reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ja wiem dlatego też kupilam bo.ma silny odruch ssania. Z corka sie zafiksowalam tersz nie chce.
Odwijam wlasnie to gora wylatuje nie wiem jak male pieluszki ciasno zacisniete , a i tak obsiusiany

reklama
@Wiktorka88 O uzywasz pampersow z wycięciem? Jesli nie to wywijaj pampersa przy zakladaniu i zlap tymi rzepami bocznymi zeby nie nachodzil. A jedyne co mozesz jak mokry to tylko gazikiem jalowym osuszac zeby byl w wiekszosci suchutki wtedy szybko odpadnie. U nas w 6 dobie odlecial.

Ja wiem dlatego też kupilam bo.ma silny odruch ssania. Z corka sie zafiksowalam tersz nie chce.
Odwijam wlasnie to gora wylatuje nie wiem jak male pieluszki ciasno zacisniete , a i tak obsiusiany
To może rozmiar pampersa za mały. Albo siusiak tak ułożony że pampers os góry nie nadąża łapać i ucieka

@Wiktorka88 O uzywasz pampersow z wycięciem? Jesli nie to wywijaj pampersa przy zakladaniu i zlap tymi rzepami bocznymi zeby nie nachodzil. A jedyne co mozesz jak mokry to tylko gazikiem jalowym osuszac zeby byl w wiekszosci suchutki wtedy szybko odpadnie. U nas w 6 dobie odlecial.
Malinka u nas mimo wyciętych (zaczynalyamt od rozm. 0) to i tak jeszcze musiałam odwijac bo się w nich topila

Moj też malutki. Wywijam go łapie tak że nie zachodzi. Osuszam gazikiem ale i tak czuje, że potrwa to dluzej jutro bedzie polożna to z nią porozmawiam może cos ppradzi.

Dajcie spokój
My z mężem też nie przytomni.
Wczoraj na 18 pojechał do domu z ekektriem kontakty, włączniki itp zakładać.
Wrócił o północy. Ja na Niego czekałam zebh jeszcze mu kolacje dać. I już się zbiera właśnie dk pracy na 8....
O matko toś tu dobra żona, ja bym juz dawno spała znając życie [emoji13]

A coś z tydzień przed skończeniem 6 miesięcy. Teraz ma prawie 7. Ale słabo to idzie.
Ostatnio dałam jej rosółek po 6 miesięcu z kawałkami - odruch wymiotny, nie zje. Kaszka - odruch wymiotny nie zje.

Flipsy lubi, wczoraj paluszki Lajkonik Junior końcówkę dałam polizac. To odgryzla kawałek (nie ma jeszcze zębów) i dosłownie pogryzla, pomemlala i polknela. W szoku byłam.

Z warzyw to marchew, ziemniak, dynia, brokuł, seler, pietruszka, burak, pomidor.
Z mięsa to uwielbia rybę. O dziwo z cielęcina jej nie przeszkadza mimo alergii na bmk. Kurczak, indyk i królik.
Teraz koleżanka będzie mi załatwiać wiejskiego króliczka i kurke. Szukałam gołębia (ja się wychowałam na mięsie z gołębi) ale w naszych okolicach nikt gołębi na mięso już nie hoduje :(
Z owoców : malina, jabłko, winogrono, banan.
Jadła już danie spagetti bolonese a tam Kluski z pszenicy, ciumkała chleb. Więc z glutenem nie ma problemu.

Teraz czekam aż tato przywiezie wiejskie, pewne jajka. Bo muszę jej zacząć wprowadzać żółtko jaja. Ugotuje na twardo i po kawałeczku będę dawać bo to pod wpływem śliny się rozpuszcza.

No to sporo wcina [emoji4]
Ja pamietam ze mlodemu rozszerzalam diete po 4msc, zobacze jak bedzie teraz
Ubolewam nad tym ze akurat bedzie to zima i nie bedzie świeżych warzyw i owocow z ogrodka od tz rodziców...[emoji53]
No ale na przyszly rok to juz bedzie sobie podjadac takie [emoji4]
My akurat mamy o tyle dobrze jak chodzi o jajka bo tz rodzice maja kury wiec zawsze jajka będą [emoji106]

Aleks też był mamusi. A siostrę kocha tak mocno, że z tej miłości tak by ją przytulał że az udusił! Zobacz załącznik 944649

Ale slicznie [emoji7][emoji7]

Mam nadzieje ze bede mogla sie pochwalic podobna fotka [emoji14]

No to sporo wcina [emoji4]
Ja pamietam ze mlodemu rozszerzalam diete po 4msc, zobacze jak bedzie teraz
Ubolewam nad tym ze akurat bedzie to zima i nie bedzie świeżych warzyw i owocow z ogrodka od tz rodziców...[emoji53]
No ale na przyszly rok to juz bedzie sobie podjadac takie [emoji4]
My akurat mamy o tyle dobrze jak chodzi o jajka bo tz rodzice maja kury wiec zawsze jajka będą [emoji106]

Ale slicznie [emoji7][emoji7]

Mam nadzieje ze bede mogla sie pochwalic podobna fotka [emoji14]
Na pewno będziesz miała mnóstwo zdjęć i filmów na których będzie ta braterska miłość [emoji7]
No Aleks też po 4. Ale on mieszane karmienie z przewaga mm. A Maja cycusiowa to tak się nie spieszylam

reklama
To my tak za kilka miesięcy będziemy mieszkać przez kilka lat z moimi rodzicami, żeby odłożyć na swoje.
Moi rodzice kupili duży dom, właśnie super na dwie rodziny. I go wykańczamy. Nam odpadnie 1500 zł samego dostępnego (nie mówię tu o rachunkach bo tam będziemy płacić jak i tu rachunki). No i też jakaś pomoc będzie. Mojego taty i tak o wtorki do soboty nie ma wcale. A moja mama pielęgniarka więc raz dyżur 12h na dzień. A raz na noc. Ale właśnie będą dni że w ciągu dnia będzie w domu więc pomoże też i przy dzieciach jak będzie trzeba
Moja teściowa też pielęgniarka (w czerwcu na emeryturę już idzie) i akurat fajnie z tymi zmianami mają że po tym dyżurze mają z 2-3dbi wolnego

Do góry