reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Mnie to strasznie meczy. Wstaje od 2 do 4 razy w nocy, czasem po wizycie w łazience nie mogę zasnąć i wtedy ciężko wstać do pracy rano [emoji853]
Mam podobnie, czasem wstaje po 5-6 razy i jestem rano nieprzytomna [emoji15] zaczelam mniej pic przed snem, ale w nocy mam tak wysuszone gardło ze czasem musze wziac duzego łyka wody.

Mój prawie 2 latek w następny czwartek zaczyna przedszkole. Byłem dziś na spotkaniu z opiekunką. Ciekawe jak mu pójdzie. Dziś chciał zostać w przedszkolu i sie bawić. Tylko czy beze mnie tez bedzie taki chetny.
No i chce upiec sama jakieś ciastka dla dzieci do przedszkola. Bo Wiktor ma urodziny. Macie jakiś fajny przepis?

Ja jeszcze nie wstaje w nocy na soki. Tzn jak wstaje do dzieci to czasami chodzę [emoji5] ale wiem, że potem już w zaawansowanej ciąży to nie takie fajne.

Mój prawie 2 latek w następny czwartek zaczyna przedszkole. Byłem dziś na spotkaniu z opiekunką. Ciekawe jak mu pójdzie. Dziś chciał zostać w przedszkolu i sie bawić. Tylko czy beze mnie tez bedzie taki chetny.
No i chce upiec sama jakieś ciastka dla dzieci do przedszkola. Bo Wiktor ma urodziny. Macie jakiś fajny przepis?

Ja jeszcze nie wstaje w nocy na soki. Tzn jak wstaje do dzieci to czasami chodzę [emoji5] ale wiem, że potem już w zaawansowanej ciąży to nie takie fajne.
Ja mam przepis na thermomix ale można zrobić i bez tego robota. Ja też dodaje kulki czekoladowe termostabilne czasami :) albo po prostu kakao :)
Tylko że ja rozwałkowuje ciasto i wycinam foremkami. Młody też ma przy tym frajdę.
Link do: Ciasteczka maślane - uniwersalne

U nas są bardzo często. Są. Mega smaczne. Kruche. Rąk dzieci nie ubrudza.
A i ja zamiast masła daje margarynę :) najczęściej palmę.
IMG_20180701_165634_989.jpg
IMG_20180710_145216.jpg
IMG_20180710_154137.jpg

Załączniki

• IMG_20180701_165634_989.jpg
    IMG_20180701_165634_989.jpg
    156,6 KB · Wyświetleń: 642
  • IMG_20180710_145216.jpg
    IMG_20180710_145216.jpg
    80,6 KB · Wyświetleń: 640
  • IMG_20180710_154137.jpg
    IMG_20180710_154137.jpg
    109,6 KB · Wyświetleń: 637
Ann a jak Wiktor radzi sobie z jezykiem?
Marceli tez zaczyna przedszkole od przyszlego tyg teoretycznie ale musimy to odlozyc w czasie bo jestesmy przeziebieni...

Ja mam przepis na thermomix ale można zrobić i bez tego robota. Ja też dodaje kulki czekoladowe termostabilne czasami :) albo po prostu kakao :)
Tylko że ja rozwałkowuje ciasto i wycinam foremkami. Młody też ma przy tym frajdę.
Link do: Ciasteczka maślane - uniwersalne

U nas są bardzo często. Są. Mega smaczne. Kruche. Rąk dzieci nie ubrudza.
A i ja zamiast masła daje margarynę :) najczęściej palmę. Zobacz załącznik 902130Zobacz załącznik 902131Zobacz załącznik 902132
Kasia a co to są te kulki termostabilne? Może to dobry pomysł takie ciastka.
Ann a jak Wiktor radzi sobie z jezykiem?
Marceli tez zaczyna przedszkole od przyszlego tyg teoretycznie ale musimy to odlozyc w czasie bo jestesmy przeziebieni...
Wiktor raszi sobie swietnie. Nie ma żadnych problemów z rozmawianiem po niemiecku. Sąsiad mówi, że rozmawia prefekt. Myślę, że rozmawia praktycznie idealnie jak na poziomie 4latka. No i mówi już trochę z typowym akcentem. Jak zaczynał rok temu przedszkole to znal kilka słów tylko po niemiecku, ale już po 2 miesiącach było widać rozwój mowy. Nikodem mówi już po polsku, ale po niemiecku bardzo szybko też łapie. Np szliśmy dziś i mówi najpierw "koparka", a sąsiad(Niemiec) mówi, "Bagger" i ten zaraz powtórzył. Czasami Wiktor z nim podczas zabawy rozmawia po niemiecku. Myślę, że też mu szybko i łatwo to przyjdzie. Zazdroszczę dzieciakom tej łatwości nauki języków.

Kasia a co to są te kulki termostabilne? Może to dobry pomysł takie ciastka.Wiktor raszi sobie swietnie. Nie ma żadnych problemów z rozmawianiem po niemiecku. Sąsiad mówi, że rozmawia prefekt. Myślę, że rozmawia praktycznie idealnie jak na poziomie 4latka. No i mówi już trochę z typowym akcentem. Jak zaczynał rok temu przedszkole to znal kilka słów tylko po niemiecku, ale już po 2 miesiącach było widać rozwój mowy. Nikodem mówi już po polsku, ale po niemiecku bardzo szybko też łapie. Np szliśmy dziś i mówi najpierw "koparka", a sąsiad(Niemiec) mówi, "Bagger" i ten zaraz powtórzył. Czasami Wiktor z nim podczas zabawy rozmawia po niemiecku. Myślę, że też mu szybko i łatwo to przyjdzie. Zazdroszczę dzieciakom tej łatwości nauki języków.
Czekolada która się nie rozpuszcza pod wpływem temp :*
IMG_20180628_082958_1.jpg

Załączniki

• IMG_20180628_082958_1.jpg
    IMG_20180628_082958_1.jpg
    60,8 KB · Wyświetleń: 622
reklama
Miała któraś z was bardzo bolesne zaparcia? Mnie chyba dopadły od wczoraj, już powoli przechodzi. Na początku miałam uczucie jak przy krwotok wewnętrznym takie wypełnienie podbrzusza i się przeraziłam. A potem sobie tłumacze, że przecież by bolało coś już wcześniej, pewnie bym plamiła krwią a uczucie wypełnienia nie byłoby by tylko w dole brzucha i doszło by szereg innych objawów. Mieliśmy już jechać na IP ale powoli się uspokajam i przechodzi. Pobrałam sobie aplikacje do przypominania o piciu wody bo ostatnio bardzo mało pije i to pewnie spowodowało zaparcia.

Do góry