reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dzień dobry o piątku.
Zanim przejdę do zasadniczej treści postu zaznaczę, że miesiąc temu, kiedy pojawił się tradycyjny ból cycka w 18dc, wiedziałam, że nic z tego i nie doszukiwałam się żadnych objawów.
Well - 20dc, tydzień do @, a cycek twierdzi, że o @ nic nie wie. :)
Wiem, że wcześnie, że nic to nie znaczy, ale kurna będę sobie wkręcać, póki ból nie przyjdzie i wtedy umilknę. :)

Drugi cycek tradycyjnie ma mnie w głębokim poważaniu i udaje, że go nie ma.
U mnie ból jednego cyca zaczyna się w dzień owulacji i przechodzi w dniu @. Już mnie od wtorku cyc boli od 14dc :) ale każda ma inaczej [emoji14]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry o piątku.
Zanim przejdę do zasadniczej treści postu zaznaczę, że miesiąc temu, kiedy pojawił się tradycyjny ból cycka w 18dc, wiedziałam, że nic z tego i nie doszukiwałam się żadnych objawów.
Well - 20dc, tydzień do @, a cycek twierdzi, że o @ nic nie wie. :)
Wiem, że wcześnie, że nic to nie znaczy, ale kurna będę sobie wkręcać, póki ból nie przyjdzie i wtedy umilknę. :)

Drugi cycek tradycyjnie ma mnie w głębokim poważaniu i udaje, że go nie ma.
Ale trzymam kciuki za pozytywne testowanie :*

U mnie w rodzinie maj jest oblegany :p Siostrzenica, siostra, babcia, śp dziadek i tata :p więc ja się cieszę, że u nas nie będzie maj :)
Właśnie podjadam rurki z kremem waniliowym :p Kurde chyba faktycznie będzie dziewczynka :p
A tam ja z synem mialam ciagoty na slodkie. Nie ma reguly. Zebys nie miala zdziwka pozniej.. ja powaznie sie wkrecilam w to ze wszyscy mi wrozyli dziewczynke.. mąż chcial córkę i potem z tydzien bylo mi przykro że nie urodze mu corki i że wszystkich zawiodlam bo bedzie syn.a potem odcielam się od wszystkich durnych zabobonow w tymtym temacie bo przeciez ja cale zycie chcialam miec. Syna i to moj syn, reszcie podobac sie to nie musi.

Moj maz Oczywiscie jak sie dowiedzial ze syn to dumny był, ale ja i tak sobie wyrzucalam.

Taka luzna dygresja zycia pierworrodki.

U mnie ból jednego cyca zaczyna się w dzień owulacji i przechodzi w dniu @. Już mnie od wtorku cyc boli od 14dc :) ale każda ma inaczej [emoji14]

Mnie też zawsze ten ból trzyma do dnia @. Ostatnio przychodził na 9 dni przed @, ale dawniej było to 5-6 dni przed. Więc jeszcze wszystko przede mną. :)

A tam ja z synem mialam ciagoty na slodkie. Nie ma reguly. Zebys nie miala zdziwka pozniej.. ja powaznie sie wkrecilam w to ze wszyscy mi wrozyli dziewczynke.. mąż chcial córkę i potem z tydzien bylo mi przykro że nie urodze mu corki i że wszystkich zawiodlam bo bedzie syn.a potem odcielam się od wszystkich durnych zabobonow w tymtym temacie bo przeciez ja cale zycie chcialam miec. Syna i to moj syn, reszcie podobac sie to nie musi.

Moj maz Oczywiscie jak sie dowiedzial ze syn to dumny był, ale ja i tak sobie wyrzucalam.

Ja tam się na nic nie nastawiam :) mnie samej to w gruncie rzeczy obojętne, M mówi, że też mu wszystko jedno, ale wolałby syna bo jego przyszły teść jest nie usatysfakcjonowany bo w domu same baby :p Rodzice mają mnie i moją siostrę, a siostra ma córkę :p A on chce być dobry zięć i w końcu przełamać passę bab w mojej rodzinie :-D

A mnie dziewczyny nigdy nie bolały cycki ale to pewnie dlatego, że brałam anty.

A jeśli chodzi o to moje gadanie o bliźniętach to sobie tak trochę wkręcam, że może się udało właśnie przez te branie anty 12 lat :p Bo ja dalej w szoku jestem, że udało się w pierwszym cyklu po tylu latach faszerowania się.

No ja czułam że będzie chłopak i się chłopak urodził. Smaki miałam na wszystko. Raz na słodkie, raz słone, raz kwaśne [emoji23] jakbym patrzyła na smaki to Aleks powinien być obojnakiem [emoji23]
Ale czasem są przeczucia co do płci i tyle [emoji23]

No ja czułam że będzie chłopak i się chłopak urodził. Smaki miałam na wszystko. Raz na słodkie, raz słone, raz kwaśne [emoji23] jakbym patrzyła na smaki to Aleks powinien być obojnakiem [emoji23]
Ale czasem są przeczucia co do płci i tyle [emoji23]

Jednej przyjaciółce powiedziałam że był syn i miałam rację :D drugiej też córkę wyczułam [emoji23]

Mój też by chciał core ale z syna też by się cieszył,ja też bym chciała córkę,ale drugi synek też byłoby super ❤ Najważniejsze aby zdrowe było :) Ja w ciąży miałam mega ochotę na słodkie, żadnych śledzi ogórków kiszonych nie chciałam tylko słodkie xD na pierwszym USG nie mogli rozpoznać płci bo jakoś źle się ułożył więc lekarz powiedział że chyba córka,tylko rodzina uważała że syn :) Kuzyn mi z wyglądu wywróżył że syna będę mieć xD ale i tak kilka rzeczy syn miał różowych bo myślałam że córka,no i lekarz tak zasugerował :D Teraz się nie będę spieszyć z kupnem rzeczy do póki nie poznam płci dziecka :D

I jak chciałam i czułam z młodym w ciąży to się udało że chłopak. A teraz dam z D obojętne czy będzie dziewczynka czy chłopczyk. Jakoś tak jak ma się jedno dziecko to już się wie że ta płeć tak na prawdę znaczenia nie ma :D

reklama
Hej hej :) co slychac.. ? Ja po monitoringu.. Teraz uwaga.. pęcherzyki rosna jak szalone na clo. w 7dc miałam 4 pęcherzyki z tego najwiekszy miał 10mm .. lekarz mowił, że bardzo ładnie.. tylko ciezko mu było określic kiedy pęknie.. no coz.. zakupiłam testy ovu czekam aż przyślą.. i zobaczymy czy pękną czy nie pękną.. ah.. juz mi sie nie chce nawet nad tym zastanawiac... czemu to musi byc takie skomplikowane.. Najpierw żeby rosly.. potem żeby pękly.. no tragedia

Do góry