reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Wyszlo po poronieniu. Moja gin od razu kazala mi robic tarczyce. Potem ciaze przelecialam w miarę ok na letroxie. A po porodzie odstawilam na pol roku.. moja endo chciala sie chyba upewnic, ze to nie zwiazane z ciaza. Ale Hashimoto sie potwierdzilo... No i jest. Ale jade na 25 mg i TSH mam w okolicach 1.7.
Też na razie mam 25 zobaczymy jak będzie reagować mam tylko nadzieję że nie urośnie pomimo brania leku bo takie przypadki też znam.

reklama
Hej kochane, już po wizycie. Najważniejsze: jest pęcherzyk , pulsującym zalążkiem (z tego wywnioskowałam że zarodek też jest? Z tego wszystkiego nie pytałam bo Kutyna łez poleciała), powiedział że progesteron na takim etapie ciąży a ciąża baaardzo wczesną może być taki niski. Wg niego prawdopodobnie zaszłam ok 30dc cyklu (cykle mam 29-30dc) [emoji50] najgorsze jest to że pokazały się podczas badania kropelki krwi. Przepisał duphaston 3xdziennie i luteinę na noc. Dał L4, o nakazał dużo odpoczynku. Wizyta po wszystkich swietych.
Pierwszy raz byłam i tego doktora i mimo swojego wieku wywarl na mnie ogromne wrażenie. Może przez to że 40lat pracuje już w tym zawodzie. Słuchał bardzo uważnie tego co mówię, zrobił pełny wywiad. Zobaczymy jak dalej będzie, czuję teraz takie nie miłe ciągnięcie w podbrzuszu :(
Wiedziałam [emoji5] wiedziałam, czułam to po prostu [emoji5] trzymam kciuki, by dzidzia rosła w siłę! A ty wypoczywaj i ciesz się tym stanem [emoji9]
A i cieszę się, że trafiłaś na porządnego lekarza... Grunt to mieć do niego zaufanie, a widać po twoim wpisie że temu można zaufać.

Nie wiem czy lubicie imbir ale my pijemy herbatę z imbirem od sezonu jesiennego do wiosny zawsze i choroby się nas nie trzymają :)
Mamy wstręt do imbiru :(
Hej. Pytanie do dziewczyn, które są po badaniach na 1 trymestr. Czy jak np. W przypadku różyczki igg wyszło dodatnie a igm ujemne, to oznacza że w przeszłości przeszłam tę chorobę?
Nie mialam zleconego tego badania :/
Dziewczyny a teraz z innej beczki. Sprawdził się u was chiński kalendarz płci?
W pierwszej ciazy tak. Jesli teraz będzie syn to kalendarz sie nie sprawdzi.

Mala dostala antybiotyk, syrop prawoslazowy, probiotyk, uniben do gardla i sol do noska.
Jest troche lepiej juz dzis. Wazy 28kg i mierzy 131cm jest waga i wzrostem na 50 centylu. A zawsze słyszę ze ona to taka chudzinka.. Jak to jeszcze raz ktoś mi powie to wybuchne. Ona jest NORMALNA.

Strasznie lubię czytać historie jak kobiety dowiadują się o ciąży jakie oznaki itd zawsze to daje tyle nadziei i siły na dalsza walkę :) no ja dziś 26dc za dwa dni @ teoretycznie bo ostatnio przyszła 27dc ale ten miesiąc po raz pierwszy biorę duphaston wiec myśle ze powinna przyjść równo 28, chodź teraz napisałaś o tym ze zero syfow przed @ a zawsze miałaś i teraz mi się zaczęło Ze zawsze tez miałam a teraz nie mam [emoji23] i już się trochę nakręcam [emoji23] ale jeszcze dwa dni wytrzymam hehe
Ale u mnie tez niestety ciąża zakończyła się w 8 tygodniu:(

Strasznie lubię czytać historie jak kobiety dowiadują się o ciąży jakie oznaki itd zawsze to daje tyle nadziei i siły na dalsza walkę :) no ja dziś 26dc za dwa dni @ teoretycznie bo ostatnio przyszła 27dc ale ten miesiąc po raz pierwszy biorę duphaston wiec myśle ze powinna przyjść równo 28, chodź teraz napisałaś o tym ze zero syfow przed @ a zawsze miałaś i teraz mi się zaczęło Ze zawsze tez miałam a teraz nie mam [emoji23] i już się trochę nakręcam [emoji23] ale jeszcze dwa dni wytrzymam hehe
U mnie już pomału się rozkreca @... śluz już bardziej brązowy

Beta ładna :) leć koniecznie! odpoczywaj i dbaj o siebie :*
Hej kochane, już po wizycie. Najważniejsze: jest pęcherzyk , pulsującym zalążkiem (z tego wywnioskowałam że zarodek też jest? Z tego wszystkiego nie pytałam bo Kutyna łez poleciała), powiedział że progesteron na takim etapie ciąży a ciąża baaardzo wczesną może być taki niski. Wg niego prawdopodobnie zaszłam ok 30dc cyklu (cykle mam 29-30dc) [emoji50] najgorsze jest to że pokazały się podczas badania kropelki krwi. Przepisał duphaston 3xdziennie i luteinę na noc. Dał L4, o nakazał dużo odpoczynku. Wizyta po wszystkich swietych.
Pierwszy raz byłam i tego doktora i mimo swojego wieku wywarl na mnie ogromne wrażenie. Może przez to że 40lat pracuje już w tym zawodzie. Słuchał bardzo uważnie tego co mówię, zrobił pełny wywiad. Zobaczymy jak dalej będzie, czuję teraz takie nie miłe ciągnięcie w podbrzuszu :(
Kochana musi być dobrze! Ja tez miałam niski progesteron :( nie wiem z czego to sie bierze...
ale super ze odrazu lekarz działa!

reklama
Do góry