reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Migdalove mam do ciebie pytanie czy przy euthyroxie też miałaś bóle podbrzusza jak na @ już z tydzień przed ? Powiem ci, że nigdy wcześniej tak nie miałam, a ten cykl totalnie mnie zaskakuje, wczesna owulka, bóle jak na @ tydzień wcześniej w szoku jestem (ciążę wykluczam)
Nie, właściwie dopiero bolał brzuch jak krew uchodziła już ze mnie.

reklama
W ciąży (trwała 9tygodni) przytyłam 3 kilo. Niby nie dużo, ale mimo że ciąże straciłam to kilogram zostały. Jestem dość niska (160) wiec każdy dodatkowy kilogram jest widoczny.
Wiec zaczęłam dziś ponownie moja przygodę z Chodakowska ( swego czasu schudłam z nią 10 kg).
Trening był ciężki, ale będę ćwiczyć dalej. Chociaż trochę oderwę myśli od starań [emoji6] Jeśli nie uda nam się w tym cyklu to odpuszczamy i zaczniemy starania po ślubie (sierpień 2019).
Jak tak się stanie to chyba pęknie mi serce. Chętnie przeniosłabym ślub, byle tylko mieć maluszka ...
Mam jeszcze pytanie.
Chce kupić sobie wyciskarkę wolnoobrotowa. Ma któraś z Was jakąś, która jest godna polecenia ?

Jestem kolejnym przykładem, gdzie test nawet o czułości 10 nie wychodził nawet w terminie @. W 24 dc wiedziałam, że jestem w ciąży bo zrobiłam bhcg - przy cyklach 28-9 dni. Bobotest o csułości 10 wyszedł mi kilka dni po terminie @, a inny - domowe laboratorium chyba... wyszedł mi dzień czy dwa przed terminem @...

Ja raczej też staram się dostarczać potrzebne rzeczy z diety, ale jakoś w przypadku ciąży wolałbym nie eksperymentować [emoji6] ale kupiłam witaminy tylko te które rzeczywiście są zalecane przed PTG przed ciążą [emoji4] niestety fakt jest taki, że nie zawsze możemy pozwolić sobie na zdrową zbilansowana dietę, mój mąż jest cały dzień poza domem i staram się robić mu kanapki, w których ma warzywa, ale nie ukrywajmy to jednak kanapki, w nie pełnowartościowy posiłek więc czasami musimy wybierać mniejsze zło ;)
Ja swojemu robie takie boksy śniadaniowe, np. Ryż z kurczakiem, sałatkę warzywna oczywiście bez sosu , makron z makrela szczypiorkiem i pomidorem różnie :)

W ciąży (trwała 9tygodni) przytyłam 3 kilo. Niby nie dużo, ale mimo że ciąże straciłam to kilogram zostały. Jestem dość niska (160) wiec każdy dodatkowy kilogram jest widoczny.
Wiec zaczęłam dziś ponownie moja przygodę z Chodakowska ( swego czasu schudłam z nią 10 kg).
Trening był ciężki, ale będę ćwiczyć dalej. Chociaż trochę oderwę myśli od starań [emoji6] Jeśli nie uda nam się w tym cyklu to odpuszczamy i zaczniemy starania po ślubie (sierpień 2019).
Jak tak się stanie to chyba pęknie mi serce. Chętnie przeniosłabym ślub, byle tylko mieć maluszka ...
Mam jeszcze pytanie.
Chce kupić sobie wyciskarkę wolnoobrotowa. Ma któraś z Was jakąś, która jest godna polecenia ?
A ja tez w tak krótkim czasie przytyłam 2 kg:eek: i tez to widać, bo jestem jeszcze niższa... a teraz znowu kg do przodu, wróciłam z wczasów wchodzę na wagę, no i razem 3 kg do przodu masakra :sad: w dodatku strasznie mnie wysypało na twarzy:szok: w ciąży nic a teraz to wszystko wychodzi, podobnie miałam gdy odstawiłam tabletki anty :baffled: czy któraś tak miała ??

Ja swojemu robie takie boksy śniadaniowe, np. Ryż z kurczakiem, sałatkę warzywna oczywiście bez sosu , makron z makrela szczypiorkiem i pomidorem różnie :)
A czerpiesz inspiracje z jakiejś strony ? [emoji4] Ja może i chęci mam, ale pomysłów żadnych no i kolejny minus, że nie ma gdzie podgrzać więc muszę to brać pod uwagę przy planowaniu posiłków, że wszystko w zimnej formie

Dziś 28 dc a temperatura poszła do góry o 0,2 stopnia ale nie robię sobie nadziei bo kilka dni po owu miałam wrażliwe piersi, nie bolały mocno ale dotyk przeszkadzał a teraz nic nie czuję są miękkie i nie bolą.... @ powinna być jutro lub w piątek ... Tylko od trzech dni czuję lekkie mdłości rano nawet nie mogę zjeść jogurtu jak zawsze ok 7 tylko muszę odczekać aż zrobię się naprawdę głodna....

reklama
A ja tez w tak krótkim czasie przytyłam 2 kg:eek: i tez to widać, bo jestem jeszcze niższa... a teraz znowu kg do przodu, wróciłam z wczasów wchodzę na wagę, no i razem 3 kg do przodu masakra :sad: w dodatku strasznie mnie wysypało na twarzy:szok: w ciąży nic a teraz to wszystko wychodzi, podobnie miałam gdy odstawiłam tabletki anty :baffled: czy któraś tak miała ??
Ja tak miałam.. jakieś 2 miesiące zanim zaszłam w ciaze to wysyłali mnie na szyi i dekolcie , teraz przy ciąży jeszcze doszły ramiona..
A czerpiesz inspiracje z jakiejś strony ? [emoji4] Ja może i chęci mam, ale pomysłów żadnych no i kolejny minus, że nie ma gdzie podgrzać więc muszę to brać pod uwagę przy planowaniu posiłków, że wszystko w zimnej formie
Niee sama wymyślam :)
Mój też nie ma gdzie podgrzać pracuje w terenie zjada na zimno w taką pogodę to on nawet woli na zimno zjeść :)

Do góry