reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
@Maliina A można wiedzieć u kogo robisz prenatalne?
U mnie też Gorzów wchodzi w grę i muszę się zapisać na prenatalne pierwszego trymestru
Hipokrates na Łużyckiej. Pierwsze prenatalne robila mi pani doktor Hanna Kozber bardzo fajna konkretna, nie poddawala się jak dzidziol sie odwrócił i 40 min trwalo usg. Bardzo szczegółowo podeszła do tego. Jedynie nacisk kladzie na test pappa. Z płcią trafila w 100%:p
Teraz w piątek jadę na drugie prenatalne i nie wiem czy to dlatego ze robię 3D/4D bedzie mi robil Witold Rybski. Ale slyszalam fajne opinie nawet widzialam go to taki pełen profesjonalista. No i bez stresu sie tam czuje bo klamki sa tylko od wewnątrz nikt nie wejdzie do srodka w trakcie badania.
A skad jestes ze w Gorzowie bedziesz robic?
My dzis jedziemy obiecalam mlodej na urodziny ze zabiore ją i jej kuzynostwo kolo nova parku do fun jump najpierw trampoliny, lasery a na koniec papugarnia.
Gdybys sie zdecydowala na hipokratesa to dam Ci numer wiem ze zmienili a informatyk na str jakis lipny i nie wiem nawet czy do tej pory na stronie maja stary numer.

U mnie tempka podobnie. dwa dni temu spadła na chwile do 36,12 ale wczoraj 36,40 i dzisiaj 36,35. Tyle ze u mnie 36 dc :p
A apki pokazuja raz 24 a raz 26 @ .
Podobnie bedziemy testowac.

Szyjka wysoooko, wczoraj wieczorem mialam duzo sluzu rozciągliwego. I od dwoch dni jest mi autentycznie niedobrze zwłaszcza przy zmianie temperatur jak np wyjde na dwor, chyba przez ten stres. W ciagu dnia o tym nie mam czasu nawet myśleć ale gdzies podświadomie to chyba siedzi.
Ja szyjki badać nie umiem a nie chcę tam grzebać :p też mi niedobrze... głównie chyba przez ból podbrzusza i przeziębienie.
To trzymam kciuki ✊ chociaż sama się specjalnie nie nastawiam ;)

Dobry wieczór dziewczyny ❤️
Chciałam zapytać te zafasolkowane teraz lub kiedys.
Jak wyglądała Wasza szyjka na początku ciąży w okolicach planowanej miesiączki? Jaki był śluz?
Kochana pisalam to wielokrotnie tutaj ze szyjka w tak wczesnej ciąży jak planowany termin @ jest wedrujaca. Nie ma tak ze sie zamyka jest twarda i wysoko. Na początku zanim organizm sie przestawi to w zaleznosci od pory dnia ta szyjka raz nisko raz wysoko jest. I u mnie byla rozpulchniona co prawda zamknieta ale ja bylam pewna ze nie udalo się i wtedy dopiero sie doszukalam informacji o szyjce. Sluz na początku mialam taki kremowy a pozniej bardzo wodnisty ze jak mi polecialo na majtki to nawet spodnie potrafily miec plame..

@Asik1234 ja kiedyś pisalam dzewczynom o znajomej ktora zrobila bete i miala ujemna i oczywiscie czekala na @ ktora nie przyszla. Zrobila test po 2 dniach i zobaczyla blada kreske. Poszla na bete drugi raz i sie okazalo ze w ciąży i jest w niej do dzis :)

Ty domyslam sie ze monitoringu nie miałaś.. Sa dwie opcje... Albo mialas pozna owu i nawet jak się udało to zagniezdzanie może być pozno plus od zagnieżdżania 48h na wytworzenie bety i wtedy cyk test i beta.. Albo mialas cykl bezowulacyjmy o nie bedziesz miala @ w ogole w tym cyklu.

Ja też wizytuję 27.12 [emoji119]
U mnie zgaga to jakiś dramat,nie potrafię sobie z nią poradzić [emoji1785]
Teraz tydzień byłam przeziębiona to herbata z cytryną i imbirem powodowała taką zgagę,że nie mogłam leżeć, siedzieć, chodzić... Jeszcze 2 miesiące [emoji6]
Renie nie pomaga? Współczuję, też mi zgaga dokuczała w ciazy i tylko rennie pomagało, a młody urodził się z piękną czupryną heh

Renie nie pomaga? Współczuję, też mi zgaga dokuczała w ciazy i tylko rennie pomagało, a młody urodził się z piękną czupryną heh
Mi migdały tylko pomagały. Też miałam straszna, ale ostatnio mam z tym spokój co wieczór piłam wode z cytryną przez tydzien i zgaga odeszła chyba na dobre

reklama
Do góry