reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Też tak czytałam wszędzie ;)

Laseczki, powiedzcie mi tak jak chłopu - bo ja niewielkie mam doświadczenie z tymi temp i tym wszystkim, jak to jest z temp przed owu? Spada? Podnosi się? Jak to bez testów rozpoznać, że to już czas?
3 dni wyższej temperatury oznaczają że jest już po owulacji. Wyższej czyli o conajmniej 0.05 stopnia wyższej od 6 poprzednich temperatur. Niestety temperatura nie powie Ci, kiedy będzie owu. To można mniej więcej poznać po śluzie, owulacja może być od ok. 3 dni przed do 3 dni po szczycie śluzu, czyli ostatnim dniu ze śluzem najlepszej jakości w tym cyklu. A tak dokładniej to tu jest opisane jak prowadzić obserwacje Link do: Metoda Rötzera - INER
Jak widzisz że śluz jest przejrzysty i rozciągliwy, to wtedy najlepiej działać.

Też tak czytałam wszędzie ;)

Laseczki, powiedzcie mi tak jak chłopu - bo ja niewielkie mam doświadczenie z tymi temp i tym wszystkim, jak to jest z temp przed owu? Spada? Podnosi się? Jak to bez testów rozpoznać, że to już czas?
Na owu temperatura spada, po owu wzrasta wiec wtedy fajnie na wykresie widac te dwie fazy niższych i wyzszych temperatur [emoji6] musi byc chyba co najmniej 6 temperatur niższych i 3 wysokie aby wykres potwierdzał owu (chociaz nawet i to nie zawsze na 100% ..)

Dziewczyny jakie macie doświadczenia z testami które wykrywają ciążę od poziomu 25mlU/ml ? Wiem, że wszystko zależy od tego kiedy była implantacja zarodka. Ale tak mniej więcej. Nie chce się tego sztywno trzymać. Po prostu kupiłam 3 testy właśnie o takiej czułości i zastanawiam się czy w dniu spodziewanej miesiączki lub dzień przed wyszylyby już 2 kreski.
emoji4.png

Bobotest 25mlU/ml pokazał mi cień na 3 dni przed @. Był to 25dc, ale nie wiem ile to było dpo.

Paulina jesteś młoda dziewczyna, raz dwa zajdziesz w ciaze, gdy tylko przyjdzie dobry moment, przetrzymasz te kilka miesięcy, głowa odpocznie, wrzucisz na luz i będzie bobo ;)
Gdyby to wszystko było takie proste to było by super, no ale fakt zegar biologiczny mi nie tyka, ale wiesz jak to jest jak czegoś pragniesz chciałbyś mieć to tu i teraz a nie za kilka miesięcy, kilka lat, jeszcze to poronienie w grudniu eh

Na owu temperatura spada, po owu wzrasta wiec wtedy fajnie na wykresie widac te dwie fazy niższych i wyzszych temperatur [emoji6] musi byc chyba co najmniej 6 temperatur niższych i 3 wysokie aby wykres potwierdzał owu (chociaz nawet i to nie zawsze na 100% ..)
Ooo a ja mam pytanie odnośnie tych temperatur kiedy, jak i wszystko co możesz mi o tym powiedzieć będę wdzięczna bo ja zielona w tych tematach a te testy owu to wychodzą jak chcą więc nie mam do nich zaufania

reklama
Do góry