reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny, wpadlam tu na chwile.. nie rozgoscilam sie zbytnio ale poczulam Wasze wsparcie i moze dlatego zaskoczylo.

Wiem, ze dla tych, ktore staraja sie miesiacami moje 5 mcy to nic. I ja tez tak uwazam! Ale szczerze wierze, ze na kazdego przyjdzie czas! I tego Wam zycze! Tego Serca pod Sercem z calego serca! Walczcie i trzymajcie sie[emoji175][emoji175][emoji175]

Bede wdzieczna za wszystkie kciuki i modlitwy, zebysmy doczekali lipca[emoji123][emoji123][emoji123]
Trzymam kciuki :)

Daj rady co robiłaś, że w końcu zaskoczyło :)

reklama
Hej dziewczyny! Widzę, że jakieś nastroje jesienne was ogarnęły. Będzie dobrze! Proszę się nie załamywać!

Ja dzisiaj wieczorem idę do lekarza sprawdzić jak tam moje pęcherzyki. Mam nadzieję, że coś ładnego udało się wyhodować ;)

@ForgetMeeNot jak tam? Wyszłaś już ze szpitala?? Jak tam z tym pessarem się czujesz??

Tak. Jestem już w domu id wczoraj. Generalnie nie jest zle, aczkolwiek co jakiś czas łapie mnie skurcz [emoji853], czyli taki ból jak na @ i czasem spinanie się brzucha. Trochę mnie to niepokoi, ale jestem ba lekach rozkurczowych plus luteina 2x 100. I dzisiaj czuje dość intensywny ból w pachwinach. Wizytę mam równo za tydzień 13.11 o 19 wiec jeszcze trochę czasu. Leżę poki co. Mam nadzieje, ze bedie wszytko ok, dziś dopiero 26+0, a wiec rozpoczęłam 27 tydzień. Jeszcze tyyyyyle czasu.

Trzymam kciuki za pecherzyki [emoji846]Daj znać po wizycie

Hej dziewczyny, dawno sie tu nie odzywalam [emoji57]
Ja czekam na jutrzejsza wizyte u gin jak na szpilkach bo dzis odebrałam wyniki i oprócz podwyższonej glukozy (96) wyszlo mi jeszcze bardzo wysokie tsh 5,32.. bardzo mnie to martwi i stresuje [emoji22]
Prosze was o kciuki jutro [emoji120]

Wiecie co... Przez tych Ukraińców strach sie bac. Mamy juz 4 z Odrą. Najgorzej maja Ci ktorych dzieci male i jeszcze nie maja wieku do szczepienia na Odre. Jak sie chronic?

Ja czekam na jutrzejsza wizyte u gin jak na szpilkach bo dzis odebrałam wyniki i oprócz podwyższonej glukozy (96) wyszlo mi jeszcze bardzo wysokie tsh 5,32.. bardzo mnie to martwi i stresuje [emoji22]
Trzymam mocno kciuki!
A wczesniej miałaś dobre wyniki tsh czy nie robiłaś dawno? Na pewno dostaniesz coś na zbicie. Dobrze ze tak szybko masz wizytę. A co do glukozy to pewnie zleci Ci zrobienie obciążenia. Ja jak miałam 92 to musiałam iść. Wyniki były dobre. Może zjadłas za dużo słodkiego dzień wcześniej?

Juz trzymam bedzie dobrze !

Trzymam mocno kciuki!
A wczesniej miałaś dobre wyniki tsh czy nie robiłaś dawno? Na pewno dostaniesz coś na zbicie. Dobrze ze tak szybko masz wizytę. A co do glukozy to pewnie zleci Ci zrobienie obciążenia. Ja jak miałam 92 to musiałam iść. Wyniki były dobre. Może zjadłas za dużo słodkiego dzień wcześniej?
Nie badalam przed ciążą... w pierwszej ciazy za to nie mialam w ogóle takich problemów...
No wlasnie jak chodzi o glukoze to nie jadlam słodkiego dzien wcześniej, jadlam normalnie kilka malych posilkow, nawet odstęp przed badaniem nie byl zbyt duzy...ehh krzywa mnie czeka w najbliższym czasie [emoji22]

Nie badalam przed ciążą... w pierwszej ciazy za to nie mialam w ogóle takich problemów...
No wlasnie jak chodzi o glukoze to nie jadlam słodkiego dzien wcześniej, jadlam normalnie kilka malych posilkow, nawet odstęp przed badaniem nie byl zbyt duzy...ehh krzywa mnie czeka w najbliższym czasie [emoji22]
Powodzenia. Nie jest to nic dobrego ale poradzisz sobie. Ważne żeby szybko reagować. Daj znać jutro po wizycie co i jak. Fajnie masz zobaczyć Maluszka niedługo :)

reklama

Nie martw sie. Pewnie dostaniesz euthyrox. Ja ciagle na nim jestem. W ciąży mam zwiększona dawke. Jest to w pełni bezpieczny lek. Warto byłoby żebyś sprawdziła jeszcze FT3 i FT4, głównie FT4. Samo tsh nie jest miarodajne. Powtórz tez glukozę, nie jest bardzo mocno ponad normę. I nie stresuj się. Stres naprawdę bardzo negatywnie wpływa na dziecko i na Ciebie również. U mnie to ewidentnie on się przyczynił do skrócenia szyjki.

Do góry