reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
@Maliina A można wiedzieć u kogo robisz prenatalne?
U mnie też Gorzów wchodzi w grę i muszę się zapisać na prenatalne pierwszego trymestru
Hipokrates na Łużyckiej. Pierwsze prenatalne robila mi pani doktor Hanna Kozber bardzo fajna konkretna, nie poddawala się jak dzidziol sie odwrócił i 40 min trwalo usg. Bardzo szczegółowo podeszła do tego. Jedynie nacisk kladzie na test pappa. Z płcią trafila w 100%:p
Teraz w piątek jadę na drugie prenatalne i nie wiem czy to dlatego ze robię 3D/4D bedzie mi robil Witold Rybski. Ale slyszalam fajne opinie nawet widzialam go to taki pełen profesjonalista. No i bez stresu sie tam czuje bo klamki sa tylko od wewnątrz nikt nie wejdzie do srodka w trakcie badania.
A skad jestes ze w Gorzowie bedziesz robic?
My dzis jedziemy obiecalam mlodej na urodziny ze zabiore ją i jej kuzynostwo kolo nova parku do fun jump najpierw trampoliny, lasery a na koniec papugarnia.
Gdybys sie zdecydowala na hipokratesa to dam Ci numer wiem ze zmienili a informatyk na str jakis lipny i nie wiem nawet czy do tej pory na stronie maja stary numer.

U mnie tempka podobnie. dwa dni temu spadła na chwile do 36,12 ale wczoraj 36,40 i dzisiaj 36,35. Tyle ze u mnie 36 dc :p
A apki pokazuja raz 24 a raz 26 @ .
Podobnie bedziemy testowac.

Szyjka wysoooko, wczoraj wieczorem mialam duzo sluzu rozciągliwego. I od dwoch dni jest mi autentycznie niedobrze zwłaszcza przy zmianie temperatur jak np wyjde na dwor, chyba przez ten stres. W ciagu dnia o tym nie mam czasu nawet myśleć ale gdzies podświadomie to chyba siedzi.
Ja szyjki badać nie umiem a nie chcę tam grzebać :p też mi niedobrze... głównie chyba przez ból podbrzusza i przeziębienie.
To trzymam kciuki ✊ chociaż sama się specjalnie nie nastawiam ;)

Dobry wieczór dziewczyny ❤️
Chciałam zapytać te zafasolkowane teraz lub kiedys.
Jak wyglądała Wasza szyjka na początku ciąży w okolicach planowanej miesiączki? Jaki był śluz?
Kochana pisalam to wielokrotnie tutaj ze szyjka w tak wczesnej ciąży jak planowany termin @ jest wedrujaca. Nie ma tak ze sie zamyka jest twarda i wysoko. Na początku zanim organizm sie przestawi to w zaleznosci od pory dnia ta szyjka raz nisko raz wysoko jest. I u mnie byla rozpulchniona co prawda zamknieta ale ja bylam pewna ze nie udalo się i wtedy dopiero sie doszukalam informacji o szyjce. Sluz na początku mialam taki kremowy a pozniej bardzo wodnisty ze jak mi polecialo na majtki to nawet spodnie potrafily miec plame..

@Asik1234 ja kiedyś pisalam dzewczynom o znajomej ktora zrobila bete i miala ujemna i oczywiscie czekala na @ ktora nie przyszla. Zrobila test po 2 dniach i zobaczyla blada kreske. Poszla na bete drugi raz i sie okazalo ze w ciąży i jest w niej do dzis :)

Ty domyslam sie ze monitoringu nie miałaś.. Sa dwie opcje... Albo mialas pozna owu i nawet jak się udało to zagniezdzanie może być pozno plus od zagnieżdżania 48h na wytworzenie bety i wtedy cyk test i beta.. Albo mialas cykl bezowulacyjmy o nie bedziesz miala @ w ogole w tym cyklu.

Ja też wizytuję 27.12 [emoji119]
U mnie zgaga to jakiś dramat,nie potrafię sobie z nią poradzić [emoji1785]
Teraz tydzień byłam przeziębiona to herbata z cytryną i imbirem powodowała taką zgagę,że nie mogłam leżeć, siedzieć, chodzić... Jeszcze 2 miesiące [emoji6]
Renie nie pomaga? Współczuję, też mi zgaga dokuczała w ciazy i tylko rennie pomagało, a młody urodził się z piękną czupryną heh

Renie nie pomaga? Współczuję, też mi zgaga dokuczała w ciazy i tylko rennie pomagało, a młody urodził się z piękną czupryną heh
Mi migdały tylko pomagały. Też miałam straszna, ale ostatnio mam z tym spokój co wieczór piłam wode z cytryną przez tydzien i zgaga odeszła chyba na dobre

reklama
Do góry