reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Czy mąż którejs z was miał problem z przegrzewanie jąder ? Lekarz wczoraj tak zasugerował mi ze względu ma charakter pracy męża.
Mój ma z tym problem. Nie lubi luźnych majtek, ma dosyć spore uda, bardzo umięśnione, jądra ciągle są u niego ciepłe. Stąd ma niski ruch postępowy plemników. Są takie specjalne plastry do chłodzenia jąder. Mój tylko podczas snu daje ukojenie jądrom i śpi nago.

Mój ma z tym problem. Nie lubi luźnych majtek, ma dosyć spore uda, bardzo umięśnione, jądra ciągle są u niego ciepłe. Stąd ma niski ruch postępowy plemników. Są takie specjalne plastry do chłodzenia jąder. Mój tylko podczas snu daje ukojenie jądrom i śpi nago.
Ile stosuje już te plastry? Lekarz przepisał je?
Mój mąż też chodzi tylko w bokserskich A w pracy ma kontakt z temperatura do 80 stopni .

Ile stosuje już te plastry? Lekarz przepisał je?
Mój mąż też chodzi tylko w bokserskich A w pracy ma kontakt z temperatura do 80 stopni .
Nie stosuje, nie byliśmy u androloga jeszcze. Lekarz nie musi ich przepisywać, są 'bez recepty'. Link do: FertilMate, plastry obniżające temperaturę moszny, 32 sztuki - Bez recepty
Bokserki powodują, że jądra są bliżej ciała i stąd też jest przegrzanie. A praca przy takich wysokich temperaturach to już w ogóle duży problem i myślę, że ani luźne majtki ani takie plastry przy takich temperaturach nie pomogą do końca. Tak mi się wydaje.

Nic mi nie mówiła o stanie zapalnym. Powiedziała że te przeciw ciała wykazują hashimoto

Masz możliwość skonsultowania się u innego lekarza? Bo według mnie to jest bardzo wątpliwy wynik, skoro jedne przeciwciała masz w normie, drugie są lekko przekroczone, a stanu zapalnego nie ma. Szkoda żebyś się stresowała nietrafioną diagnozą. Drążę ten temat, bo u mnie w rodzinie lekarz nie potwierdzał Hashimoto jeżeli nie widział stanu zapalnego tarczycy, bo to na tym ta choroba polega.

Może poszukam gdzieś jeszcze jakiegoś endokrynologa. Ona powiedziała że tsh wykazuje niedoczynność a te przeciwciała wykazują powód tej niedoczynności czyli hashimoto
Masz możliwość skonsultowania się u innego lekarza? Bo według mnie to jest bardzo wątpliwy wynik, skoro jedne przeciwciała masz w normie, drugie są lekko przekroczone, a stanu zapalnego nie ma. Szkoda żebyś się stresowała nietrafioną diagnozą. Drążę ten temat, bo u mnie w rodzinie lekarz nie potwierdzał Hashimoto jeżeli nie widział stanu zapalnego tarczycy, bo to na tym ta choroba polega.

Może poszukam gdzieś jeszcze jakiegoś endokrynologa. Ona powiedziała że tsh wykazuje niedoczynność a te przeciwciała wykazują powód tej niedoczynności czyli hashimoto

Dobrze by było - nie mówię, że to na pewno nie jest Hashimoto, ale jest szansa, że to po prostu sama niedoczynność. Po co się masz stresować, lepiej zapytać jeszcze jednego lekarza. U mnie normy anty-TG i anty-TPO są przekroczone kilkaset razy, a stan zapalny jest widoczny na pierwszy rzut oka. A to i tak mało, znam przypadki przekroczenia norm kilka tysięcy razy.

reklama
Ja pierdziele normalnie jakiś cholerny pech.. rano zepsuł mi się termometr owulacyjny. Latam po aptekach ale nigdzie nie ma.takiego samego ani jakiegokolwiek z dwoma.miejscami po przecinku. A na zamówienie dopiero w pn. A owulacja jakoś w weekend niby ma.byc..
No szlag mnie dzisiaj trafi

Do góry