
Ja Kochana :)

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

reklama
@Marciątko, zgadzam się z Tobą w zupełnosci. Mam takie samo zdanie.

SORBET prosto się robi. Wrzucasz owoc, cukier i blendujesz. I jak kto woli- mrożony na lody lub płynny do saczenia lub jako polewa. Ja wody nie dadaje, w zasadzie rzadko. Wolimy taki.

Ostatnia edycja:
Do góry