reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja też tak mialam, żadnych cieni, zastanawiam sie czy u niektórych z nas te testy nie reagują na inne substancje, bo nie rozumiem jak np. test z krwi może być pozytywny a beta z tego samego dnia negatywna!
Ja przez 2 lata ani cienia. Warto poczytac co jeszcze moze zaklamywac taki test. Sa rozne choroby ktore tak wyplywaja.

reklama
Oj to ja miałam kilka razy cienie na testach A ciąży nie było. Raz prawie zawału dostałam bo wyszła całkiem porządna kreska, ale inne negatywne. To był chyba qiuxx albo bobo test, nie pamiętam.

Cześć Dziewczyny nie czytam was od tamtej środy wiec nie nadrobie ale mam pytanie: co oznacza różowy śluz? Test owulacyjny ujemny. Wizyta u lekarza w środę pokazywa ze pęcherzyk jest malutki 11 mm wiec do owulacji daleko zreszta z obliczeń jescze z 5 dni. Nie wiem co taki różowy obfity śluz znaczy

Mi nigdy przed prawdziwymi kreskami test nie dal nawet nadziei. Jestem za kazdym razem w szoku, jak ktoras mowi ze byla kreska , a nie ma ciazy. Ja wtedy bym obstawiala biochemiczna.

Kochana niestety nie zawsze. Czasem zdarzają się testy "wadliwe", a nawet całe serie, tak jak właśnie Gosia wspomniała o tym teście elektronicznym z pinka (ja i wiele innych kobiet oszukał). Mi się z kolei trafił jeden taki felerny płytowy z Nordtestu w zeszłym cyklu. W 19dc (6 dni przed @) pokazał dwie wyraźne krechy jak na zdjęciu poniżej... A w kolejnych dniach testy pokazywały już same negatywy a beta 2 czy 3 dni po tamtym teście zerowa i to wszystko się rozegralo przed terminem miesiączki, także bardzo małe prawdopodobieństwo biochemicznej bo wtedy hcg spada w okolicach terminu @ lub nawet po niej, a test by raczej jasnial stopniowo z takiej kreski... Także zdarzają sie. Też dla mnie to się wydawało nierealne dopóki nie przekonalam się na własnej skórze.
IMG_test12.jpg

No właśnie nordtesty zawsze mi się wydawały nieomylne i też mnie ta sytuacja zszokowala.

Też słyszałam takie opinie dlatego zawsze miałam ich pelno w zapasie. Nie można też stwierdzić po jednym felernym teście ze testy z danej firmy sa do dupy i oszukują chyba ze takich przypadków jest dużo i wiele osób się skarży. Mi się trafił akurat taki bardzo wadliwy, no ale jeszcze nordtestow za ten jeden raz nie skreślam (chociaz dalej jestem w szoku jak mógł oszukać tak mocno xD) jakby sytuacja się kiedyś powtórzyła to wtedy na pewni zapalam nienawiścią do nordtestow na zawszr xD

Cześć Dziewczyny nie czytam was od tamtej środy wiec nie nadrobie ale mam pytanie: co oznacza różowy śluz? Test owulacyjny ujemny. Wizyta u lekarza w środę pokazywa ze pęcherzyk jest malutki 11 mm wiec do owulacji daleko zreszta z obliczeń jescze z 5 dni. Nie wiem co taki różowy obfity śluz znaczy
Czemu daleko? Mial 11 mm, więc jeśli rósł 2 na dobę to dziś mógłby pęknąć majac 19 mm, testy owu są bardzo zawodne, bardziej niż ciążowe, mogłaś nie wyłapać piku LH. Plamienia srodcykliczne występują też przy niskim progesteronie. Mój pęcherzyk miał 11 mm w 14 dc, lekarka nie dawała mi większych nadziei na owulacje, ale powiedziała że zawsze warto się starać, pecherzyk pękł, owu była ok 19-20 dc i mamy Zosię :-D

Czemu daleko? Mial 11 mm, więc jeśli rósł 2 na dobę to dziś mógłby pęknąć majac 19 mm, testy owu są bardzo zawodne, bardziej niż ciążowe, mogłaś nie wyłapać piku LH. Plamienia srodcykliczne występują też przy niskim progesteronie. Mój pęcherzyk miał 11 mm w 14 dc, lekarka nie dawała mi większych nadziei na owulacje, ale powiedziała że zawsze warto się starać, pecherzyk pękł, owu była ok 19-20 dc i mamy Zosię :-D

Czyli może wskazywać na owulacje? Nigdy nie miałam takiego objawu

reklama
W ogóle dziś mam najwyższą tempke jakiej do tej pory nie mialam w żadnym cyklu od kiedy prowadzę swoje wykresy... Miło 😁 chociaż rano myslalam ze sie przewidzialam jak zobaczylam na termometrze powyżej 37 xD do tej pory nigdy nie mogłam przekroczyć tego progu 37 stopni :p może coś się tam zmienia w organizmie, w hormonach. Mam tylko nadzieję że na lepsze :)

Do góry