reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dlatego powinno się wspolzyc cały cykl do 2-3 dni, a nie tylko wtedy kiedy wydaje się, że jest owulacja.Ojej, a bylam pewna, że się u was udało. Przykro mi [emoji17]
Ale czasami się tak nie da :( u mnie bynajmniej tylko weekendy wchodzą w grę, pewnie znowu trochę mi to zajmie- ale trudno

reklama
No i jutro nie pojadę na betę bo mój M. jedzie od rana na robotę dodatkową przed swoją pracą a z dzieciakami nie będę sie tłukła po mieście i laboratoriach. Poczekam do czwartku.

@Migdalove mam do ciebie pytanie czy przy euthyroxie też miałaś bóle podbrzusza jak na @ już z tydzień przed ? Powiem ci, że nigdy wcześniej tak nie miałam, a ten cykl totalnie mnie zaskakuje, wczesna owulka, bóle jak na @ tydzień wcześniej w szoku jestem (ciążę wykluczam)

Między mną a moim bratem 4 lata różnych. Najpierw się tkuklismy teraz super kontakty. Brat młodszy. I mam siostrę 10 lat młodsza. Póki mama była w ciąży byłam mega o nią zazdrosna. Ale jak tylko pierwszy raz ja zobaczyłam jak ja mama że szpitala przywiozła to miłość od pierwszego wejrzenia :) i do tej pory tak jest. Ma 16 lat i czasem mnie wkurza bo to teraz głupi wiek, a ja jej trochę 'matkuje' ale nie wyobrażam sobie ze miałby jej nie być.
Dla mnie tak 4-5lat to najlepsza roznica, im wieksza różnica to wydaje mi sie ze moze byc ciężko zeby sie potem dzieciaki dogadaly [emoji6]
Akurat jak ja sie urodzilam to jedna siostra juz byla pełnoletnia a jak mialam niecale dwa latka to siostra juz pierwszego syna urodziła [emoji6] wiec póki mieszkala w domu to bardziej z jej dzieciakami bylismy jak rodzeństwo a nie jak ciotka-siostrzency [emoji3]

No i właśnie pracuje nad Królewna [emoji7][emoji7][emoji23]
Ale pewnie i tak chłopczyk będzie [emoji23][emoji23][emoji23]
Czasem sie zastanawiam czy umiałabym dziewczynkę obsłużyć [emoji23][emoji6]

Och 5 synów plus mąż to masz 6 facetów [emoji28] zdecydowanie potrzebna jakaś kobietka dla małej równowagi [emoji6] oby się wam udało.

Dziewczyny, a co preferujecie podczas @ tampony, czy podpaski ?

Ja tylko tampony od lat już i nigdy mnie nie zawiodły. Ale planuje przejście na kubeczek po ciąży. Już chciałam kupić kilka cykli temu, ale planowaliśmy starania więc nie kupiłam. Zdecydowanie przemawia do mnie kwestia wielorazowosci tego kuleczka [emoji4]

To już spore. Ja mam maluchy i obawy jak sobie poradzę. Ale zawsze chciałam małą różnicę :)

Ja dzis pierwszy dzien po rehabilitacji... wyprądowaną mam nogę i obklejone obie plastrami do podtrzymania. Nastepna wizyta w piątek i jakies nowe zabiegi mi doda rehabilitantka. Zlota kobieta duzo tlumaczy i doradzila zmiane pracy zebym nie nabawila sie przewleklego zapalenia bo wtedy bedzie mi juz tylko trudniej dojsc do zdrowia.
troche mi sie te plastry odklejaja jednak nogi dosc ruchliwa część ciała.
Straciłam rachubę czasu a tu juz dzis 10dc! temp ponizej 36 wciaz... nie robie zadnych testow owulacyjnych, kochamy sie kiedy chcemy.. bedzie co bedzie kiedys sie uda.
w czwartek gin.
7 sierpnia wylatujemy na wakacje tam nam czas uplynie szybko i bez myslenia czy sie udalo czy nie.

Gdzie pracujesz?

Moi chłopcy mają 3,5 i 1,5 i różnica wieku dla nas idealna. Przez pierwsze pół roku było ciężko, ale teraz to najlepsi przyjaciele. Wszystko robią razem. Młodszy we wszystko naśladuje starszego. Teraz planowaliśmy nie większą jak 3 lata różnice. Bardziej 2,5 roku zobaczymy jednak kiedy się uda.

Dla mnie tak 4-5lat to najlepsza roznica, im wieksza różnica to wydaje mi sie ze moze byc ciężko zeby sie potem dzieciaki dogadaly [emoji6]
Akurat jak ja sie urodzilam to jedna siostra juz byla pełnoletnia a jak mialam niecale dwa latka to siostra juz pierwszego syna urodziła [emoji6] wiec póki mieszkala w domu to bardziej z jej dzieciakami bylismy jak rodzeństwo a nie jak ciotka-siostrzency [emoji3]
Nic dziwnego [emoji14] no dla mnie te 4 lata i nie cały miesiąc co teraz będzie też super różnica. 3 lata patrząc na mojego syna wtedy byłoby za mało. A teraz jest na tyle duży, bardziej 'samodzielny', rozumie bardzo dużo i strasznie cieszy się na siostrę. Tylko nam akurat udało się jak zaplanowaliśmy. Chcieliśmy 4 lata różnicy no i w 3 Cs się udało. Gdzie myślałam że teraz potrwa to dłużej bo o syna 13 cykli było walki. Trzecie myślę że też będziemy chcieli żeby urodziło się na wakacje za kolejne cztery lata.

Gdzie pracujesz?
To jest firma w której 8 godz stoje zajmuje sje haftem na ubraniach. Oczywiscie komputerowo sterowane maszyny do haftu ale ja odpowiadam za odpowiednie logo w odpowiednim miejscu i odpowiednio upietym ubraniu tak by wszystkie byly rowno i na swoim miejscu.

reklama
Dziewczyny, a jak z testami owu w ciąży? Zrobiłam dla beki zeby zobaczyc czy cos sie pojawi (mam ich sporo wiec stwierdziłam ze sie zabawie) i wyszedł cały rozowy! [emoji33]
To chyba nic nie znaczy co? [emoji23][emoji23][emoji23]
Zobacz załącznik 880975
Ja tez robiłam tak by sprawdzić dla siebie i mi wyszły 2 kreski w ciąży, bardzo mocne. Wiec u mnie się sprawdziło :) zreszta zobacz sama...

A zrobiłam teraz jeszcze z ciekawości i nadal 2 kreski ale ta druga już bledsza.

Załączniki

• 8C4FBE6F-40EA-4F66-BDD0-5BBDDA0F1CBA.jpeg
    8C4FBE6F-40EA-4F66-BDD0-5BBDDA0F1CBA.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 95
Do góry