reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
to tez objaw, ja co miesiąc przed @ się doszukiwałam tych żyłek :rofl2: ale niestety... No i ciemnieją brodawki, ale czy to tak wcześnie wychodzi? Może niech wypowiedzą się dziewczęta co już w ciąży były i wiedza co nieco. Chętnie się dowiemy :-D
U mnie pierwsze objawy, tuz po zagniezdzeniu i jeszcze przed pozytywnym testem to wstawanie do toalety w nocy, uczucie rozciagania (wiezadla macicy) i delikatnie puscila mi sie krew z nosa. Nudnosci to miewalam tez przed @ wiec u mnie to nie jest pewny wyznacznik... aczkolwiek moga sie podobno bardzo szybko pojawic, jesli beta szybko rosnie. Na marginesie... Ja w 6 tc (6+0 dni) mialam bete 30 000 i nudności wieczorem mialam straszne, a 8 i 9 tc to byl dramat, nie ruszalam sie z kanapy.

U mnie pierwsze objawy, tuz po zagniezdzeniu i jeszcze przed pozytywnym testem to wstawanie do toalety w nocy, uczucie rozciagania (wiezadla macicy) i delikatnie puscila mi sie krew z nosa. Nudnosci to miewalam tez przed @ wiec u mnie to nie jest pewny wyznacznik... aczkolwiek moga sie podobno bardzo szybko pojawic, jesli beta szybko rosnie. Na marginesie... Ja w 6 tc (6+0 dni) mialam bete 30 000 i nudności wieczorem mialam straszne, a 8 i 9 tc to byl dramat, nie ruszalam sie z kanapy.
O matko:baffled: bo co kobieta to inny objaw. Znajoma miała zatwardzenie, bol brzucha jak na okres, przy myciu zębów krew się pojawiała , dopiero później jak już wiedziała ze jest w ciąży to ja mdlilo ale nie wymiotowała. A okres zawsze jej sue spóźniał ok. 5 dni, a gdy było to juz 7 zrobiła test ;) w dodatku ma problemy z tarczyca, nie myślała ze się uda, a tu 3 cykle starań i prosze :happy2: aaa i w cyklu w którym zaszła współżyli tylko 2 razy: w pierwszym i ostatnim dniu płodnych. Nie ma reguły :laugh2:

O matko:baffled: bo co kobieta to inny objaw. Znajoma miała zatwardzenie, bol brzucha jak na okres, przy myciu zębów krew się pojawiała , dopiero później jak już wiedziała ze jest w ciąży to ja mdlilo ale nie wymiotowała. A okres zawsze jej sue spóźniał ok. 5 dni, a gdy było to juz 7 zrobiła test ;) w dodatku ma problemy z tarczyca, nie myślała ze się uda, a tu 3 cykle starań i prosze :happy2: aaa i w cyklu w którym zaszła współżyli tylko 2 razy: w pierwszym i ostatnim dniu płodnych. Nie ma reguły :laugh2:
Ja współżyłam 2 dni około przed owu i dzień po i właśnie czekam żeby testować [emoji123][emoji23]

Boje sie zobaczyć 1 kreske na tescie;p

Co do siusiania coś mnie dzis wzięło i w pracy biegalam co chwile ale to bylo takie dziwne.
nic nie czulam i nagle tak strasznie cisnelo ze myslalam ze do wc nie dojde. ale tlumacze sobie to duza iloscia wody bo w pracy pije jak szalona tak goraco.

Na razie w sumie to czuje się tak:

Na początku wstrzymywał mi się okres już pod koniec. I właśnie wtedy już zaczynały się dni płodne. Jak skończyła się miesiączka zauważyłam typowy śluz płodny, uczucie mokrości.
Dzień po owu miałam potworny ból z prawego jajnika i ogólnie cały brzuch mnie bolał. ( Myślałam, że to torbiel bo miałam ją jeszcze przed okresem ale się wchłonęła i nie było śladu już. Podejrzewałam, że coś jest nie tak. Czekałam właśnie na wizytę u gin. W tym cyklu miałam mieć monitoring. To było 2 dni już po owu ale jeszcze nie wiedziałam o tym. Na USG było już widać zapadnięty pęcherzyk i było po owu. Więc byłam w nie małym szoku. Bo to było od razu po miesiączce. Ogólnie pierwszy raz tam mam że mam takie bóle po owulacji. Przed już się zaczęły. I tak z dnia na dzień lekko przechodziło. Najbardziej czuje ból z jajnika co była owulacja. I teraz ból zaczyna się nasilać. A jestem już długo po owulacji. Nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam
Ogólnie bólu owulacyjnego i tym bardziej tyle czasu po. Dwa dni po owu dopiero zaczęły wychodzić objawy owu takie dokuczliwe jak obrzmiałe piersi. Ale nie było aż tak źle. No i od wczoraj 6dpo już bardziej dają o sobie znać. Bolą mnie strasznie a nigdy w ogóle ( będę się powtarzać [emoji23] ) nie miałam takich objawów przed i po owulacji w ogóle nic. Wczoraj troche słabiej się czułam. Jakbym miała mieć temperature, miałam rumieńce, rozpalone policzki i mega ból głowy jakby migrenę. A dziś już mam mocniejsze bóle brzucha i jajników naprzemiennie

Witam w 9dc. Do owu jeszcze troche czasu co potwierdzil test. Jakos w tym miesiacu nie mam mega parcia i jesli sie uda to fajnie a jak nie to trudno. Teraz sie skupiam na obserwacji swojego ciala. Mam dosc tego mojego napalania sie a potem rozczarowania ze sie nie udalo.

Załączniki

• 20180529_151038.jpg
    20180529_151038.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 79
reklama
U mnie dzisiaj 11dc i postanowiłam w tym miesiącu nie robić testów ani pomiarów temperatury... za bardzo się nakręciłam w zeszłym cyklu i wyszła wielka kicha... nie chce się znowu rozczarować...

Do góry