reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Na zmianę nie potrzebne są Ci dwa, wyparzasz przed miesiączką i po miesiączce. Po wylaniu zawartości wystarczy go umyć bieżącą wodą a w miejscach publicznych wystarczy wodą z butelki czy wytrzeć papierem. Nie uwalisz wszystkiego jeśli będziesz siedziała na toalecie wyjmując kubeczek. :) Ja mam dosyć ciasną pochwę i muszę jednak kucać, wtedy rozkładam sobie chusteczkę pod sobą tak w razie w ale i tak tylko w 2dc kiedy miałam obfite krwawienie coś ze mnie wyleciało na chusteczkę podczas wyjmowania. Ja bardzo polecam, jestem mega zadowolona. Kwestia dobrania rozmiaru a o tym trzeba poczytać, jak kobieta jest po porodach to musi być większy no i tam zależnie jakie są miesiączki i jak kobieta jest zbudowana. Ja mam S, ale mam wrażenie, że dla mnie jest przyduży. Aczkolwiek czytałam często "nie mogę dosięgnąć kubeczka i muszę przeć lekko by wyjąć" u mnie szyjka jest bardzo nisko, zawsze ją mogę dosięgnąć z łatwością no i ten kubeczek czuć zaraz przy wyjściu pochwy u mnie. Ale każda z nas jest innej budowy.

@PatPatPat ćwicz już teraz zakładanie i wyciąganie póki nie ma @, będzie Ci później łatwiej. :)
To może i ja wypróbuje :D :D Nie mam obfitych miesiączek, ale cały czas używam tamponów - może warto spróbować czegoś innego:)

reklama
Ja porod sn odbylam jeden i do dzis dla mnie nawet tampon byl problemem zeby dobrze wsadzić a uzywalam tylko ich. Wiec rozmiarowo nie jestem jakas rozciachana na dole a drugi porod byl cc mimo rozwarcia 9cm. Bede musiala poczytać bo wlasnie chciałabym przerzucić sie na kubeczki. Swoja droga umycie pod woda jeat wystarczająco higieniczne i bezpieczne? Nie nabawie sie zadnej infekcji.. Myślałam ze konieczne jest wyparzanie.
Kubeczek dobrej jakości taki jak np te z rossmana (broń boże z neta jakieś tanie badziewia) są bardzo higieniczne i na prawdę wystarczy umycie pod wodą, nic się do nich nie przylepia nic nie wsiąka w strukturę i na prawdę nie trzeba wyparzać przy każdym opróżnieniu. Ważne by przed tym pierwszym użyciem wyparzyć i po skończeniu używania i tak co każdy cykl. :) Nie trzeba obawiać się infekcji jeśli dobrze go opłuczemy. :)

Nie dość że mniej śmieci to jeszcze oszczędność w portfelu i nie ma tego szoku
. O kur...skonczyly sie podpaski czy tampony :p
Może być jedynie " o kur.. zapomniałam kubeczka! " :D Dlatego fajnie, że mają w zestawie ładny woreczek i opakowanie higieniczne, żeby już na kilka dni przed @ mieć przy sobie kubeczek. :)

14 czerwca jak robiłam miałam 4,420 potem 17 czerwca miałam ponad 7. 19tego wizyta u endokrynologa i leki noi po 3 tygodniach spadło do 3,400

No to szybko Ci spada po lekach :) mam nadzieję że mój organizm tez tak dobrze i szybko zareaguje na leki :)
Jutro wizyta rano to zobaczymy co endo mi powie i pozaleca.

Ale cieszę się bo udało mi się załatwić sobie z pracy pakiet w luxmedzie i od sierpnia bede mogla z niego korzystac wiec juz w razie czego kolejne wizyty u endo czy badania będę mogła iść załatwiać tam w ramach pakietu, więc się przy nastepnych wizytach juz tak nie wykosztuje jak teraz :) ... dodatkowo, w ramach pakietu jest tez prowadzenie ciąży, więc dodatkowy plus i oszczędnośc jak się już uda :)

Daj jutro znac co ci lekarz powie [emoji4] ja czekam aż jeszcze bardziej zleci to tsh w dół, może wtedy coś w końcu zaskoczy.
No to szybko Ci spada po lekach :) mam nadzieję że mój organizm tez tak dobrze i szybko zareaguje na leki :)
Jutro wizyta rano to zobaczymy co endo mi powie i pozaleca.

Ale cieszę się bo udało mi się załatwić sobie z pracy pakiet w luxmedzie i od sierpnia bede mogla z niego korzystac wiec juz w razie czego kolejne wizyty u endo czy badania będę mogła iść załatwiać tam w ramach pakietu, więc się przy nastepnych wizytach juz tak nie wykosztuje jak teraz :) ... dodatkowo, w ramach pakietu jest tez prowadzenie ciąży, więc dodatkowy plus i oszczędnośc jak się już uda :)

A ja mam pytanie. Czy na badanie nasienia trzeba się wcześniej umawiać?
Wydaje mi się, że tak chociaż my jak byliśmy w invikcie to mogliśmy bez umówienia się pójść na badanie ale powiedzieliśmy, że w sumie jesteśmy umówieni. Wiem, że na przykład żeby mieć dostęp do tego pokoiku intymnego to trzeba się umówić sporo czasu wcześniej.
My jeszcze trochę poczekamy na badanie nasienia bo mąż jest po antybiotykach więc co najmniej 2 tygodnie po zakończeniu antybiotykoterapii można iść na badanie nasienia ogólne i posiew nasienia a na szczegółowe można iść 6 tygodni po zakończeniu antybiotykoterapii.

reklama
Wydaje mi się, że tak chociaż my jak byliśmy w invikcie to mogliśmy bez umówienia się pójść na badanie ale powiedzieliśmy, że w sumie jesteśmy umówieni. Wiem, że na przykład żeby mieć dostęp do tego pokoiku intymnego to trzeba się umówić sporo czasu wcześniej.
My jeszcze trochę poczekamy na badanie nasienia bo mąż jest po antybiotykach więc co najmniej 2 tygodnie po zakończeniu antybiotykoterapii można iść na badanie nasienia ogólne i posiew nasienia a na szczegółowe można iść 6 tygodni po zakończeniu antybiotykoterapii.
No my umówiliśmy na piatek

Do góry