reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Kurza twarz.... To oni nie są w stanie w razie czego teraz tej ciąży "poszukać" czy nie masz jej gdzieś indziej :( kompletnie nie znam tematu i nie wiem jakie jest postępowanie w razie czego. Szansach też jest ze lada moment pojawi się ten prawidłowy pęcherzyk w macicy, oby tak było!!! Puki co postaraj sie chociaż tak bardzo nie stresować bo możesz tym też sobie zaszkodzić, trzymam kciuki mocno!
Na razie jej nigdzie nie widać, krwotoku nie widać...

reklama
Pamietam jak mnie tez straszyli pozamaciczna...
ale z tego co kojarzę to przy macicznej chyba dolegliwości jakiś się pojawiają? Dobrze myśle? Bol brzucha, gorączka, wymioty??

Jeju @Migdalove musi być dobrze!!!

Pamietam jak mnie tez straszyli pozamaciczna...
ale z tego co kojarzę to przy macicznej chyba dolegliwości jakiś się pojawiają? Dobrze myśle? Bol brzucha, gorączka, wymioty??

Jeju @Migdalove musi być dobrze!!!
Miałam pozamaciczną i dlatego teraz są podejrzenia. Przy badaniu ten jajowod mnie trochę mocno boli gdzie była pozamaciczna.

Jestem już na sali. Ciąży nie widać nigdzie, lekarz mówi, że mogło dojść późno do owulacji i ma prawo się jeszcze do tygodnia pojawić. Jestem załamana... W razie jakby się pojawiła poza macica skierują mnie do innego szpitala z lepszym sprzętem tam mogą mi usunąc ciąże pozamaciczną farmakologicznie. Jestem na sali sama... Ciągle płaczę...
Farmakologiczne czyli metotreksatem tak jak było u mnie. Ale nie mogą szybciej podać dobiero jakby hcg spadało. Jak rośnie w odpowiednim tempie to powinno być ok. Bo u mnie spadala. Na pewno ciągle będą ci sprawdzać wzrost hcg i ciągle USG będą robić. Jakby cię bolał jajnik albo poczujesz ucisk na odbyt lub ramiona odrazu mów lekarzowi.

Farmakologiczne czyli metotreksatem tak jak było u mnie. Ale nie mogą szybciej podać dobiero jakby hcg spadało. Jak rośnie w odpowiednim tempie to powinno być ok. Bo u mnie spadala. Na pewno ciągle będą ci sprawdzać wzrost hcg i ciągle USG będą robić. Jakby cię bolał jajnik albo poczujesz ucisk na odbyt lub ramiona odrazu mów lekarzowi.
Dokładnie, póki beta rosnie to musi być Ok

reklama
Do góry