reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Karmię mieszanie ale już coraz mniej jest w piersiach. To bardziej na przytulanie bo mój Syncio lubi jeść, ma już 9 kg.
Podziwiam za laktator bo dla mnie nie było takiej opcji więc albo musiał się nauczyć albo byłby tylko na butelce. Kiepsko się u mnie ściągało laktatorem, dziecko jest lepszym ssakiem. Dlatego podziwiam ściąganie przy maleńkim dziecku bo brakuje czasu na sen. Bardzo jesteś dzielna i nie martw się na zapas te pierwsze trzy miesiące to moim zdaniem mało wesoły czas, jak dziecko jest takie mało kontaktowe tylko jeść spać brzuszek, kupka i w kółko to samo. A teraz zaczyna się dopiero radość, gaworzy, wymachuje rączkami, śmieje się widać że reaguje na innych.
Mój Syncio chory niestety, katar miał niby tylko ale dostał antybiotyk i siedzimy w domu. Zaflegmiony cały byle tylko mu pomogło i nie skończyło się szpitalem. Trzymajcie kciuki.
Ile twój mały ma ? Jejku 9 kg to ja za pół roku się nie spodziewam [emoji1787] teraz marzymy o 5 z przodu ;p już niedługo myślę [emoji14] jakie MM podajesz ? Ja powoli też młodego będę przestawiać bo strasznie chudnę przy ściąganiu, ważę już 45 kg gdzie przed ciążą ważyłam te 52, wyglądam jak z krzyża zdjęta :/

reklama
O ceny trzeba pytac. Ta torba co ja chce jest duza naprawdę i jeszcze ma przedluzenie od gory i kosztuje 160zl plus wysylka. A juz szukalam i znajdowalam 2 razy mniejsze po 220 do 300zl wiec jestem zadowolona. Czekam na kontakt bo mysle ze w takim pakiecie jakis upust bedzie. Ale zdecydowac sie na wzór jest mega ciezko.

Pozandto dzis stało się coś czego w zyciu bym sie nie spodziewala. Filipek lezal na lozku przy ścianie bo chwile wczesniej go karmilam, obcielam pazurki i zmienilam pampersa. No i poszlam wyrzucic pampersa i przy okazji siku bo chwile wczesniej wstalismy. Nagle huk.. Myslalam ze butelka ale uslyszalam placz. Nie wiem jak on się tak przemiescil ale spadl z łóżka. Teraz caly czas jestem zeshizowana. Niby nigdzie nawet drobnego zaczerwienienia nie mial.. Nie wiem czy upadl na glowe czy nie w każdym razie lezal na pleckach na podlodze. Narazie wszystko jest wporzadku obserwuje go. Ma apetyt bawi sie, jeczy troche ale to u niego norma. Nie mogę sobie wybaczyc tego. Czlowiek taki glupi.. Tyle sie mowi ze nie znasz dnia ani godziny jak sie przemiesci ze najbezpieczniej to w lozeczku lub na podlodze... Nie mogę sobie wybaczyc ze go narazilam na to.
O rany. Stres jak nie wiem, nic Filipkowi nie będzie. Z łóżka do podłogi nie jest wysoko ale dobrze że piszesz bo mój jest 2 tyg młodszy. Nie umie się jeszcze obracać ale muszę uważać

Ile twój mały ma ? Jejku 9 kg to ja za pół roku się nie spodziewam [emoji1787] teraz marzymy o 5 z przodu ;p już niedługo myślę [emoji14] jakie MM podajesz ? Ja powoli też młodego będę przestawiać bo strasznie chudnę przy ściąganiu, ważę już 45 kg gdzie przed ciążą ważyłam te 52, wyglądam jak z krzyża zdjęta :/
Ale on miał 4 kg jak się urodził w 35+2 więc wiesz to dlatego. Dostaje Bebilon.
Moje dzieci będą duże bo córka w wieku 5 lat wygląda na 7 i przybierała podobnie na Enfamilu a urodziła się w 38 tyg z wagą 3kg.
To faktycznie zastanów się czy warto z tą piersią bo się zwyczajnie zajedziesz a dziecko już trochę wartościowego twojego pokarmu dostało

Ale on miał 4 kg jak się urodził w 35+2 więc wiesz to dlatego. Dostaje Bebilon.
Moje dzieci będą duże bo córka w wieku 5 lat wygląda na 7 i przybierała podobnie na Enfamilu a urodziła się w 38 tyg z wagą 3kg.
To faktycznie zastanów się czy warto z tą piersią bo się zwyczajnie zajedziesz a dziecko już trochę wartościowego twojego pokarmu dostało
Nie chce wiedzieć ile on by ważył jak byś dotrwała do terminu [emoji14] ja też zamówiłam Bebilon ale ha bo mamy problemy z brzuszkiem i neonatolog zasugerowała że będzie trochę lżejsze do strawienia ale to zobaczymy :))

Nie chce wiedzieć ile on by ważył jak byś dotrwała do terminu [emoji14] ja też zamówiłam Bebilon ale ha bo mamy problemy z brzuszkiem i neonatolog zasugerowała że będzie trochę lżejsze do strawienia ale to zobaczymy :))
Jak mały był dokarmiamy to dostawał bebilon prosyneo ha i nie było żadnych problemów, więc ja polecam [emoji14]

Będę miała wywoływany poród, albo jutro, albo w piątek. Są 2 baloniki i 3 chętne i jutro będą rano podejmować decyzje, która z nas tego balonika potrzebuje najbardziej. I cieszę się i boję. Mały waży ok 3800-3900.

reklama
Będę miała wywoływany poród, albo jutro, albo w piątek. Są 2 baloniki i 3 chętne i jutro będą rano podejmować decyzje, która z nas tego balonika potrzebuje najbardziej. I cieszę się i boję. Mały waży ok 3800-3900.
Będzie dobrze. Masz jakiekolwiek rozwarcie? Na pocieszenie powiem ze zakladanie i posiadanie balonika nie boli no chyba ze zle zaloza ale u Ciebie bedzie na pewno dobrze. U mnie pojawily sie skurcze przy nim.. Posunal mi rozwarcie z 2 do 4cm. Obys nie miala oksy tak to wszystko przetrwasz. Trzymam kciuki bys to jutro Ty miala ten balonik. Jestes juz po terminie? Waga przyzwoita ale oby nie przeklamana. U mnie ciagle byla zanizona.

Do góry