reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Liczba ale każda ciąża inna, każde dziecko inne. Ja też pracowałam do końca i z 1 i 2 dzieckiem. Aczkolwiek drugi porod dużo dużo trudniejszy. Nie licze bóli krzyżowych bo te mialam i tu i tu. Z tym, że przy pierwszym byl mąż moja położna wszystko po kolei tak jak mialo być, znieczulenie. A teraz z bólami musialam radzic sobie sama bo bylam na patologii, masa porodow wiec troche taśmowo szlo. I teraz bol wiekszy niż przy 1 no i zostalo mi jak na razie 10 kg.
Ale jesteś świeżo po porodzie. Jeszcze czas żebyś z wagi spadła :)

reklama
I będzie widzę różowa księżniczka [emoji3590] extra!
Dokladnie [emoji173]
Nie moge sie doczekac az ja bede ubierac w te rozowe ubranka ktore juz czekaja w szafie [emoji7] a kiedys mowilam ze nigdy dziecka w roz nie ubiore [emoji85]
Laski, na grupie z nubem piszą wszystkie dziewczyny, że z usg wyglada jak mała dziewczynka u nas!!!!! [emoji177]
Ja cały czas trzymam kciuki za dziewczynke u Ciebie [emoji173][emoji173][emoji173]
Przez to teraz będziemy wracać do starań o trzecie. Bałam się jak to będzie z dwójką ale jest super. Dzieci grzeczne, nie licząc pierwszego trymestru większość ciąży to jakbym w ciąży nie była. I wiem że z trójka też ogarnę. Poza tym to jak z każdym kolejnym dzieckiem ta miłość się mnoży to coś niewyobrażalnie pięknego [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Podziwiam [emoji106][emoji4]
Ja teraz nie wyobrazam sobie jak to bedzie z mala i starszakiem [emoji849] szczerze to sie boję...tym bardziej ze ja bedze praktycznie cale dnie sama z nimi bo tz bedzie musial pracować do popołudnia...nie wiem jak to ogarne..
Mam takie momenty ze jestem tym przerażona[emoji849]

Dokladnie [emoji173]
Nie moge sie doczekac az ja bede ubierac w te rozowe ubranka ktore juz czekaja w szafie [emoji7] a kiedys mowilam ze nigdy dziecka w roz nie ubiore [emoji85]Ja cały czas trzymam kciuki za dziewczynke u Ciebie [emoji173][emoji173][emoji173]Podziwiam [emoji106][emoji4]
Ja teraz nie wyobrazam sobie jak to bedzie z mala i starszakiem [emoji849] szczerze to sie boję...tym bardziej ze ja bedze praktycznie cale dnie sama z nimi bo tz bedzie musial pracować do popołudnia...nie wiem jak to ogarne..
Mam takie momenty ze jestem tym przerażona[emoji849]
Też się bałam. Ale jest super. Serioooo :* zobaczysz że i u Was nie będzie tak strasznie jak w tym momencie Ci się wydaje [emoji3590]

Też się bałam. Ale jest super. Serioooo :* zobaczysz że i u Was nie będzie tak strasznie jak w tym momencie Ci się wydaje [emoji3590]
A dodam że ja też 9h sama z dziećmi. Tzn Aleks w przedszkolu. Teraz drugi tydzień ferii.
No i wróciłam już chwilę temu do pracy. I ogarniam [emoji3590]
Teraz jeszcze wykańczanie domu dochodzi. Wczoraj Damian wyszedł do pracy przed 8. Wrócił po 16. Przed 18 wyjechał do domu bo mieliśmy elektryka i wrócił przed północą.

Laski, na grupie z nubem piszą wszystkie dziewczyny, że z usg wyglada jak mała dziewczynka u nas!!!!! [emoji177]
Oby się sprawdziło, ciągle trzymam za to kciuki!
U mnie większość rzeczy z kolorem różowym. Po dwóch chłopcach to chyba normalne [emoji23][emoji12]

Chyba zależy też od różnicy wieku i temperamentu dzieci. U nas różnica 2 lata i 4 miesiace i no początki są trudne.

A dodam że ja też 9h sama z dziećmi. Tzn Aleks w przedszkolu. Teraz drugi tydzień ferii.
No i wróciłam już chwilę temu do pracy. I ogarniam [emoji3590]
Teraz jeszcze wykańczanie domu dochodzi. Wczoraj Damian wyszedł do pracy przed 8. Wrócił po 16. Przed 18 wyjechał do domu bo mieliśmy elektryka i wrócił przed północą.
Mam nadzieje ze bedzie jak mówisz[emoji8]
Wiem ze dam radę bo bede musiala, w sumie z mlodym sama sobie radzilam od samego poczatku to czemu teraz mialabym nie dac [emoji123]
Moj tz do pracy na 7 a wraca okolo 16 no i mlody poki co nie chodzi do przedszkola, moze sie uda i pojdzie od września no ale te pierwsze 3miesiace na pewno bede musiała dawac rade..
W razie czego w awaryjnych sytuacjach wiem ze tz mama mi pomoże..
Dobrze ze teraz sie przeprowadzilismy i mamy 15minut jazdy autem do siebie [emoji106]

Mam nadzieje ze bedzie jak mówisz[emoji8]
Wiem ze dam radę bo bede musiala, w sumie z mlodym sama sobie radzilam od samego poczatku to czemu teraz mialabym nie dac [emoji123]
Moj tz do pracy na 7 a wraca okolo 16 no i mlody poki co nie chodzi do przedszkola, moze sie uda i pojdzie od września no ale te pierwsze 3miesiace na pewno bede musiała dawac rade..
W razie czego w awaryjnych sytuacjach wiem ze tz mama mi pomoże..
Dobrze ze teraz sie przeprowadzilismy i mamy 15minut jazdy autem do siebie [emoji106]
To my tak za kilka miesięcy będziemy mieszkać przez kilka lat z moimi rodzicami, żeby odłożyć na swoje.
Moi rodzice kupili duży dom, właśnie super na dwie rodziny. I go wykańczamy. Nam odpadnie 1500 zł samego dostępnego (nie mówię tu o rachunkach bo tam będziemy płacić jak i tu rachunki). No i też jakaś pomoc będzie. Mojego taty i tak o wtorki do soboty nie ma wcale. A moja mama pielęgniarka więc raz dyżur 12h na dzień. A raz na noc. Ale właśnie będą dni że w ciągu dnia będzie w domu więc pomoże też i przy dzieciach jak będzie trzeba

Ja mam na instagramie tyle firm zaznaczonych i zapisanych w galerii, że chyba też na koniec rzygniemy różem [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Ja mam na instagramie tyle firm zaznaczonych i zapisanych w galerii, że chyba też na koniec rzygniemy różem [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Smoczek polecam Bibs. Majka niesmoczkowa i był problem. Dopiero po 6 miesiącach poszukiwania Bibs jej podszedł.
IMG_20190205_150001_067.jpeg

Do góry