reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Cześć dziewczyny mam nadzieję że mi pomożecie.
Otóż z mężem do tej pory stosujemy "przytulnie" przerywane i wszystko było ok aż do teraz. @ mam średnio co 34dni i w 26dc miałam tyle co na papierze toaletowym jasno czerwone plame później brązowe, następnego dnia brązowe z skrzepami lub grudkami nie wiem jak to nazwać wczoraj lekko brązowe plamienia tyle co na wkładce. Dziś jestem w 28 dc i znowu to samo. W ciągu tych mam ma delikatne kłucia i uczucie że coś się dzieje. Zaczynam się martwić bo czytałam w necie że może to być nadżerka polip a do lekarza nie mam kiedy iść bo wyjeżdżam na wakacje.
tu tez pytam czy sie staracie o dziecko?

reklama
A to mój :) Wydaje się duży na mojej dłoni ale to dlatego, że moje dłonie są małe. :p
Zobacz załącznik 1000659
I jak dziewczyny wam sie sprawdza? Ja mysle nad tym kubeczkiem kupilabym od razu 2 zeby byl na zmiane zanim wyparze zużyty ale caly czas sie zastanawiam czy ja go wyjme i czy nie uwale tym wszystkiego :D jestem prawie 3 miesiace od porodu ale cos wyczuwam ze ten @ wstretny lada moment się pojawi.

I jak dziewczyny wam sie sprawdza? Ja mysle nad tym kubeczkiem kupilabym od razu 2 zeby byl na zmiane zanim wyparze zużyty ale caly czas sie zastanawiam czy ja go wyjme i czy nie uwale tym wszystkiego :D jestem prawie 3 miesiace od porodu ale cos wyczuwam ze ten @ wstretny lada moment się pojawi.
Na zmianę nie potrzebne są Ci dwa, wyparzasz przed miesiączką i po miesiączce. Po wylaniu zawartości wystarczy go umyć bieżącą wodą a w miejscach publicznych wystarczy wodą z butelki czy wytrzeć papierem. Nie uwalisz wszystkiego jeśli będziesz siedziała na toalecie wyjmując kubeczek. :) Ja mam dosyć ciasną pochwę i muszę jednak kucać, wtedy rozkładam sobie chusteczkę pod sobą tak w razie w ale i tak tylko w 2dc kiedy miałam obfite krwawienie coś ze mnie wyleciało na chusteczkę podczas wyjmowania. Ja bardzo polecam, jestem mega zadowolona. Kwestia dobrania rozmiaru a o tym trzeba poczytać, jak kobieta jest po porodach to musi być większy no i tam zależnie jakie są miesiączki i jak kobieta jest zbudowana. Ja mam S, ale mam wrażenie, że dla mnie jest przyduży. Aczkolwiek czytałam często "nie mogę dosięgnąć kubeczka i muszę przeć lekko by wyjąć" u mnie szyjka jest bardzo nisko, zawsze ją mogę dosięgnąć z łatwością no i ten kubeczek czuć zaraz przy wyjściu pochwy u mnie. Ale każda z nas jest innej budowy.

@PatPatPat ćwicz już teraz zakładanie i wyciąganie póki nie ma @, będzie Ci później łatwiej. :)

Na zmianę nie potrzebne są Ci dwa, wyparzasz przed miesiączką i po miesiączce. Po wylaniu zawartości wystarczy go umyć bieżącą wodą a w miejscach publicznych wystarczy wodą z butelki czy wytrzeć papierem. Nie uwalisz wszystkiego jeśli będziesz siedziała na toalecie wyjmując kubeczek. :) Ja mam dosyć ciasną pochwę i muszę jednak kucać, wtedy rozkładam sobie chusteczkę pod sobą tak w razie w ale i tak tylko w 2dc kiedy miałam obfite krwawienie coś ze mnie wyleciało na chusteczkę podczas wyjmowania. Ja bardzo polecam, jestem mega zadowolona. Kwestia dobrania rozmiaru a o tym trzeba poczytać, jak kobieta jest po porodach to musi być większy no i tam zależnie jakie są miesiączki i jak kobieta jest zbudowana. Ja mam S, ale mam wrażenie, że dla mnie jest przyduży. Aczkolwiek czytałam często "nie mogę dosięgnąć kubeczka i muszę przeć lekko by wyjąć" u mnie szyjka jest bardzo nisko, zawsze ją mogę dosięgnąć z łatwością no i ten kubeczek czuć zaraz przy wyjściu pochwy u mnie. Ale każda z nas jest innej budowy.

@PatPatPat ćwicz już teraz zakładanie i wyciąganie póki nie ma @, będzie Ci później łatwiej. :)
Akurat jestem w trakcie rozkręcania @ i na noc użyłam kubeczek pierwszy raz. Nie miałam najmniejszego problemu z włożeniem i wycięciem ale troszkę się stresowałam [emoji14] poszło gładko. Czekam na potop to wtedy zobaczę jak się sprawdza [emoji6]

Akurat jestem w trakcie rozkręcania @ i na noc użyłam kubeczek pierwszy raz. Nie miałam najmniejszego problemu z włożeniem i wycięciem ale troszkę się stresowałam [emoji14] poszło gładko. Czekam na potop to wtedy zobaczę jak się sprawdza [emoji6]
Kwestia właśnie dobrze dobranego rozmiaru i dobrego założenia kubeczk ai nie powinno nic wyciekać. W razie czego to miej na uwadze, że przez pierwsze cykle będziesz potrzebowała wkładeczek takich cieniutkich bo parę kropelek może wyciekać jak lekko będzie zagięty czy coś. Ale jak nabierzemy wprawy to będzie cudnie. :) Ja jestem dumna, że śmieci mniej naprodukuje. :D

Ja porod sn odbylam jeden i do dzis dla mnie nawet tampon byl problemem zeby dobrze wsadzić a uzywalam tylko ich. Wiec rozmiarowo nie jestem jakas rozciachana na dole a drugi porod byl cc mimo rozwarcia 9cm. Bede musiala poczytać bo wlasnie chciałabym przerzucić sie na kubeczki. Swoja droga umycie pod woda jeat wystarczająco higieniczne i bezpieczne? Nie nabawie sie zadnej infekcji.. Myślałam ze konieczne jest wyparzanie.

reklama
Kwestia właśnie dobrze dobranego rozmiaru i dobrego założenia kubeczk ai nie powinno nic wyciekać. W razie czego to miej na uwadze, że przez pierwsze cykle będziesz potrzebowała wkładeczek takich cieniutkich bo parę kropelek może wyciekać jak lekko będzie zagięty czy coś. Ale jak nabierzemy wprawy to będzie cudnie. :) Ja jestem dumna, że śmieci mniej naprodukuje. :D
Nie dość że mniej śmieci to jeszcze oszczędność w portfelu i nie ma tego szoku
. O kur...skonczyly sie podpaski czy tampony :p

Do góry