reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
U mnie w tym miesiącu pęcherzyk nie pękł niestety. Dostałam progesteron na 10 dni, później usg i jeżeli się wchłonie to następny cykl będzie stymulowany z zastrzykiem na pęknięcie. A jeżeli i to nie pomoże to czeka mnie drożność jajowodów. Swoją drogą, ktoś miał?
U mnie pęcherzyki pękają, ale też juznod czerwca się staramy i nic , na początku to miałam Meksyk z hormonami ale to już mam uregulowane i lekarz powiedz mi też jak nic teraz to bd miala sprawdzana drożność jajowodw moja siostra miała ale to dawno dawno temu i mówiła że to nie przyjemne ale da się przeżyć:)

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

ja jeszcze nie miałam tego badania ale znam 2 osoby co miały i sama nie wiem czy się jest czego bac bo kazda znosi to inaczej moja kuzynka mowila ze okropnie bolało musieli przerwac zabieg i podac jej narkozę a jej kolezanka mowwi ze nie boli tak strasznie podobno jak przy okresie
To podobno zależy jak są wzrosty to wtedy bardzo boli a jak nie ma to właśnie jest delikatny ból, ale jaka prawda :/

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie Kochane moje ja jestem w trakcie wypatrywania @@@ termin mialam na.dzis ale juz dodalam sobie jeden dzien wiecej i licze ze jutro powinna przyjsc ta moja nieodlaczna czesc mojego zycia :-) :-) heheh bo bynajmniej tego sie spodziewam na.ciążę to sie raczej nie czuje lekko boli podbrzusze i bardzo sutki i tylko tyle :-) takze no ....

Dziękuję dziewczyny za podpowiedzi ;)
Kwas foliowy jak i witaminy w tym też witaminę D biorę od dłuższego czasu regularnie ;)
Zostaje mi udać się do stomatologa, bo choć wydaje mi się że na pierwszy rzut oka jest w porządku to mogę się mylić ;)
A pozostałe badania zostawię sobie kwiecień, bliżej terminu starań ;)

@Migdalove moi rodzice korzystają z takich filtrów i są dobre, jedyną ich wadą zwłaszcza przy twardej wodzie jest to, że trzeba je często wymieniać ;) ale generalnie to bardzo wygodna opcja ;)
Eliza zabki najlepiej wszystkie wyleczyć przed ciaza, podczas ciazy moga byc obawy np o znieczulenie... ja w pierwszej ciazy mialam dwie plomby robione, tym razem zadbalam o to zawczasu i ciesze sie, ze mam z glowy. Kwas foliowy najważniejszy, w dalszej kolejnosci badania, tarczyca, cytomegalia, toksoplazmoza itd.
Ale przyznam, ze ja zrobiłam tylko morfologie i mocz, bo z układem moczowym mam spore problemy od porodu

Dziewczyny, powiadam Wam, ze lykam wiesiolka od 10 dni i juz widać, a wlasciwie to czuc efekty :D co prawda sluzu plodnego nadal brak, ale na suchosc zdecydowanie nie moge narzekac

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Eliza zabki najlepiej wszystkie wyleczyć przed ciaza, podczas ciazy moga byc obawy np o znieczulenie... ja w pierwszej ciazy mialam dwie plomby robione, tym razem zadbalam o to zawczasu i ciesze sie, ze mam z glowy. Kwas foliowy najważniejszy, w dalszej kolejnosci badania, tarczyca, cytomegalia, toksoplazmoza itd.
Ale przyznam, ze ja zrobiłam tylko morfologie i mocz, bo z układem moczowym mam spore problemy od porodu

Dziewczyny, powiadam Wam, ze lykam wiesiolka od 10 dni i juz widać, a wlasciwie to czuc efekty :D co prawda sluzu plodnego nadal brak, ale na suchosc zdecydowanie nie moge narzekac

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Czytałam że olej z wiesiołka należy brac tylko do owulacji . Czy to prawda?

Gratuluje!
Cześć dziewczyny! Nie wiem czy ktoś mnie tutaj jeszcze pamięta. Po pierwszym nieudanym cyklu stwierdziłam że odpuszczam. Ciagle przypominałam sobie posty @KatiNails jak pisała że udalo sie jak odpuściła. A w dodatku mialam tyle zamieszania, wakacje. Nawet nie miałam czasu na testy owu (i dobrze ;p). Bo ja to nie umiem racjonalnie do tego podejść. Jak sie wkręciłam to potem szukałam we wszystkim objawów ciąży i byłam bardzo zawiedziona że sie nie udało. A w obecnym cyklu wyluzowałam na 10000%. Zero objawów. Tylko bóle jak na @. Zrobiłam test w środę - 2 dni przed planowaną @ i wyszedł negatywny. W piątek rano nie dostałam @ to zrobiłam raz jeszcze ale bez większego entuzjazmu... I jakie było moje zdziwienie jak zobaczylam dwie kreski. Wprawdzie ta jedna tak slabo widoczna ale jednak. Polecialam na bete i 15,25. Wczoraj po 48h powtorzylam i bylo 37. Dalej chyba to do mnie nie dociera. Za Wszystkie Was trzymam mocno kciuki! I jednak jak sie odpuści to jakoś łatwiej to przychodzi ;p

@Migdalove Prośba o wpisanie mnie do tabelki udało się :)

Natalia, 25, Wrocław
Udało się za 2 cyklem.
Dzieci- 1 synek 3l
Termin porodu- 26.10

reklama
Cześć, dziewczyny
U mnie dzisiaj 3dni do @ czuje że zaraz dostanę :crazy: nie testuję nie ma sensu poczekam grzecznie.
Mi zostało 9 dni do @ u mnie zawsze jest tego samego dnia wiec zobaczymy jak nie przyjdzie do wieczora to wtedy kolejnego dnia z rana robie test :)

Do góry