Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No to się odzywam w takim razie [emoji3526] 14 marca Łucja skończy już 4 miesiące [emoji86] w pierwszy dzień świąt Wielkanocnych będziemy wyprawiać chrzciny. Berbec jest kochany. Jak tylko wskoczyła w 2 miesiąc tak przesypia nam całe noce (chodzi spać między 21. 00, a 22.00, a wstaje 6.00 - 70
.00, jak mąż miał urlop to i do 8. 00 potrafila spać [emoji38]). Nie mieliśmy problemu z kolkami, zaparciami, alergiami. Trzymam oczywiście za każdą z Was bardzo mocno kuciki [emoji8] pozdrawiam z Łucją [emoji3526]Zobacz załącznik 1087161Zobacz załącznik 1087162Zobacz załącznik 1087163Zobacz załącznik 1087164Zobacz załącznik 1087165
Dziewczyny, a to nie jest tak, że progesteron ciężko realnie zbadać ? Jego poziom podobno nawet w ciągu dnia się zmienia. Trzeba by było parę razy powtarzać, przynajmniej tak słyszałam jak sama robilam. Jak to z tym jest ?
A miałaś monitoring? Tylko monitoring potwierdzi owulację. Ja np w poprzednim cyklu byłam na monitoringu - cykl bezowulacyjny a skok temp był.
To chyba znaczy, że jeśli jesteś zdrowa i nie ciężarna to powinnaś mieć hcg mniejsze lub równe 1, wiadomo ze nie tylko ciąża może podwyższyć hcg ale np rak, torbiele itpLaski powiedzcie mi co oznacza ten zapis przy normach hcg w Diagnostyce: "Kobiety nie będące w ciąży <=1 "... Bo raczej nie oznacza on normy ciążowej bo jak powszechnie wiadomo ciąża zaczyna się od 5 wzwyż, a nie od 1, dlatego ciekawi mnie co może oznaczać u nich ten zapis? Może któraś się orientuję.
To chyba znaczy, że jeśli jesteś zdrowa i nie ciężarna to powinnaś mieć hcg mniejsze lub równe 1, wiadomo ze nie tylko ciąża może podwyższyć hcg ale np rak, torbiele itp
U mnie normy <5 to po menopauzie... Warto iść do lekarza.
A proga powtarzałaś?No właśnie dlatego nie ogarniam trochę tej konkretnej "normy"... Też zawsze wszędzie było ze ciąża od 5... Na poprzednich betach ktore też zdarzało mi się robić w Diagnostyce byly właśnie od 5... Dlatego nie wiedziałam jak interpretować ten zapis.
Na pewno do lekarza pójdę, zwłaszcza ze mnie martwi ten nagły niski progesteron.