reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dla mnie najgorsze jest to, ze lekarz pyta o częstotliwość współżycia i co ja mam mu powiedzieć, ze raz, dwa na miesiąc ? To przecież mnie wyśmieje i powie ze to nie są starania - tak jak już jeden kiedyś mi powiedział (NFZ) ... u mnie chyba to jest ten główny problem :( ale faktycznie zostały mi do zrobienia badania genetyczne, wirusowe - bo AMH robiłam i jest ok. Badanie na czystość pochwy muszę zrobic, fajnie jakby lekarz mógł zrobic mi na drożność jajników to już byłby jakiś postęp
A nie możecie spróbować co 2-3 w całym cyklu? Oglądałam ostatnio wywiad z ginekologiem który mówił właśnie że do kliniki niepłodności przychodzą pary które uprawiają seks raz na miesiąc i myślą że są bezpłodne.

reklama
To zmień partnera mówię serio! Jak to brak wsparcia ? Albo chcecie i robicie wszystko w tym kierunku albo do widzenia kiedy się ogarnie jak będzie miał 40-50 lat ? Jak słyszę takie coś to bym go zaraz wysłała na inną planetę!

Podam ci przykład mojej znajomej ma lat 40 w przyszłym roku, była, a raczej jest z facetem już z 15 lat ? Dziecka nie, ślubu nie, mieszkać razem nie, w końcu jakimiś cudem stwierdził, że ślub wezmą zorganizowany na 200 osób goście zaproszeni wszystko super, jej marzenie o białej sukni się spełnia szkoda tylko, że miesiąc przed on napisał, że jednak nie jest gotowy i ślubu nie będzie ! Taki niezdecydowany dupek, który lubi żyć bez zobowiązań, a babka ma zjebane całe życie bo ani dzieci, ani męża, ani do kogo papy otworzyć, przemyśl sobie dobrze czy to ten partner na całe życie :) bo może się okazać, że życie przeleciało ci przez palce w oczekiwaniu na co ?...na jego zmianę? Nie warto :)
Kiedyś już tu pisałam o mojej dobrej koleżance też jej facet po 6 latach nie wiedział czego chce czy on w ogóle czegoś chce, w końcu dziewczyna zmądrzała poznała obecnego męża po 3 msc była w ciąży (no może trochę szybko :p), ale teraz Oliwia ma już 5 lat, a oni są naprawdę super małżeństwem czasami nie warto poświęcać się dla kogoś kto nie poświęca się dla nas :)

Edit a rozmawiałas z nim szczerze czego on chce ? Czemu nie chce cię w tym wspierać ? Przecież to wasza wspólna decyzja nikt go do tego nie zmusza...
Nienawidzę jak ktoś tak gada "to zmień partnera, na co on czeka, ble ble". Nie nasza sprawa, każdy ma inny związek i inne życie.

Tak, teraz przed wyjściem ze szpitala dziecku pobierają krew pod kątem tych badań. Jeśli w ciągu 2 tygodni nie przyjdzie list to jest wsz w porządku. Gratuluję [emoji3590]
Jeśli dziecko nie ma mutacji to nie przyjdzie list, jeśli jest nosicielem, też nie przyjdzie bo to nie choroba. Dlatego mimo wszystko powinien zbadać dzieciaki.

A nie możecie spróbować co 2-3 w całym cyklu? Oglądałam ostatnio wywiad z ginekologiem który mówił właśnie że do kliniki niepłodności przychodzą pary które uprawiają seks raz na miesiąc i myślą że są bezpłodne.
No i właśnie o to chodzi. Ja bym nie chciała zostać skrytykowana przez lekarza, bo za mało stosunków. Nie mam takiej możliwości, by współżycie było w tygodniu- mój partner pracuje za granica i jest w domu tylko na weekendy.

Dla mnie najgorsze jest to, ze lekarz pyta o częstotliwość współżycia i co ja mam mu powiedzieć, ze raz, dwa na miesiąc ? To przecież mnie wyśmieje i powie ze to nie są starania - tak jak już jeden kiedyś mi powiedział (NFZ) ... u mnie chyba to jest ten główny problem :( ale faktycznie zostały mi do zrobienia badania genetyczne, wirusowe - bo AMH robiłam i jest ok. Badanie na czystość pochwy muszę zrobic, fajnie jakby lekarz mógł zrobic mi na drożność jajników to już byłby jakiś postęp

Przez 37 cykli nikt nie zlecił Ci badania drożności jajowodow ? U mnie to było pierwsze badanie jakie wykonałam z wyjątkiem kompleksowych badan z krwi. Uciekaj od tego lekarza, myśle ze powinnaś pomyśleć o klinice niepłodności.

No i właśnie o to chodzi. Ja bym nie chciała zostać skrytykowana przez lekarza, bo za mało stosunków. Nie mam takiej możliwości, by współżycie było w tygodniu- mój partner pracuje za granica i jest w domu tylko na weekendy.
Nie wiem czy cię pocieszę, ale żaden lekarz (a byłam i u lepszych i u tych z super klinik i poradni) nie zapytał jak często się kochamy, tylko od jakiego czasu nie wychodzi. A dopiero po tym pytaniu mówiłam o stratach.

To zmień partnera mówię serio! Jak to brak wsparcia ? Albo chcecie i robicie wszystko w tym kierunku albo do widzenia kiedy się ogarnie jak będzie miał 40-50 lat ? Jak słyszę takie coś to bym go zaraz wysłała na inną planetę!

Podam ci przykład mojej znajomej ma lat 40 w przyszłym roku, była, a raczej jest z facetem już z 15 lat ? Dziecka nie, ślubu nie, mieszkać razem nie, w końcu jakimiś cudem stwierdził, że ślub wezmą zorganizowany na 200 osób goście zaproszeni wszystko super, jej marzenie o białej sukni się spełnia szkoda tylko, że miesiąc przed on napisał, że jednak nie jest gotowy i ślubu nie będzie ! Taki niezdecydowany dupek, który lubi żyć bez zobowiązań, a babka ma zjebane całe życie bo ani dzieci, ani męża, ani do kogo papy otworzyć, przemyśl sobie dobrze czy to ten partner na całe życie :) bo może się okazać, że życie przeleciało ci przez palce w oczekiwaniu na co ?...na jego zmianę? Nie warto :)
Kiedyś już tu pisałam o mojej dobrej koleżance też jej facet po 6 latach nie wiedział czego chce czy on w ogóle czegoś chce, w końcu dziewczyna zmądrzała poznała obecnego męża po 3 msc była w ciąży (no może trochę szybko :p), ale teraz Oliwia ma już 5 lat, a oni są naprawdę super małżeństwem czasami nie warto poświęcać się dla kogoś kto nie poświęca się dla nas :)

Edit a rozmawiałas z nim szczerze czego on chce ? Czemu nie chce cię w tym wspierać ? Przecież to wasza wspólna decyzja nikt go do tego nie zmusza...
Wiesz co... masz dużo racji. Moja znajoma tez rozstała się z mężem, chyba jakos rok po ślubie, bo kilka lat się strali o dziecko i nic, jeździli po lekarzach i nic. W koncu on zaczął ja obwiniać o niepowodzenia i wyprowadziła się od niego.
Ale ja nie mogłabym tak rzucić wszystkiego i zostawić mojego faceta. No chyba, ze już na prawde mielibyśmy wielki kryzys i by mi powiedział ze nie chce dziecka. On kocha dzieci i chciałby mieć swoje, bo wiele razy mi to mówi - ale są różne sytuacje, ciężko mi to wytłumaczyć.

reklama
Przez 37 cykli nikt nie zlecił Ci badania drożności jajowodow ? U mnie to było pierwsze badanie jakie wykonałam z wyjątkiem kompleksowych badan z krwi. Uciekaj od tego lekarza, myśle ze powinnaś pomyśleć o klinice niepłodności.
37cs, ale dopiero od roku z wizytami u lekarza. Po stracie ciąży w tamtym roku, wizyty nie są systematyczne...

Do góry