reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Mi się dzisiaj udało namówić współmałżonka żeby przyjmował witaminy żeby lepsze miał plemniki (choć jeszcze się nie zbadał ale myśle ze witaminy nie zaszkodzą) może mi coś polecicie?

Inviato dal mio iPhone utilizzando Forum BabyBoom

reklama
Hej :)
A nadal nie ma dzis 28 DC no ale temp wskazuje ZR lada chwila przyjdzie
Powinna byc wczoraj...
Niech już przychodzi.
Nie mialam dzis czasu bo działałam na działce .
Jeżeli chodzi o suplementy to biite kwas foliowy 5 mg acard ( te dwa na receptę)oraz wit. B6 i b 12.
Tez boje sie brac donga.

Napisane na HT6 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi się dzisiaj udało namówić współmałżonka żeby przyjmował witaminy żeby lepsze miał plemniki (choć jeszcze się nie zbadał ale myśle ze witaminy nie zaszkodzą) może mi coś polecicie?

Inviato dal mio iPhone utilizzando Forum BabyBoom
Basiu...mój brał 3 mce fertilman plus. Niby super skład. Gin też polecał...a wyniki takie sobie-tylko 2 % prawidłowy...
Nie znam wyniku wyjściowego bo wcześniejsze badanie było 8 lat temu i niekomputerowe. A teraz robiliśmy po 3 mcach brania witamin...może było 0 i wskoczylo na 2? Nie wiem. Ale średnio wierzę że witaminki pomagaja...choć może pomogły na inne parametry?

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Powinna byc wczoraj...
Niech już przychodzi.
Jeżeli chodzi o suplementy to biite kwas foliowy 5 mg acard ( te dwa na receptę)oraz wit. B6 i b 12.
Tez boje sie brac donga.

Nie korci cie zeby test zrobić?? Objawy jakieś masz???

Powinna byc wczoraj...
Niech już przychodzi.
Tez boje sie brac donga.

Ale to chyba zlecone przez lekarza? Acard to lek. No kwas foliowy i witaminy b to też inna sprawa. Choć wiadomo że najlepsze witaminy to te z pożywienia ale nie zawsze da się dostarczyć potrzebną ilość...
U mnie 25 dc @ jutro. Choć może być we środę bo co mi się wydaje że owu była w 13 dc tym razem. Tak co 3 mce cykl o 1 dzień się wydłuża...

Ale to chyba zlecone przez lekarza? Acard to lek. No kwas foliowy i witaminy b to też inna sprawa. Choć wiadomo że najlepsze witaminy to te z pożywienia ale nie zawsze da się dostarczyć potrzebną ilość...
U mnie 25 dc @ jutro. Choć może być we środę bo co mi się wydaje że owu była w 13 dc tym razem. Tak co 3 mce cykl o 1 dzień się wydłuża...

Tak zlecone przez lekarza.

Basiu...mój brał 3 mce fertilman plus. Niby super skład. Gin też polecał...a wyniki takie sobie-tylko 2 % prawidłowy...
Nie znam wyniku wyjściowego bo wcześniejsze badanie było 8 lat temu i niekomputerowe. A teraz robiliśmy po 3 mcach brania witamin...może było 0 i wskoczylo na 2? Nie wiem. Ale średnio wierzę że witaminki pomagaja...choć może pomogły na inne parametry?

Właśnie o tym sobie czytałam w necie, ostatecznie zamówiłam fertilup, ktoś o tym słyszał? Zobaczymy, może i nie pomoże ale i nie zaszkodzi, warto spróbować :)

[emoji64]

2 pytania:
Czy któraś miała sprawdzana drożność metodą HyCoSy (HysteroContrastSonography) – badanie drożności za pomocą obserwowania przepływu roztworu soli fizjologicznej przez jajowody pod kontrolą usg

- co,jak, i za ile?
I pytanie drugie - czy któraś miała stymulacje owulacji costybegyt mimo normalnej swojej owu w reguralnych cyklach? Jakieś efekty uboczne? Nie "popsuł" naturalnej owulacji?

reklama
Do góry