reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Bardzo ładne teraz tsh! :)
Plameczka krwi, super!!! Ja nigdy nie miałam. Takze gdyby sie zdarzyła to bym była mega podjarana ze to na pewno to! :) spadek moze byc implantacyjny. :) ale potem powinna temp podrosnąć. który dpo dzisiaj?
Kciuki!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No ja też nigdy nie miałam takiego plamienia i tez byłam podjarana przez parę godzin ale potem zeszłam na ziemie, nie wiem co to było, dziwna sprawa. Jedna jedyna plamka i później już nic. Dzisiaj jest 12dpo, boli mnie już brzuch i cyce, wiem ze to może nic nie oznaczać ale wiadomo... jeszcze mam cicha nadzieje ale już się wypłakałam na wszelki wypadek, jestem gotowa na wszystko [emoji3] nie mierze sobie tej temperatury regularnie właśnie żeby się nie nakręcać ale nieraz mnie jakieś licho podkusi to włożę sobie termometr pod pachę, z reguły wieczorem nie rano. Lekarz mi powiedział żeby nie mierzyć bo mam regularne cykle wiec szkoda czasu.

[emoji64]

reklama
@Lanvin, wykres obiecujący
emoji6.png

Pytałaś o temperaturę a ja od rana się zastanawiam jak to jest, że mierząc na dole macie temperaturę 36,5-36,7 itd.. to jaka macie w ustach? Bo czytałam, że w ustach jest o 0,3 niższa niż na dole.. ja dziś zmierzyłam na dole ( postanowiłam mierzyć do owu) i temperatura o 6 rano 36,85 to kurde dużo nie?
emoji50.png
nie powinnam mieć mniej??
Chociaż jak kilka cykli mierzyłam w ustach to miałam 36,4-36,6 do skoku.. nie wiem co o tym myślec.. teraz sobie wkręcam że moze jakaś infekcja??

W ogóle witam was dziewczyny z krzaków.. czytam ale jakoś nie mam weny żeby pisać.. to moj 10 cykl starań.. po @ powinnam byc pełna optymizmu a jakoś go brak..
Moj M biegnie w niedziele w maratonie w Warszawie a ja sie naczytałam, że to nie jest dobre przy staraniach.. i boje się, że znowu wybije plemniki jak przy gorączce i 3 miesiące w plecy
emoji30.png
emoji27.png

A po drugie.. jego kumpel zrobił żonie drugie dziecko ( oni ze sobą gadają ze sie starali tak jak my itd) i pojechał mojemu tekstem: wysłałam mu zdjęcie testu ciążowego i napisał: a ty dalej wal ślepakami !
emoji35.png
No czujecie to?! Wkurzyłam się i przykro mi było..
przepraszam, że ja tak tylko o mnie.. mam gorszy czas..
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Basiu no niestety maraton i każdy inny bardzo duży wysiłek nie sprzyja. A kolega..... Szkoda gadać.
Tsh miałam 4,83 a spadło do 1,3 po eutyroxie także chyba spoko?
To przy implantacji temperatura może spaść? Kurczę jeszcze dużo nie wiem (a myślałam ze wiem już wszystko na ten temat). Ja miałam w sobotę jedna mała plamkę krwi na papierze, jedna jedyna plemeczke i trochę się ucieszyłam
bo myśle sobie o! "Krwawienie implantacyjne", z wielu objawów ten miałam pierwszy raz. Temperaturka była 37 a wczoraj mi spadła do 36,5 i się załamałam oczywiście już były łzy i czarna dupa a tu może jeszcze jest nadzieja?
Kurcze trzy lata to Szmat czasu... mnie się wydaje, ze tym co już maja dzieci łatwiej jest trochę wyluzować i nie myśleć. Chociaż sama nie wiem...

emoji64.png
Ja już mam synka i nie jest łatwo, bynajmniej ja tak mam.

no to w sumie 3 dni różnicy :)
bardzo bym chciała mieć to usg z widocznym zarodkiem :)
W końcu zobaczymy :)

No ja też nigdy nie miałam takiego plamienia i tez byłam podjarana przez parę godzin ale potem zeszłam na ziemie, nie wiem co to było, dziwna sprawa. Jedna jedyna plamka i później już nic. Dzisiaj jest 12dpo, boli mnie już brzuch i cyce, wiem ze to może nic nie oznaczać ale wiadomo... jeszcze mam cicha nadzieje ale już się wypłakałam na wszelki wypadek, jestem gotowa na wszystko [emoji3] nie mierze sobie tej temperatury regularnie właśnie żeby się nie nakręcać ale nieraz mnie jakieś licho podkusi to włożę sobie termometr pod pachę, z reguły wieczorem nie rano. Lekarz mi powiedział żeby nie mierzyć bo mam regularne cykle wiec szkoda czasu.

[emoji64]
Pod pachą nic Ci nie da, musisz mierzyć na dole i po przebudzeniu :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

Dziewczyny w temacie mierzenia temperatury. Czy używacie do tego celu jakichś specjalnych termometrów? Bo chciałbym sie za to zabrać od następnego cyklu, jeśli teraz sie nie uda oczywiście, a jedyny termometr jaki mam w domu to taki bezdotykowy, wiec raczej bede musiała dokonać zakupu specjalnie na te okoliczność.

Dzieki dziewczyny [emoji6] M tego nie wziął do siebie bo to niby dobrzy znajomi ale mnie to wkurzyło.. jeszcze mu napisał " moge przyjść do twojej jak chcesz " [emoji35]
@Lanvin, kochana ja mam dopiero 7 dc! Jestem świeżo po @.. a co do koncertu to nie powinnaś mieć przeciwwskazań [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny w temacie mierzenia temperatury. Czy używacie do tego celu jakichś specjalnych termometrów? Bo chciałbym sie za to zabrać od następnego cyklu, jeśli teraz sie nie uda oczywiście, a jedyny termometr jaki mam w domu to taki bezdotykowy, wiec raczej bede musiała dokonać zakupu specjalnie na te okoliczność.
Musisz kupić taki do dwóch miejsc po przecinku, my tu w większości mamy Microlife, kupiony za grosze :)

Normalnie takim zwykłym termometrem? Czy macie do tego jakieś specjalne sprzęty? :)

[emoji64]
Jak wyżej :) musisz mierzyć codziennie rano, o tej samej porze, od razu po przebudzeniu, najlepiej na dole, bo w ustach często skacze. No i mierz od początku cyklu, jak Ci się @ skończy, bo jak zaczniesz w środku, to nic noe będziesz wiedzieć.

qdkkj44j6bi2vbec.png

reklama
Musisz kupić taki do dwóch miejsc po przecinku, my tu w większości mamy Microlife, kupiony za grosze :)

Jak wyżej :) musisz mierzyć codziennie rano, o tej samej porze, od razu po przebudzeniu, najlepiej na dole, bo w ustach często skacze. No i mierz od początku cyklu, jak Ci się @ skończy, bo jak zaczniesz w środku, to nic noe będziesz wiedzieć.

qdkkj44j6bi2vbec.png

Jeszcze to przemyśle, boje się ze będę się tym jeszcze bardziej nakręcać :) dziękuje :)

[emoji64]

Do góry