reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Bardzo dobrze, że zrobiłaś to na własną rękę. Też co chwila badam się na własną rękę bo lekarz to najchętniej za 5lat by mi coś zlecił.. :p
Dokładnie mi też powiedzieli ze dopiero za rok jakieś badania jak nie pyknie. No i co mam za niski progesteron więc albo nie zajde albo jak zajde to jest duże ryzyko poronienia to po co mam się na to narażać... Wkurzam się bo pracuje tam i nie chcą mi wypisać a co dopiero kobietom które przyjda że tak powiem z ulicy

reklama
Dziewczyny, ponawiam pytanie, proszę pomóżcie mi rozwiać wątpliwości :( Otóż byłam na monitoringu w 17dc - brak pęcherzyka dominujacego więc żeby nie czekać na @ w nieskończoność znowu dostałam dupka na jej wywołanie. Lek miałam zażywać przez 10 kolejnych dni, 1 tabletka rano, co oczywiście zrobiłam, ale jest już 7 dzień po jego odstawieniu, a na @ nic się nie zanosi. W poprzednim cyklu bralam dupka przez 5 dni po 2 tabletki, ale wtedy cykl trwał już ponad 40 dni i @ przyszła idealnie na następny dzień po odstawieniu. Wiem, że nie raz kobitki czekają nawet 10-14 dni na okres po ostatniej dawce duphastonu, ale i tak mam pytanie. Może głupie, ale już sama nie wiem co myśleć. Czy duphaston hamuje całkowicie owulacje czy jednak może ona się pojawić w czasie jego brania? Wkurzam się już, że tej @ nie ma i przychodzą mi różne myśli do głowy. Chciałbym zacząć kolejny cykl, który ma być z clo, a to czekanie mnie wykończy.

@Dżasta1111 niestety nie pomogę, kompletnie się nie znam na wywoływaniu @

Kupiłam dzisiaj pink test z rossmanna i chyba jutro już go zrobię bo ten dzisiejszy był dziwny jakiś, pierwszy raz go miałam, no i czułość 25...

Dziewczyny, ponawiam pytanie, proszę pomóżcie mi rozwiać wątpliwości :( Otóż byłam na monitoringu w 17dc - brak pęcherzyka dominujacego więc żeby nie czekać na @ w nieskończoność znowu dostałam dupka na jej wywołanie. Lek miałam zażywać przez 10 kolejnych dni, 1 tabletka rano, co oczywiście zrobiłam, ale jest już 7 dzień po jego odstawieniu, a na @ nic się nie zanosi. W poprzednim cyklu bralam dupka przez 5 dni po 2 tabletki, ale wtedy cykl trwał już ponad 40 dni i @ przyszła idealnie na następny dzień po odstawieniu. Wiem, że nie raz kobitki czekają nawet 10-14 dni na okres po ostatniej dawce duphastonu, ale i tak mam pytanie. Może głupie, ale już sama nie wiem co myśleć. Czy duphaston hamuje całkowicie owulacje czy jednak może ona się pojawić w czasie jego brania? Wkurzam się już, że tej @ nie ma i przychodzą mi różne myśli do głowy. Chciałbym zacząć kolejny cykl, który ma być z clo, a to czekanie mnie wykończy.
Kiedyś brałam duphaston właśnie na wywoływanie okresu.. Z tego co pamiętam 2x1 od 16-26dc i przeważnie na 2-3 po odstawieniu pojawiało się krwawienie... Po tych trzech cyklach na dupku wszystko mi wariowalo, miałam jakieś dziwne krwawienia w środku tych cykli
... Zmieniłam lekarza na takiego który kazał uzbroić się w cierpliwość, poczekać do naturalnego okresu,.dostałam.go po 60 dniach, zaczęłam brać cło, owulacja była i @ w terminie. Następny cykl bez CLO bo nie miałam możliwości monitoringu to nie ryzykowalismy i owulacja wystąpiła naturalnie (usg w 15dc widoczna przebyta owulacja)
Co Prawda w ciąży jeszcze nie jestem ale clo "obudził" chyba moje jajniki, i cieszę się udało się to bez duphastonu bo mimo wszystko to jednak mechaniczne wywoływanie okresu (ingerencja leku) a non stop od roku czyli od momentu odstawienia antykoncepcji miałam cykle nawet po 90 dni... W każdym razie cieszę się że daliśmy mojemu organizmowi w miarę naturalnie działać wspomagając go tylko clo, bo odpukac ma razie działa, a pamiętam że jeszcze się zloscilam na lekarza że nie pozwalał mi brać duphastonu :-)

@Dżasta1111 niestety nie pomogę, kompletnie się nie znam na wywoływaniu @

Kupiłam dzisiaj pink test z rossmanna i chyba jutro już go zrobię bo ten dzisiejszy był dziwny jakiś, pierwszy raz go miałam, no i czułość 25...
Dżasta chciałabym pomóc, ale nie wiem [emoji53]

Jivka 3mam kciuki za test [emoji813]

Niestety też się kompletnie nie znam :( może jeśli masz wątpliwości dopytaj lekarza
Teraz przejrzałam z dwie stronki w necie na ten temat z czystej ciekawości ale niczego konkretnego oprócz tego, że brany przed owu może ją hamować się nie doczytałam.

Też ci niestety nie pomogę. Poczytaj lekarza, tak chyba będzie najlepiej. Może umów się do innego.
@Jivka trzymam kciukasy za test✊

Kochane co sadzicie o takim tescie ciazowym? Maja czulosc 10mlu natomiast nigdy ich nie stosowalam. Bede wdzieczna za pomoc :)
20190215_114339.jpeg

reklama
Kochane co sadzicie o takim tescie ciazowym? Maja czulosc 10mlu natomiast nigdy ich nie stosowalam. Bede wdzieczna za pomoc :)Zobacz załącznik 943093
Nigdy takiego nie widziałam :) ale test jak test :) jeżeli jest coś na rzeczy to na pewno wykryje :)
Jedynie wiem, że dziewczyny narzekają na te paskowe co dają za darmo do testów owu z allegro.

Do góry