reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Dzieki za wskazowke. A czy jest sens robic progesteron albo cos innego we czwartek skoro i tak ide pobrac krew? Podejrzewam u siebie slabe endometrium bo mam rkotkie i slabe miesiaczki.
Jeśli krwawienie się nie rozkręci (czego Ci zycze) to koniecznie, bo może być niedomoga lutealna, jeśli jest ciąża. Jeśli jednak nic z tego to poczekaj i w 22 dc zbadaj progesteron. Tak czy inaczej wizyta u gina, jeśli masz podejrzenie ciąży biochemicznej

Jeśli krwawienie się nie rozkręci (czego Ci zycze) to koniecznie, bo może być niedomoga lutealna, jeśli jest ciąża. Jeśli jednak nic z tego to poczekaj i w 22 dc zbadaj progesteron. Tak czy inaczej wizyta u gina, jeśli masz podejrzenie ciąży biochemicznej

Krwawienie sie juz calkiem rokrecilo, leje sie ze mnie :( Myslisz, ze progestoron w 22 dc bedzie ok jezeli moje cykle trwaja 24-25 dni czy pojsc troche szybciej? I jak myslisz do gina kiedy sie wybrac? Zaraz po krwawieniu?

Krwawienie sie juz calkiem rokrecilo, leje sie ze mnie :( Myslisz, ze progestoron w 22 dc bedzie ok jezeli moje cykle trwaja 24-25 dni czy pojsc troche szybciej? I jak myslisz do gina kiedy sie wybrac? Zaraz po krwawieniu?
Co prawda nie jestem lekarzem ;) ale ja bym leciała do gina zaraz po krwawieniu,niech sprawdzi Twoje endometrium czy się oczyscilo ładnie, i poproś o skierowanie na progesteron i podpytaj w którym dniu najlepiej zrobić przy takich krótszych cyklach. Fajnie też jakbyś sprawdziła około 20dc jak wygląda twoje endometrium,czy ładnie przyrasta:) że swojej strony polecam migdały w dużych ilościach:)
Ps. Głowa do góry, bo najważniejsze to działać i nie czekać bezczynnie w rozpaczy,że znów się nie udało:) możesz być właśnie w pierwszym tygodniu ciąży, więc uśmiechnij się:)

Co prawda nie jestem lekarzem ;) ale ja bym leciała do gina zaraz po krwawieniu,niech sprawdzi Twoje endometrium czy się oczyscilo ładnie, i poproś o skierowanie na progesteron i podpytaj w którym dniu najlepiej zrobić przy takich krótszych cyklach. Fajnie też jakbyś sprawdziła około 20dc jak wygląda twoje endometrium,czy ładnie przyrasta:) że swojej strony polecam migdały w dużych ilościach:)
Ps. Głowa do góry, bo najważniejsze to działać i nie czekać bezczynnie w rozpaczy,że znów się nie udało:) możesz być właśnie w pierwszym tygodniu ciąży, więc uśmiechnij się:)

Dziekuje Ci za pomoc! Masz racje, trzeba sprawdzic czy sie oczysci koniecznie ech :( Kupie sobie migdaly :) Wczoraj kupilam tabletki z niepokalankiem i dopiero po zakupie przeczytalam, ze w ciazy nie mozna wiec nie wzielam... Ale chyba lepiej najpierw zbadac ten progesteroni skonsultowac z lekarzem zanic zdecyduje sie chocby na niepokalanka.

Dziekuje za mile slowa :) No tak przy biochemicznej teoretycznie mozna starac sie od razu tylko nie wiem czy bedziemy potrafili tak szybko. Boli mnie toi jeszcze bardziej smutek meza. Krotko moglismy cieszyc sie z pozytywnych testow ale to i tak boli :( Chociaz wiem, ze duzo bardziej by bolala strata na pozniejszym etapie, u nas to trwalo tylko kilka dni... Widocznie tak mialo byc, ze lepiej dla fasoki, ze musiala odejsc.

Dziekuje Ci za pomoc! Masz racje, trzeba sprawdzic czy sie oczysci koniecznie ech :( Kupie sobie migdaly :) Wczoraj kupilam tabletki z niepokalankiem i dopiero po zakupie przeczytalam, ze w ciazy nie mozna wiec nie wzielam... Ale chyba lepiej najpierw zbadac ten progesteroni skonsultowac z lekarzem zanic zdecyduje sie chocby na niepokalanka.
Nie ma za co [emoji4] trochę też już próbowałam, więc doradzę jak mogę.

Dziewczyny powiedzcie mi, bo chyba ucho przewiałam sobie, chyba za szybko zaczęłam z domu wychodzić [emoji17] Jutro mam kontrolę na szczęście u ogólnego, myślicie, że coś poradzi?

reklama
Przegladam liste badan laboratoryjnych i widze, ze jest cos takiego jak po prostu progesteron i rowniez 17OH progesteron. Orientujecie sie czym to sie rozni?

Do góry