starajaca2018
Fanka BB :)
Czy mąż którejs z was miał problem z przegrzewanie jąder ? Lekarz wczoraj tak zasugerował mi ze względu ma charakter pracy męża.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mój ma z tym problem. Nie lubi luźnych majtek, ma dosyć spore uda, bardzo umięśnione, jądra ciągle są u niego ciepłe. Stąd ma niski ruch postępowy plemników. Są takie specjalne plastry do chłodzenia jąder. Mój tylko podczas snu daje ukojenie jądrom i śpi nago.Czy mąż którejs z was miał problem z przegrzewanie jąder ? Lekarz wczoraj tak zasugerował mi ze względu ma charakter pracy męża.
Ile stosuje już te plastry? Lekarz przepisał je?Mój ma z tym problem. Nie lubi luźnych majtek, ma dosyć spore uda, bardzo umięśnione, jądra ciągle są u niego ciepłe. Stąd ma niski ruch postępowy plemników. Są takie specjalne plastry do chłodzenia jąder. Mój tylko podczas snu daje ukojenie jądrom i śpi nago.
Nie stosuje, nie byliśmy u androloga jeszcze. Lekarz nie musi ich przepisywać, są 'bez recepty'. Link do: FertilMate, plastry obniżające temperaturę moszny, 32 sztuki - Bez receptyIle stosuje już te plastry? Lekarz przepisał je?
Mój mąż też chodzi tylko w bokserskich A w pracy ma kontakt z temperatura do 80 stopni .
Nic mi nie mówiła o stanie zapalnym. Powiedziała że te przeciw ciała wykazują hashimoto
Ja się nie nastawiam. Narazie to tsh jest ok 2,6 więc fajnie jakby jeszcze spadło
Masz możliwość skonsultowania się u innego lekarza? Bo według mnie to jest bardzo wątpliwy wynik, skoro jedne przeciwciała masz w normie, drugie są lekko przekroczone, a stanu zapalnego nie ma. Szkoda żebyś się stresowała nietrafioną diagnozą. Drążę ten temat, bo u mnie w rodzinie lekarz nie potwierdzał Hashimoto jeżeli nie widział stanu zapalnego tarczycy, bo to na tym ta choroba polega.
Może poszukam gdzieś jeszcze jakiegoś endokrynologa. Ona powiedziała że tsh wykazuje niedoczynność a te przeciwciała wykazują powód tej niedoczynności czyli hashimoto