reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

To my tak za kilka miesięcy będziemy mieszkać przez kilka lat z moimi rodzicami, żeby odłożyć na swoje.
Moi rodzice kupili duży dom, właśnie super na dwie rodziny. I go wykańczamy. Nam odpadnie 1500 zł samego dostępnego (nie mówię tu o rachunkach bo tam będziemy płacić jak i tu rachunki). No i też jakaś pomoc będzie. Mojego taty i tak o wtorki do soboty nie ma wcale. A moja mama pielęgniarka więc raz dyżur 12h na dzień. A raz na noc. Ale właśnie będą dni że w ciągu dnia będzie w domu więc pomoże też i przy dzieciach jak będzie trzeba

No my od grudnia u tz rodzicow wlasnie mieszkamy...Wynajelismy w styczniu mieszkanie ale musimy je ogarnac zeby sie wprowadzić tzn. Malowalismy, teraz musielismy kupic kuchnie bo tam nie bylo, lazienke tez troche odświeżyć wiec zeby sie na dobre wprowadzic to jeszcze troche nam zostalo..
No ale bedziemy mieszkac blisko to jest ten plus, tym bardziej dla młodego bo on to by najchętniej caly czas z babcia spędzał[emoji6]
No tz mama pracuje wiec to nie bedzie tez ze zawsze bedzie mogla pomoc no ale w razie czego wiem ze sie postara [emoji6]

reklama
No my od grudnia u tz rodzicow wlasnie mieszkamy...Wynajelismy w styczniu mieszkanie ale musimy je ogarnac zeby sie wprowadzić tzn. Malowalismy, teraz musielismy kupic kuchnie bo tam nie bylo, lazienke tez troche odświeżyć wiec zeby sie na dobre wprowadzic to jeszcze troche nam zostalo..
No ale bedziemy mieszkac blisko to jest ten plus, tym bardziej dla młodego bo on to by najchętniej caly czas z babcia spędzał[emoji6]
No tz mama pracuje wiec to nie bedzie tez ze zawsze bedzie mogla pomoc no ale w razie czego wiem ze sie postara [emoji6]
Super [emoji3590] najważniejsze że macie w kimś wsparcie. Moja teściowa już od grudnia na emeryturze. Póki mieszkamy w Rzeszowie albo przyjeżdża do nas albo my wozimy dzieci do niej. Teraz fajnie bo Maja powoli i słoiczek zje z obiadkiem i później owoców zje, soczku się trochę napije. Bo wcześniej jak był tylko cycuś to mocniej byliśmy ograniczeni. A ostatnio 5 godzin siedzieli u teściowej jak my z rodzicami do domu jechaliśmy bo i gość od mebli był i w ogóle

Zastanawiałam się nad tym smoczkiem. Wygląda ładnie nawet.
Tzn ja bardziej patrzyłam na końcówkę smoczka niż plastik.
A plastik. Minimalistyczny. Jednokolorowy, bez żadnych wzorów, kształtów itp. Jeszcze muszę czerwony kupić bo mi się mega podoba [emoji23] dobrze ze mam ulice obok sklep z handmade i tymi lepszymi firmami.
Z La Pampuch kupiłam śliczna ręcznie robiona zawieszke do smoczka. Mufke z kieszenią (spokojnie wejdą klucze, tel i portfel czyli to co najważniejsze) z Samiboo. Smoczki z Bibs i Elodie Details. I cała inna masa słodkich rzeczy.
Minus taki ze nie są to najtańsze rzeczy, a tak piękne że człowiek pół sklepu by wyniósł i majątek tam zostawił.
Na. Insta są. Ancymon_sklep

Tzn ja bardziej patrzyłam na końcówkę smoczka niż plastik.
A plastik. Minimalistyczny. Jednokolorowy, bez żadnych wzorów, kształtów itp. Jeszcze muszę czerwony kupić bo mi się mega podoba [emoji23] dobrze ze mam ulice obok sklep z handmade i tymi lepszymi firmami.
Z La Pampuch kupiłam śliczna ręcznie robiona zawieszke do smoczka. Mufke z kieszenią (spokojnie wejdą klucze, tel i portfel czyli to co najważniejsze) z Samiboo. Smoczki z Bibs i Elodie Details. I cała inna masa słodkich rzeczy.
Minus taki ze nie są to najtańsze rzeczy, a tak piękne że człowiek pół sklepu by wyniósł i majątek tam zostawił.
Na. Insta są. Ancymon_sklep
Wiem, że mają też sprzedaż wysyłkową. Na Facebooku też są.
Screenshot_20190220-104818.jpeg
Screenshot_20190220-104828.jpeg

Smoczek polecam Bibs. Majka niesmoczkowa i był problem. Dopiero po 6 miesiącach poszukiwania Bibs jej podszedł. Zobacz załącznik 944635

Jaka ona slodka [emoji7] i ten smoczek fajnie wyglada [emoji4]

Super [emoji3590] najważniejsze że macie w kimś wsparcie. Moja teściowa już od grudnia na emeryturze. Póki mieszkamy w Rzeszowie albo przyjeżdża do nas albo my wozimy dzieci do niej. Teraz fajnie bo Maja powoli i słoiczek zje z obiadkiem i później owoców zje, soczku się trochę napije. Bo wcześniej jak był tylko cycuś to mocniej byliśmy ograniczeni. A ostatnio 5 godzin siedzieli u teściowej jak my z rodzicami do domu jechaliśmy bo i gość od mebli był i w ogóle

No to tez macie fajnie taka pomoc [emoji4]
No i mala rosnie to tym bardziej [emoji106]
Kiedy zaczelas rozszerzać diete ?

Ja mam tylko strach jak moj mlody bedzie reagowal na siostrę... on jest taki mamusi teraz no i boje sie jak to będzie...
Nie chce zeby poczul sie odrzucony jak mloda sie pojawi ale tez nie chce go rozpiescic wtedy za bardzo...

My mieszkamy blisko rodzicow partnera, ale radzimy sobie sami. Nie chcialabym mieszkac z rodzicami ani jednymi ani drugimi, ale fakt faktem fajnie że jest pomoc 24h na dobe.
Ja strasznie bym nie chciala dac mlodemu smoczka aczkolwiek jeśli nie bedzie innej rady to też nie będę na siłę się upierać. Na razie tylko cycuś.
Dziewczyny co z pępuszkiem ? Moj chudziutki kurczak częsyo się obsikuje i pępuszek nie ma jak wyschnac. Czy mogę mu jakos pomoc ?

Ja mam tylko strach jak moj mlody bedzie reagowal na siostrę... on jest taki mamusi teraz no i boje sie jak to będzie...
Nie chce zeby poczul sie odrzucony jak mloda sie pojawi ale tez nie chce go rozpiescic wtedy za bardzo...
A coś z tydzień przed skończeniem 6 miesięcy. Teraz ma prawie 7. Ale słabo to idzie.
Ostatnio dałam jej rosółek po 6 miesięcu z kawałkami - odruch wymiotny, nie zje. Kaszka - odruch wymiotny nie zje.

Flipsy lubi, wczoraj paluszki Lajkonik Junior końcówkę dałam polizac. To odgryzla kawałek (nie ma jeszcze zębów) i dosłownie pogryzla, pomemlala i polknela. W szoku byłam.

Z warzyw to marchew, ziemniak, dynia, brokuł, seler, pietruszka, burak, pomidor.
Z mięsa to uwielbia rybę. O dziwo z cielęcina jej nie przeszkadza mimo alergii na bmk. Kurczak, indyk i królik.
Teraz koleżanka będzie mi załatwiać wiejskiego króliczka i kurke. Szukałam gołębia (ja się wychowałam na mięsie z gołębi) ale w naszych okolicach nikt gołębi na mięso już nie hoduje :(
Z owoców : malina, jabłko, winogrono, banan.
Jadła już danie spagetti bolonese a tam Kluski z pszenicy, ciumkała chleb. Więc z glutenem nie ma problemu.

Teraz czekam aż tato przywiezie wiejskie, pewne jajka. Bo muszę jej zacząć wprowadzać żółtko jaja. Ugotuje na twardo i po kawałeczku będę dawać bo to pod wpływem śliny się rozpuszcza.

My mieszkamy blisko rodzicow partnera, ale radzimy sobie sami. Nie chcialabym mieszkac z rodzicami ani jednymi ani drugimi, ale fakt faktem fajnie że jest pomoc 24h na dobe.
Ja strasznie bym nie chciala dac mlodemu smoczka aczkolwiek jeśli nie bedzie innej rady to też nie będę na siłę się upierać. Na razie tylko cycuś.
Dziewczyny co z pępuszkiem ? Moj chudziutki kurczak częsyo się obsikuje i pępuszek nie ma jak wyschnac. Czy mogę mu jakos pomoc ?

Odwijaj pampersa.
Ja wolę kilka lat pomieszkac z rodzicami w 300 m domu i odłożyć na swoje niż całe życie komuś obcemu kredyt spłacać.
Czasami trzeba wybrać mniejsze zło :)
A co do smoka to chciałam jej dać dlatego że wiecznie na cycu wisiała i z przejedzenia co chwilę wymiotowala. Były sytuację że chciała cyca (nie żeby zjeść) a jej leciało i z przejedzenia przy cycu odruch wymiotny był.

reklama

Aleks też był mamusi. A siostrę kocha tak mocno, że z tej miłości tak by ją przytulał że az udusił!
IMG_20190118_080116_170.jpeg

Do góry