L
Lad
Gość
Warto wtedy zrobić komplet - TSH, ft3 i ft4.Aha. Jak ten cykl nie wyjdzie to może pójdę na jakieś badania w tym kierunku
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Warto wtedy zrobić komplet - TSH, ft3 i ft4.Aha. Jak ten cykl nie wyjdzie to może pójdę na jakieś badania w tym kierunku
Ja też do końca życia tabletki mam hashimotoOoo, a to juz nie potrzebujesz? Z tarczycą ok? Mi endo powiedział że tabletki do końca życia
I po czym poznajesz że pęcherzyk pękł? Jest najwyższa temp w całym cyklu czy jak?Tzn powiem tak, rano zawsze wycieram wilgotną chusteczką do higieny intymnej, wycieram do sucha. A wieczorem zawsze dezynfekuję, żeby na rano mieć świeży. A dezynfekuję octaniseptem.
Kiedy jest nagły skok temperatury i temperatura potem utrzymuje się wysoko. Tak jak tu na wykresie:I po czym poznajesz że pęcherzyk pękł? Jest najwyższa temp w całym cyklu czy jak? Skok temperatury następuje po pęknięciu pęcherzyka.
Nie do końca to tak wygląda. Możesz mieć nagły skok ale na drugi dzień opaść temperatura znacznie i potem znowu mieć skok i ten skok musi się znowu powtórzyć i utrzymać Ciężko mi się tłumaczy, ale warto sobie na ten temat poczytać, zawsze lepiej wytłumaczą. Warto mieć przytulanki tak średnio co drugi, trzeci dzień. Plemniki są żywotne i zdolne do zapłodnienia nawet do 5 dni.Aha. Czyli pierwsza temp wyższa to oznacza że zbliża się owu i warto mieć Przytulanki tak ? Przepraszam że zadaje takie pytania ale nigdy nie mierzylam i jak bym zaczęła to żeby co kolwiek wiedzieć.
Dlatego lepiej mieć do tego pomoc w postaci programu analizującego wszystkie symptomy. Spróbuj na Ovufriend. Jest bardzo prosty, pierwszy miesiąc darmowy, na zapoznanie się ze wszystkim. Nie ma nic skomplikowanego, zapisujesz symptomy, temperaturę, program analizuje i wszystko oznacza.Ok dziękuję bardzo. Wydaje się to trochę skomplikowane i nie wiem czy sobie poradzę z analizą mojego wykresu i wyznaczyć dobrze dni płodne i owulacje.