reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hejka z rana:)

Witam nowe staraczki i życzę powodzenia:)

Surowego mięsa chyba nie wolno w ciąży. Na pewno gdzieś się spotkałam że serów pleśniowych nie wolno.

Ja grzecznie już od dwóch godzin w pracy:) Pogoda ponura aż nic się nie chce:( około 11 marca powinnam dostać @ po 47 dc - masakra. Dziś mam małpowe bóle ale tylko po jednej stronie i ciągle mam uczucie mokrości tam na dole. Dobra nie nakręcam się bo pewnie i tak nic z tego nie będzie :p Czekam spokojnie chyba do piątku. Jak nie przyjdzie wredota to test :p

17 marca jedziemy z moim T i córeczką nad morze do Świnoujścia:) Już się nie mogę doczekać :) Taki krotki wiosenki urlopik:)

reklama
Dziewczyny trochę wariuję:oo: Okresu jak nie ma tak nie ma... a już myślałam, że będzie wczoraj... śluz mleczny duże ilości. Szyjka macicy w dotyku jak kauczuk, wygląda że zamknięta. Kłucie jajnika dalej po poprawej stronie, późnym wieczorem miałam jeszcze chwilowy "napad" tego kłucia po czym przestało. Straszne wzdęcia, wszystko mi się wywraca, w okolicach macicy dalej dziwne bąbelki. W nocy wstawałam jeszcze dwa razy sikać. Czuję się zmęczona, ale nie wiem czy nie zwalić tego na stres. Możliwe, żeby test był jednak robiony za szybko ? Albo po prostu jeszcze nie wykrył? Może gdybym miała inne doświadczenia z odstawianiem tabletek, nieregularne cykle itd nie panikowałabym, ale jestem bardzo podenerwowana:-( :( Myślicie, żeby spróbować iść na betę czy jeszcze się wstrzymać parę dni ?

Cześć Dziewczyny! U mnie 3 rok starań, podstawowe wyniki super, niby wszystko ok ale... Okazało się że mam Hashimoto i ANA. Nie wiem czy jest wątek z immunologii, ale dzisiaj na własną rękę robimy test MLR, przeciwciała blokujące. Myślałam że to test, który ewentualnie robi się raz na czas w rzadkich przypadkach, a przed nami w kolejce stoi co najmniej 5 par! jestem w szoku, tyle ludzi ma problemy z zajściem [emoji52] ktoś coś wie o immunologii?

Napisane na F5321 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka z rana:)

Witam nowe staraczki i życzę powodzenia:)

Surowego mięsa chyba nie wolno w ciąży. Na pewno gdzieś się spotkałam że serów pleśniowych nie wolno.

Ja grzecznie już od dwóch godzin w pracy:) Pogoda ponura aż nic się nie chce:( około 11 marca powinnam dostać @ po 47 dc - masakra. Dziś mam małpowe bóle ale tylko po jednej stronie i ciągle mam uczucie mokrości tam na dole. Dobra nie nakręcam się bo pewnie i tak nic z tego nie będzie [emoji14] Czekam spokojnie chyba do piątku. Jak nie przyjdzie wredota to test [emoji14]

17 marca jedziemy z moim T i córeczką nad morze do Świnoujścia:) Już się nie mogę doczekać :) Taki krotki wiosenki urlopik:)
Ale Wam dobrze, na ile jedziecie? :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

Dziewczyny trochę wariuję:oo: Okresu jak nie ma tak nie ma... a już myślałam, że będzie wczoraj... śluz mleczny duże ilości. Szyjka macicy w dotyku jak kauczuk, wygląda że zamknięta. Kłucie jajnika dalej po poprawej stronie, późnym wieczorem miałam jeszcze chwilowy "napad" tego kłucia po czym przestało. Straszne wzdęcia, wszystko mi się wywraca, w okolicach macicy dalej dziwne bąbelki. W nocy wstawałam jeszcze dwa razy sikać. Czuję się zmęczona, ale nie wiem czy nie zwalić tego na stres. Możliwe, żeby test był jednak robiony za szybko ? Albo po prostu jeszcze nie wykrył? Może gdybym miała inne doświadczenia z odstawianiem tabletek, nieregularne cykle itd nie panikowałabym, ale jestem bardzo podenerwowana:-( :( Myślicie, żeby spróbować iść na betę czy jeszcze się wstrzymać parę dni ?
Przypomnij, czy mierzysz temperaturę i robisz testy owu? Jeśli wiesz kiedy była owu, to można stwierdzić, czy jest szansa. Ja też po odstawieniu anty mam nieregularne @, teraz owu miałam np. w 34 dc dopiero.

qdkkj44j6bi2vbec.png

Nie mierzę, test owu robiłam parę dni temu po silnym kłuciu jajnika, bo myślałam że może sie coś przesunęło, ale wyszedł negatyw. Od tego czasu kłucie cały czas się powtarza, ale częściej (?), cały czas prawa strona. Byłoby dla mnie dużym zdziwieniem, gdyby tym razem tabsy postanowiły namieszać z długością cyklu. Kiedyś nawet byłam zmuszona wziąć Ellaone i nawet ona nie zrobiła pogromu w organizmie o którym się naczytałam. Natomiast zastanawiam się, może mam cykl bez owulacji i wszystko próbuje nadrobić ?:unsure:

reklama
Nie mierzę, test owu robiłam parę dni temu po silnym kłuciu jajnika, bo myślałam że może sie coś przesunęło, ale wyszedł negatyw. Od tego czasu kłucie cały czas się powtarza, ale częściej (?), cały czas prawa strona. Byłoby dla mnie dużym zdziwieniem, gdyby tym razem tabsy postanowiły namieszać z długością cyklu. Kiedyś nawet byłam zmuszona wziąć Ellaone i nawet ona nie zrobiła pogromu w organizmie o którym się naczytałam. Natomiast zastanawiam się, może mam cykl bez owulacji i wszystko próbuje nadrobić ?:unsure:
To trudno powiedzieć co z Twoim cyklem, jeśli nie wiesz kiedy była owu. Spróbuj w kolejnym cyklu (jeśli się nie udało) mierzyć temperature. U mnie to dużo dało. Od października mam dopiero 3 cykl, w poprzednich 2 jajniki kłuły mnie kilka razy, ale nie wiem kiedy była owu. Teraz temperatura i testy mi ładnie pokazują :) Jak nie wiesz kiedy była owu, to ciężko określić, czy test może już wyjsc, czy nie, no i czy beta coś pokaże.

qdkkj44j6bi2vbec.png

Do góry