reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
U mnie w tym miesiącu pęcherzyk nie pękł niestety. Dostałam progesteron na 10 dni, później usg i jeżeli się wchłonie to następny cykl będzie stymulowany z zastrzykiem na pęknięcie. A jeżeli i to nie pomoże to czeka mnie drożność jajowodów. Swoją drogą, ktoś miał?
U mnie pęcherzyki pękają, ale też juznod czerwca się staramy i nic , na początku to miałam Meksyk z hormonami ale to już mam uregulowane i lekarz powiedz mi też jak nic teraz to bd miala sprawdzana drożność jajowodw moja siostra miała ale to dawno dawno temu i mówiła że to nie przyjemne ale da się przeżyć:)

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

ja jeszcze nie miałam tego badania ale znam 2 osoby co miały i sama nie wiem czy się jest czego bac bo kazda znosi to inaczej moja kuzynka mowila ze okropnie bolało musieli przerwac zabieg i podac jej narkozę a jej kolezanka mowwi ze nie boli tak strasznie podobno jak przy okresie
To podobno zależy jak są wzrosty to wtedy bardzo boli a jak nie ma to właśnie jest delikatny ból, ale jaka prawda :/

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie Kochane moje ja jestem w trakcie wypatrywania @@@ termin mialam na.dzis ale juz dodalam sobie jeden dzien wiecej i licze ze jutro powinna przyjsc ta moja nieodlaczna czesc mojego zycia :-) :-) heheh bo bynajmniej tego sie spodziewam na.ciążę to sie raczej nie czuje lekko boli podbrzusze i bardzo sutki i tylko tyle :-) takze no ....

Dziękuję dziewczyny za podpowiedzi ;)
Kwas foliowy jak i witaminy w tym też witaminę D biorę od dłuższego czasu regularnie ;)
Zostaje mi udać się do stomatologa, bo choć wydaje mi się że na pierwszy rzut oka jest w porządku to mogę się mylić ;)
A pozostałe badania zostawię sobie kwiecień, bliżej terminu starań ;)

@Migdalove moi rodzice korzystają z takich filtrów i są dobre, jedyną ich wadą zwłaszcza przy twardej wodzie jest to, że trzeba je często wymieniać ;) ale generalnie to bardzo wygodna opcja ;)
Eliza zabki najlepiej wszystkie wyleczyć przed ciaza, podczas ciazy moga byc obawy np o znieczulenie... ja w pierwszej ciazy mialam dwie plomby robione, tym razem zadbalam o to zawczasu i ciesze sie, ze mam z glowy. Kwas foliowy najważniejszy, w dalszej kolejnosci badania, tarczyca, cytomegalia, toksoplazmoza itd.
Ale przyznam, ze ja zrobiłam tylko morfologie i mocz, bo z układem moczowym mam spore problemy od porodu

Dziewczyny, powiadam Wam, ze lykam wiesiolka od 10 dni i juz widać, a wlasciwie to czuc efekty :D co prawda sluzu plodnego nadal brak, ale na suchosc zdecydowanie nie moge narzekac

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Eliza zabki najlepiej wszystkie wyleczyć przed ciaza, podczas ciazy moga byc obawy np o znieczulenie... ja w pierwszej ciazy mialam dwie plomby robione, tym razem zadbalam o to zawczasu i ciesze sie, ze mam z glowy. Kwas foliowy najważniejszy, w dalszej kolejnosci badania, tarczyca, cytomegalia, toksoplazmoza itd.
Ale przyznam, ze ja zrobiłam tylko morfologie i mocz, bo z układem moczowym mam spore problemy od porodu

Dziewczyny, powiadam Wam, ze lykam wiesiolka od 10 dni i juz widać, a wlasciwie to czuc efekty :D co prawda sluzu plodnego nadal brak, ale na suchosc zdecydowanie nie moge narzekac

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Czytałam że olej z wiesiołka należy brac tylko do owulacji . Czy to prawda?

Gratuluje!
Cześć dziewczyny! Nie wiem czy ktoś mnie tutaj jeszcze pamięta. Po pierwszym nieudanym cyklu stwierdziłam że odpuszczam. Ciagle przypominałam sobie posty @KatiNails jak pisała że udalo sie jak odpuściła. A w dodatku mialam tyle zamieszania, wakacje. Nawet nie miałam czasu na testy owu (i dobrze ;p). Bo ja to nie umiem racjonalnie do tego podejść. Jak sie wkręciłam to potem szukałam we wszystkim objawów ciąży i byłam bardzo zawiedziona że sie nie udało. A w obecnym cyklu wyluzowałam na 10000%. Zero objawów. Tylko bóle jak na @. Zrobiłam test w środę - 2 dni przed planowaną @ i wyszedł negatywny. W piątek rano nie dostałam @ to zrobiłam raz jeszcze ale bez większego entuzjazmu... I jakie było moje zdziwienie jak zobaczylam dwie kreski. Wprawdzie ta jedna tak slabo widoczna ale jednak. Polecialam na bete i 15,25. Wczoraj po 48h powtorzylam i bylo 37. Dalej chyba to do mnie nie dociera. Za Wszystkie Was trzymam mocno kciuki! I jednak jak sie odpuści to jakoś łatwiej to przychodzi ;p

@Migdalove Prośba o wpisanie mnie do tabelki udało się :)

Natalia, 25, Wrocław
Udało się za 2 cyklem.
Dzieci- 1 synek 3l
Termin porodu- 26.10

reklama
Cześć, dziewczyny
U mnie dzisiaj 3dni do @ czuje że zaraz dostanę :crazy: nie testuję nie ma sensu poczekam grzecznie.
Mi zostało 9 dni do @ u mnie zawsze jest tego samego dnia wiec zobaczymy jak nie przyjdzie do wieczora to wtedy kolejnego dnia z rana robie test :)

Do góry