reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Miała któraś z was bardzo bolesne zaparcia? Mnie chyba dopadły od wczoraj, już powoli przechodzi. Na początku miałam uczucie jak przy krwotok wewnętrznym takie wypełnienie podbrzusza i się przeraziłam. A potem sobie tłumacze, że przecież by bolało coś już wcześniej, pewnie bym plamiła krwią a uczucie wypełnienia nie byłoby by tylko w dole brzucha i doszło by szereg innych objawów. Mieliśmy już jechać na IP ale powoli się uspokajam i przechodzi. Pobrałam sobie aplikacje do przypominania o piciu wody bo ostatnio bardzo mało pije i to pewnie spowodowało zaparcia.
Miałam w ciąży.
Podstaw wiaderko pod nogi jak się załatwiasz. Nogi są wyżej i to taka naturalna pozycja przy tej czynności :) na prawdę się sprawdza :)

Miała któraś z was bardzo bolesne zaparcia? Mnie chyba dopadły od wczoraj, już powoli przechodzi. Na początku miałam uczucie jak przy krwotok wewnętrznym takie wypełnienie podbrzusza i się przeraziłam. A potem sobie tłumacze, że przecież by bolało coś już wcześniej, pewnie bym plamiła krwią a uczucie wypełnienia nie byłoby by tylko w dole brzucha i doszło by szereg innych objawów. Mieliśmy już jechać na IP ale powoli się uspokajam i przechodzi. Pobrałam sobie aplikacje do przypominania o piciu wody bo ostatnio bardzo mało pije i to pewnie spowodowało zaparcia.
woda, jablko, i zupy bo maja duzo blonnika a on jest niezbedny bys mogla spokojnie sie wyprozniac.

woda, jablko, i zupy bo maja duzo blonnika a on jest niezbedny bys mogla spokojnie sie wyprozniac.
No to u mnie w sumie zabrakło jabłek i wody bo zupki warzywne i w ogóle warzyw jem bardzo dużo. Ja potrafiłam w dzień wypić tylko szklankę wody i dwie szklanki kawy i tyle... Przecież to niedopuszczalne. Dzisiaj już się ogarniam bo stresuję tylko siebie i kropka.

Miałam w ciąży.
Podstaw wiaderko pod nogi jak się załatwiasz. Nogi są wyżej i to taka naturalna pozycja przy tej czynności :) na prawdę się sprawdza :)
O widzisz, będę próbować! Bo ja jestem niska i mam krótkie nogi a toaletę mam wysoką dość i te nogi często na palcach postawione [emoji23]

No to u mnie w sumie zabrakło jabłek i wody bo zupki warzywne i w ogóle warzyw jem bardzo dużo. Ja potrafiłam w dzień wypić tylko szklankę wody i dwie szklanki kawy i tyle... Przecież to niedopuszczalne. Dzisiaj już się ogarniam bo stresuję tylko siebie i kropka.
No wlasnie! Przede wszystkim spokoj [emoji8] ja od siebie moge jeszcze polecic ruch. Zdecydowanie mam latwiej kiedy jestem aktywna, i wcale nie mowie o bieganiu czy skakaniu, po prostu czesciej spacery. I na mnie tez zawsze dziala kawa z mlekiem, czasem nie zdaze wypic a juz musze biec do toalety [emoji4]

No wlasnie! Przede wszystkim spokoj [emoji8] ja od siebie moge jeszcze polecic ruch. Zdecydowanie mam latwiej kiedy jestem aktywna, i wcale nie mowie o bieganiu czy skakaniu, po prostu czesciej spacery. I na mnie tez zawsze dziala kawa z mlekiem, czasem nie zdaze wypic a juz musze biec do toalety [emoji4]
Kawa chyba tak na większość osób działa [emoji33][emoji33][emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Do góry