justjestem
Moderatorka
Wiem, wiem, ale na razie mnie to cieszy bo to znaczy tam dzidzia rosnie [emoji4]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mam podobnie, czasem wstaje po 5-6 razy i jestem rano nieprzytomna [emoji15] zaczelam mniej pic przed snem, ale w nocy mam tak wysuszone gardło ze czasem musze wziac duzego łyka wody.Mnie to strasznie meczy. Wstaje od 2 do 4 razy w nocy, czasem po wizycie w łazience nie mogę zasnąć i wtedy ciężko wstać do pracy rano [emoji853]
Ja mam przepis na thermomix ale można zrobić i bez tego robota. Ja też dodaje kulki czekoladowe termostabilne czasami albo po prostu kakaoMój prawie 2 latek w następny czwartek zaczyna przedszkole. Byłem dziś na spotkaniu z opiekunką. Ciekawe jak mu pójdzie. Dziś chciał zostać w przedszkolu i sie bawić. Tylko czy beze mnie tez bedzie taki chetny.
No i chce upiec sama jakieś ciastka dla dzieci do przedszkola. Bo Wiktor ma urodziny. Macie jakiś fajny przepis?
Ja jeszcze nie wstaje w nocy na soki. Tzn jak wstaje do dzieci to czasami chodzę [emoji5] ale wiem, że potem już w zaawansowanej ciąży to nie takie fajne.
Wyniki mogą być nawet jutro dopiero bo system siadł i babki wszystko ręcznie wypisują.@Migdalove jak beta?
Kasia a co to są te kulki termostabilne? Może to dobry pomysł takie ciastka.Ja mam przepis na thermomix ale można zrobić i bez tego robota. Ja też dodaje kulki czekoladowe termostabilne czasami albo po prostu kakao
Tylko że ja rozwałkowuje ciasto i wycinam foremkami. Młody też ma przy tym frajdę.
Link do: Ciasteczka maślane - uniwersalne
U nas są bardzo często. Są. Mega smaczne. Kruche. Rąk dzieci nie ubrudza.
A i ja zamiast masła daje margarynę najczęściej palmę. Zobacz załącznik 902130Zobacz załącznik 902131Zobacz załącznik 902132
Wiktor raszi sobie swietnie. Nie ma żadnych problemów z rozmawianiem po niemiecku. Sąsiad mówi, że rozmawia prefekt. Myślę, że rozmawia praktycznie idealnie jak na poziomie 4latka. No i mówi już trochę z typowym akcentem. Jak zaczynał rok temu przedszkole to znal kilka słów tylko po niemiecku, ale już po 2 miesiącach było widać rozwój mowy. Nikodem mówi już po polsku, ale po niemiecku bardzo szybko też łapie. Np szliśmy dziś i mówi najpierw "koparka", a sąsiad(Niemiec) mówi, "Bagger" i ten zaraz powtórzył. Czasami Wiktor z nim podczas zabawy rozmawia po niemiecku. Myślę, że też mu szybko i łatwo to przyjdzie. Zazdroszczę dzieciakom tej łatwości nauki języków.Ann a jak Wiktor radzi sobie z jezykiem?
Marceli tez zaczyna przedszkole od przyszlego tyg teoretycznie ale musimy to odlozyc w czasie bo jestesmy przeziebieni...
Czekolada która się nie rozpuszcza pod wpływem temp :*Kasia a co to są te kulki termostabilne? Może to dobry pomysł takie ciastka.Wiktor raszi sobie swietnie. Nie ma żadnych problemów z rozmawianiem po niemiecku. Sąsiad mówi, że rozmawia prefekt. Myślę, że rozmawia praktycznie idealnie jak na poziomie 4latka. No i mówi już trochę z typowym akcentem. Jak zaczynał rok temu przedszkole to znal kilka słów tylko po niemiecku, ale już po 2 miesiącach było widać rozwój mowy. Nikodem mówi już po polsku, ale po niemiecku bardzo szybko też łapie. Np szliśmy dziś i mówi najpierw "koparka", a sąsiad(Niemiec) mówi, "Bagger" i ten zaraz powtórzył. Czasami Wiktor z nim podczas zabawy rozmawia po niemiecku. Myślę, że też mu szybko i łatwo to przyjdzie. Zazdroszczę dzieciakom tej łatwości nauki języków.