reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
To ja napiszę ze swoich doświadczeń, że akurat długość starań nie zmieniła się wraz z wiekiem za bardzo. Zdecydowaliśmy się, że rozpoczynamy starania w grudniu 2017 i w tym samym miesiącu zaszłam w ciążę, w 1 cyklu! O córcię 7 lat temu starałam się ponad pół roku. Tak więc nic na tym polu się chyba nie zepsuło. Niestety straciłam tą ciążę. Gdzieś podświadomie zwalam to na swój wiek jednak... Chociaż niby to się może zdarzyć zawsze, to nie ma co się oszukiwać, prawdopodobieństwo tego, że coś pójdzie nie tak wzrasta.
Nie tracę jednak wiary w to, że będzie mi dane być szczęśliwą mamą po raz trzeci :).Przykro mi :(...Ale! Pamiętaj, dzisiaj 1 dzień ciąży!!!

Co do atmosfery, to nie zauważyłam jakiejś dużej zmiany jakościowej od grudnia ;). Nie no serio. Zmieniają się staraczki, to oczywiste (i bardzo optymistyczne) ale nic się nie knoci ani nie zagęszcza ;). Dyskusje są czymś normalnym i naturalnym. Wszyscy pięknie się różnimy. Gorzej by było, gdyby ich nie było i byśmy tutaj tylko sobie słodziły, a tak mamy szansę się trochę poznać ;).

U mnie dzisiaj 11dc. Nadciąga godzina 0 :).

Jak czytam ze tak szybko się udaje to lepiej mi na serduchu. U mnie jest nadzieja do środa/czwartek jak @ nie przyjdzie to na pewno będzie ciąża bo cykle mam zawsze regularne :)

reklama
Ja brałam bromergon, ale u mnie o zachodzeniu przy nim w ciążę mowy nie było bo rzygałam jak kot [emoji23] ale jeśli będziesz się czuła po tym Twoim dobrze a mi wyjdzie dalej podwyższona prolaktyna (ostatnio była ok jak robiłam badania) to zasugeruje Twój lek :)
Bromergon brałaś rano czy wieczorem ?
Ja biorę wieczorem i rano wszystko ok [emoji4]

Pozdrowienia nad morza! Słoneczko, plaża i spacery [emoji173]️ super jest!

@Migdalove przykro mi z powodu przełożonego ślubu. Nie jest to zapewne to, czego chcieliście, ale moze to dobrze. Kilka dodatkowych miesięcy na przygotowania zawsze sa w cenie ;)

@Nataliag339 a juz myślałam, że dwie bedziemy świecić kreskami.

U mnie @ nie ma. A termin na dziś. Temp nie mierzę na wakacjach. Luz totalny. Śluz kremowy/biały i go dużo. Wszystko okaże się w ciągu 48h - czy @ bedzie, czy nie, i w pon test obowiązkowo jesli @ nie przyjdzie.

Przesyłam buziaki i pogodę [emoji295]️[emoji8]

reklama
Do góry