reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A u mnie nadal pod gorke :( telefon mi sie zepsul i nie oplaca sie go naprawiac... prostownica tez sie psuje - czas kupic nowa, moja fryzjerka nie ma wolnego terminu przez kolejne 2 tygodnie a ja wygladam juz jak lump... w ogole nie ciesza mnie przygotowania do Swiat... nie mam na to sily... mialam sobie kupic moje ukochane perfumy dzisiaj ale jak je wzielam do reki to tylko plakac mi sie chcialo... bo przeciez nawet jak wydam na nie kupe kasy to to nic nie zmieni... :( nie umiem cieszyc sie z czegokolwiek :( bez sensu to wszystko :(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

reklama
Witam dziewczynki[emoji2] u mnie pozytywny test owu dzisiaj więc działamy i trzymamy kciuki za cud[emoji120]. Jutro raniutko ruszamy do rodziców[emoji2].

@caltha trzymam ciuki, żeby teraz było szczęśliwie[emoji110][emoji110][emoji110]

@oczekiwanie masz cierpliwość na prawdę .

@bertha jak u Ciebie samopoczucie? Działacie już? Czy myślisz już tylko o maju?

@kotek87, @mfifi powodzenia u lekarzy

@marc co Ty robiłaś z tym termometrem że rozwaliłaś?[emoji23]

Ahhh plus niemiec, że jutro jest dzień wolny od pracy[emoji2]

A No to było tak, ze zostawiłam go na schodach i mowię sobie, ze jak pójdę na gore spać to wezmę go :-) No i wzięłam i niosłam w rękach jeszcze inne rzeczy No i sie zapomniałam i wyleciał mi z rak i sie potrzaskal Hehehe :-)

@bertha Piękna, już odpisuję w sprawie jadłospisu i może inne dziewczyny też skorzystają. Polecam bardzo gorąco stronę paleosmak.pl. Jest tam mnóstwo przepisow na obiady, ciasta itd. Ja już wiele stamtąd robiłam :) Jeśli chodzi o przykładowy jadłospis to Link do: Jadłospis dla kobiet w ciąży – Paleo samuraj (pdf) Mój się praktycznie niczym nie różni i przed ciążą i teraz jem tak samo. Tutaj zamiast chleba z cukinii albo bananowego, jem w wersji NA SŁODKO: same owoce lub z mlekiem kokosowym, ewentualnie kaszę jaglaną na mleku kokosowym a NA SŁONO: chleb gryczany, ryżowy lub gryczano - ryżowy, mogą być bułki jaglane. Zamiast domowej nutelli lub czekolady na gorąco jem kostkę bio czekolady gorzkiej 92% kakao i zagryzam np. żurawiną :) Robię też różne sałatki. Jeśli też lubicie to podam przepis (zawsze jest to hit, ostatnio zrobiłam wielką michę na ogniksko i rozeszła się momentalnie):
+mix sałat, pomidorki koktajlowe, orzechy nerkowca, oliwki, ogórek kiszony, mozzarella lub/i w wersji mięsnej paski indyki smażone w kurkumie, ziołach (na oleju kokosowym) - wszystko mieszam, przyprawiam tylko ziołami prowansalskimi (zamawiam w sklepie z ziołami - mają wspaniały aromat) i zalewam oliwą z oliwek. Zero cukru, soli a jest mega. Polecam :):):)

A u mnie nadal pod gorke :( telefon mi sie zepsul i nie oplaca sie go naprawiac... prostownica tez sie psuje - czas kupic nowa, moja fryzjerka nie ma wolnego terminu przez kolejne 2 tygodnie a ja wygladam juz jak lump... w ogole nie ciesza mnie przygotowania do Swiat... nie mam na to sily... mialam sobie kupic moje ukochane perfumy dzisiaj ale jak je wzielam do reki to tylko plakac mi sie chcialo... bo przeciez nawet jak wydam na nie kupe kasy to to nic nie zmieni... :( nie umiem cieszyc sie z czegokolwiek :( bez sensu to wszystko :(

Głowa do góry :-* czasem takie dni przychodzą, ze nie jest łatwo... ale tez pogoda kiepska i wszystko ma wpływ.
Bedzie dobrze :-*

Kochana, głowka do góry :* ja też uroniłam łezkę na Boże Narodzenie, bo już mojego dzidziusia nie było z nami a teraz na te Swięta już musi być. Życzę Ci za rok wspaniałej Wielkanocy. Nie poddawaj się :*

[emoji20] łatwo mi mówić, ale nie możesz karmić swojego ciała bolesnego. Trzeba go tłamsić, bo to coś co siedzi nam w głowach nie powoduje niczego dobrego a wręcz przeciwnie.
Wiadomo, że stratę trzeba przeboleć, oswoić się z nią na tyle na ile damy radę. Musimy zaakceptować to co się stało. Myślami, nerwami, łzami nie zmienimy niestety nic.... nie dajmy się opanować temu uczuciu beznadziejności i bezradności. Aniołek chętniej zamieszka u optymistycznie nastawionej kobiety[emoji5] (ja w to wierzę) dlatego musimy wstać i wierzyć, że będzie i nam dane. Uważam też, że dzięki długim staraniom, niepowodzeniom będziemy jeszcze lepszymi mamami.
Głowa do góry[emoji8]

Kochana mam tak samo nikt nie widzi bo mam uśmiech na twarzy przyklejony a w środku pustka.
Kiedyś to minie kochana i u nas słoneczko zaświeci. Zapomnieć nigdy nie zapomnimy ale serca się wypełnia [emoji8]
U mnie nadal nie ma @ jakoś się na @ nawet nie czuje nie wiem ile to będzie jeszcze trwało...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

@marc , @Bulbasek @auslanderka @M2b dziekuje Wam [emoji8]

Staram sie byc silna, nawet sa dni ze mowie sobie ze sie nie poddam, ale ostatnio wszystko jest przeciwko mnie...

Dzis pomyslalam nawet ze ja chyba nie mam sily na kolejne starania, jezeli kolejny raz cos niedobrego sie stanie to ja tego nie uniose... to niewyobrazalnie duzo kosztuje :(

Moj M przestaje mnie rozumiec i ciagle pyta co jest znowu nie tak :/

Ej a co to za pesymistyczne podejście do wszystkiego??? Uśmiechnij się
@bertha Piękna, już odpisuję w sprawie jadłospisu i może inne dziewczyny też skorzystają. Polecam bardzo gorąco stronę paleosmak.pl. Jest tam mnóstwo przepisow na obiady, ciasta itd. Ja już wiele stamtąd robiłam :) Jeśli chodzi o przykładowy jadłospis to Link do: Jadłospis dla kobiet w ciąży – Paleo samuraj (pdf) Mój się praktycznie niczym nie różni i przed ciążą i teraz jem tak samo. Tutaj zamiast chleba z cukinii albo bananowego, jem w wersji NA SŁODKO: same owoce lub z mlekiem kokosowym, ewentualnie kaszę jaglaną na mleku kokosowym a NA SŁONO: chleb gryczany, ryżowy lub gryczano - ryżowy, mogą być bułki jaglane. Zamiast domowej nutelli lub czekolady na gorąco jem kostkę bio czekolady gorzkiej 92% kakao i zagryzam np. żurawiną :) Robię też różne sałatki. Jeśli też lubicie to podam przepis (zawsze jest to hit, ostatnio zrobiłam wielką michę na ogniksko i rozeszła się momentalnie):
+mix sałat, pomidorki koktajlowe, orzechy nerkowca, oliwki, ogórek kiszony, mozzarella lub/i w wersji mięsnej paski indyki smażone w kurkumie, ziołach (na oleju kokosowym) - wszystko mieszam, przyprawiam tylko ziołami prowansalskimi (zamawiam w sklepie z ziołami - mają wspaniały aromat) i zalewam oliwą z oliwek. Zero cukru, soli a jest mega. Polecam :):):)
Ale mi smaka nadrobilas, zaraz sobie zjem jakąś zielenine:)

Kobitki u mnie test owu znowu zaczyna być widoczna druga kreska także chyba coś hormony szaleją.
Jutro progesteron wyjaśni wszystko. Zrobię też tsh i ferrytynę. Ciekawi mnie jaki będzie wynik. Glupio bo nie wiem ile faktycznie po owu , ale biorę ten 21dc. To będzie 8dpo.

reklama
@marc , @Bulbasek @auslanderka @M2b dziekuje Wam [emoji8]

Staram sie byc silna, nawet sa dni ze mowie sobie ze sie nie poddam, ale ostatnio wszystko jest przeciwko mnie...

Dzis pomyslalam nawet ze ja chyba nie mam sily na kolejne starania, jezeli kolejny raz cos niedobrego sie stanie to ja tego nie uniose... to niewyobrazalnie duzo kosztuje :(

Moj M przestaje mnie rozumiec i ciagle pyta co jest znowu nie tak :/

Oni to faktycznie inaczej znosza/rozumieja. Mój K zachowywał się dokładnie jak Twój mąż. Przeszło to do porządku dziennego i tyle. Wyrzuciłam mu kiedyś zaryczana jak bóbr, że on tego nie przeżywał i takie tam na co on mi odp, że wg niego to już się stalo, niestety się nie odstanie i trzeba wziąć głowę do góry i ruszać dalej po nasz cel czyli dziecko.
Tak to jest, że kobiety są emocjonalne a oni racjonalni.
Nie przejmuj się kochana, z czasem wszystko się układa

Do góry