reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Dzięki. Mam przy toksoplazmie. Uff to cała reszta jest ok. Nawet tsh się zbiło z 2,1 do 1,2. Progesteron dzięki luteinie i duphaston w granicach górnej normy ;)
Tsh często w ciąży lubi się uregulować :) mi też ładnie spadło. Ja też toxo miałam ujemne i powtarzałam teraz właśnie tylko igm (nadal ujemne ;) ) . Musisz uważasz na surowe mięso, ryby - wszystkie naczynia, deskę do krojenia, noże dokładnie myć. Owoce i warzywa też bardzo dokładnie umyć przed spożyciem. No i oczywiście nie jeść kupy kota :D

Witam zatem wszystkie! Nazywam sie Ania. Mam 32 wiosny. Mieszkam w Wawie. Mam 1.5 rocznego synka- Stefana i aktualnie probujemy z mezem powiekszyc ferajne[emoji3][emoji23]
To moze jeszcze dodam, ze przed Stefkiem mielismy jedno puste jajo.. zwal jak zwal dla nas jest to dziecko, ktore stracilismy.

Mam rowniez te wspaniala przyjemnosc szprycowac sie Letroxem w zwiazku z moim Hashimoto. Ale teraz to chyba czeste?

Plus wlasnie mija 5 miesiac staran.. choc i wczesniej nie pilnowalismy sie jakos szczególnie.

To moze jeszcze dodam, ze przed Stefkiem mielismy jedno puste jajo.. zwal jak zwal dla nas jest to dziecko, ktore stracilismy.

Mam rowniez te wspaniala przyjemnosc szprycowac sie Letroxem w zwiazku z moim Hashimoto. Ale teraz to chyba czeste?

Plus wlasnie mija 5 miesiac staran.. choc i wczesniej nie pilnowalismy sie jakos szczególnie.

Rowniez mam przyjemność z letroxem przez hashimoto no i jeszcze prolaktyna powiększona wiec tez się szprycuje ale my staramy się z mężem dwa lata ...

My też się staramy o drugie mamy syna rok i 2 miesiące. I też biorę letrox z powodu hahsimoto tyle że u mnie dopiero co to wyszło więc chyba dopiero dobieram sobie dawkę aż się boję robić kolejnych wyników tarczycy żeby sprawdzić jak zareagowały. Teraz 4 cykl. Przed pierwszym już miałaś problem z tarczyca czy wyszło dopiero po porodzie ?

reklama
My też się staramy o drugie mamy syna rok i 2 miesiące. I też biorę letrox z powodu hahsimoto tyle że u mnie dopiero co to wyszło więc chyba dopiero dobieram sobie dawkę aż się boję robić kolejnych wyników tarczycy żeby sprawdzić jak zareagowały. Teraz 4 cykl. Przed pierwszym już miałaś problem z tarczyca czy wyszło dopiero po porodzie ?
Wyszlo po poronieniu. Moja gin od razu kazala mi robic tarczyce. Wczesniej nigdy nie badalam. Potem ciaze przelecialam w miarę ok na letroxie. A po porodzie odstawilam na pol roku.. moja endo chciala sie chyba upewnic, ze to nie zwiazane z ciaza. Ale Hashimoto sie potwierdzilo... No i jest. Ale jade na 25 mg i TSH mam w okolicach 1.7.

Do góry