paulina1994
Fanka BB :)
Dobra, a teraz powiedźcie mi jak szybko przygotować MM bo myślę, że nikt nie robi jak na opakowaniu 5 min gotować wodę i takie tam [emoji14]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie ale zeszłam z sesji trochę więc mleka mam mniej i muszę dokarmiać, a druga sprawa ja już też chciałam wprowadzić MM bo stresowało mnie, że gdzieś jadę i muszę szybko wracać ściągać bo syrena się rozwyje, a ja mleka nie mam, inaczej jak karmisz KP gdziekolwiek pierś wyciągniesz i nakarmisz, z laktatorem jest ciężej niestetyPaulina już całkowicie przechodzisz na mm ?
Próbowałam dostawiać najpierw na nakładkach bo miałam jednego sutka "wciągniętego" a drugiego normalnego i tak nie łapał. Ale to tak od przypadku do przypadku, nie codziennie. I ściągałam laktatorem, czasem 3x dziennie, czasem raz, czasem w ogóle (dziennie miałam max 100ml - 1 porcję). No i tak się bujałam do 5tż Janka i wtedy gdzieś przeczytałam, że podaje się pierś nie sutek, jak dziecko nie łapie to tak się spłaszcza w palcach brodawkę i otoczkę. No i zawzięłam się, że jeśli nie uda się kp to mam w dupie ten laktator i ściąganie. I ściskałam tego cycka wpychając mu do buzi, zmieniałam tylko strony. W ciągu doby karmiłam po 300 minut. Odstawiałam i dawałam mm jak już myślałam, że mi sutki spłoną ogniem piekielnym bo tak bolało jak ssał na sucho, lub jak się darł z głodu i ze zmęczenia. W 8 dni pobudził mi laktację na tyle, że przestałam dokarmiać mm [emoji14] wypijał wtedy około 650-700ml, więc ze 100ml dziennie musiało mi się zrobić tyle. A potem jak mu zaczęło wystarczać i ssał mniej niż te 300 minut, jednocześnie zaczął przesypiać 6,8,10h ciągiem w nocy, to musiałam odciągnąć bo cycki pełne. Teraz mam do 300ml dziennie nadwyżek i dzielę się z mamą wcześniaka z mojej okolicyŻmijka ty pisałaś że karmiłaś malucha mieszanie a potem przestawiło ci się na cycka całkowicie? Doatawoalas tylko do piersi czy jeszcze w jakiś inny sposób podtrzymywałaś laktację? Pisałaś już kiedyś ale ju nie pamiętam jak to było, wiem że co się udało
Ja miałam przegotowaną wodę odstawioną w takim plastikowym dzbanku z podziałką do odmierzania mleka czy cukru (miała dziubek więc wygodnie się lało [emoji41][emoji23]). Odlewałam ile trzeba do butelki, do mikro na 10 sekund, kontrolowałam termometrem bezdotykowym, 3 miarki mm, shake it shake it [emoji1787] potem dwa kółka butelką żeby piana zeszła i pakowałam do dziubaDobra, a teraz powiedźcie mi jak szybko przygotować MM bo myślę, że nikt nie robi jak na opakowaniu 5 min gotować wodę i takie tam [emoji14]
jezu nawet nie czytalam. ja mam w domu przegotowana wode w szkalnym szbanku zamykanym i tylko wlewam do butelkii. fifi nie lubi cielego jak wyczuje ze podgrzane to bedzie luł i lakal a nie zje a raz udalo mi sie wmusic to wszystko zwymiotowal.Dobra, a teraz powiedźcie mi jak szybko przygotować MM bo myślę, że nikt nie robi jak na opakowaniu 5 min gotować wodę i takie tam [emoji14]