reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Ja tylko nie rozumiem jak lekarz mógł powiedzieć o "poronieniu" (samo to słowo jest mocne i źle nacechowane) skoro nie widział pęcherzyka/zarodka, tym samym nie potwierdził ciąży (W która w tym przypadku bardzo wierzę, że jest ). Jeśli już to mógłby mówić o biochemicznej. Dla mnie takie rzucenie do pacjentki tekstem,że poroni,to ewidentnie chęć wyprowadzenia jej z równowagi psychicznej, jakie jeszcze mógłby mieć powody to już wolę nie myśleć.

Ja tylko nie rozumiem jak lekarz mógł powiedzieć o "poronieniu" (samo to słowo jest mocne i źle nacechowane) skoro nie widział pęcherzyka/zarodka, tym samym nie potwierdził ciąży (W która w tym przypadku bardzo wierzę, że jest ). Jeśli już to mógłby mówić o biochemicznej. Dla mnie takie rzucenie do pacjentki tekstem,że poroni,to ewidentnie chęć wyprowadzenia jej z równowagi psychicznej, jakie jeszcze mógłby mieć powody to już wolę nie myśleć.
A biochemiczna nie jest do terminu @? I potem krwawienie. Przy takiej becie raczej nie jest możliwa biochemiczna ale nie wiem

Możesz (oczywiście po konsultacji z lekarzem) spróbować z castagnus albo inofem (poczytaj sobie), podobno dają super efekty,jak ktoś nie ma większych problemów :) A Twoja cytologia jest już ok? Bo pamiętam,że coś pisałaś o drugiej grupie. Podobno zdrowa para ma rok czasu na starania, więc może faktycznie wystarczy tylko wrzucić na luz :)
Ja zawsze mam na cytologi 2 grupę i lekarz mówi że to jest ok [emoji4] nigdy nie miałam pierwszej ;)

@Malaga00 szczerze to nie wiem czy przed @. Po prostu jak nie widzi zarodka to jak może mówić o poronieniu?

@paulina1994 A no widzisz, dokładnie nie wiem co to oznacza, nigdy nie miałam i nie potrzebowałam zgłębiać tematu. Pamiętam tylko,że Marta pisała,że jej dr kazała się zgłosić do niej na kontrolę,bo właśnie jej wyszła druga grupa w cytologii, dlatego się do tego odniosłam:)

@Malaga00 szczerze to nie wiem czy przed @. Po prostu jak nie widzi zarodka to jak może mówić o poronieniu?

@paulina1994 A no widzisz, dokładnie nie wiem co to oznacza, nigdy nie miałam i nie potrzebowałam zgłębiać tematu. Pamiętam tylko,że Marta pisała,że jej dr kazała się zgłosić do niej na kontrolę,bo właśnie jej wyszła druga grupa w cytologii, dlatego się do tego odniosłam:)
Mi się właśnie wydaje, że biochemiczna jest na wczesnym etapie i przy mniejszej becie napewno i w terminie @.
Nie mam pojęcia kochana naprawdę nie wiem [emoji17]

@ForgetMeeNot dzis miala miec usg? Ciekawe jak corcia i te torbiele.. Mam nadzieję ze przyniesie nam dobre wieści.

Nie miałam od wczoraj nawet chwili. Z malutka wszytsko ok. Torbiele się wchłonęły i nie na po nich śladu [emoji846]. Tak jak @raz_dwa_trzy pisała malutka jest duzo i zdrowa. Wazy 413 gram [emoji846][emoji846][emoji846]Tylko szyjka mi się brzydka zrobiła jak ro określił gin. Ma 30 mm i brzuch mam spięty.

@Migdalove, trzymam kciuki Kochana. Musi być dobrze.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry