reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
I po czym poznajesz że pęcherzyk pękł? Jest najwyższa temp w całym cyklu czy jak? Skok temperatury następuje po pęknięciu pęcherzyka.
Kiedy jest nagły skok temperatury i temperatura potem utrzymuje się wysoko. Tak jak tu na wykresie:
967320

Aha. Czyli pierwsza temp wyższa to oznacza że zbliża się owu i warto mieć Przytulanki tak ? Przepraszam że zadaje takie pytania ale nigdy nie mierzylam i jak bym zaczęła to żeby co kolwiek wiedzieć.

Aha. Czyli pierwsza temp wyższa to oznacza że zbliża się owu i warto mieć Przytulanki tak ? Przepraszam że zadaje takie pytania ale nigdy nie mierzylam i jak bym zaczęła to żeby co kolwiek wiedzieć.
Nie do końca to tak wygląda. Możesz mieć nagły skok ale na drugi dzień opaść temperatura znacznie i potem znowu mieć skok i ten skok musi się znowu powtórzyć i utrzymać :) Ciężko mi się tłumaczy, ale warto sobie na ten temat poczytać, zawsze lepiej wytłumaczą. :D Warto mieć przytulanki tak średnio co drugi, trzeci dzień. :) Plemniki są żywotne i zdolne do zapłodnienia nawet do 5 dni. :)

Najlepiej po prostu używać sprecyzowanych programów to wyznaczania owulacji jak ovufriend. Tam nie musimy kalkulować itd bo system sam to za nas zrobi, wszystko pokaże. ;) Wystarczy skrupulatnie prowadzić swój wykres. :)

Ok dziękuję bardzo. Wydaje się to trochę skomplikowane i nie wiem czy sobie poradzę z analizą mojego wykresu i wyznaczyć dobrze dni płodne i owulacje.

reklama
Ok dziękuję bardzo. Wydaje się to trochę skomplikowane i nie wiem czy sobie poradzę z analizą mojego wykresu i wyznaczyć dobrze dni płodne i owulacje.
Dlatego lepiej mieć do tego pomoc w postaci programu analizującego wszystkie symptomy. :) Spróbuj na Ovufriend. Jest bardzo prosty, pierwszy miesiąc darmowy, na zapoznanie się ze wszystkim. Nie ma nic skomplikowanego, zapisujesz symptomy, temperaturę, program analizuje i wszystko oznacza. :)

Do góry