reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

hej dziewczyny
smile.gif
w 19 dc dostałam zastrzyk ovitrelle, cykle mam nieregularne, ale wtedy wyszło na usg, że pęcherzyk ma 2cm(18styczeń), 20 stycznia zaczełam brać duphaston 2x dziennie przez 10 dni. Zrobiłam test po zakończeniu duphastonu wyszła druga kreska bardzo jasna, pojechałam więc na betę HCG która potwierdziła ciąże. Lekarz kazał mi przyjechać za jakieś 3 tyg, bo stwierdził, że i tak nic teraz nie widać. Jednak ja udałam się do innego ginekologa z powodu bólu brzucha który bolał mnie jakby miała zaraz dostać @, ten zrobił mi usg i wyszło ze coś tam niby się zagnieżdża, ale po prawej stronie na jajniku zrobił się torbiel 3.5cm. Czy możliwe jest, że tobiel fałszuje wynik? dodam ze nigdy nie miałam, żadnych tobieli, czy ta torbiel może mieć związek z ciążą, a raczej z jej początkiem? od razu dziekuję, za wszelkie odpowiedzi.
1_cmok.gif
Nie sądzę aby torbiel dawała pozytywne hcg. To dwie niezależne sprawy. Ciesz się ciążą i spokojnych 9 miesięcy.

reklama
Paulinkamalinka wydaje mi się że torbiel nie ma nic wspólnego z wynikami. Który tydzień ciąży masz? Na kiedy termin? Gratulacje

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie sądzę aby torbiel dawała pozytywne hcg. To dwie niezależne sprawy. Ciesz się ciążą i spokojnych 9 miesięcy.

Też tak uważam :) także gratulacje i
hej dziewczyny
smile.gif
w 19 dc dostałam zastrzyk ovitrelle, cykle mam nieregularne, ale wtedy wyszło na usg, że pęcherzyk ma 2cm(18styczeń), 20 stycznia zaczełam brać duphaston 2x dziennie przez 10 dni. Zrobiłam test po zakończeniu duphastonu wyszła druga kreska bardzo jasna, pojechałam więc na betę HCG która potwierdziła ciąże. Lekarz kazał mi przyjechać za jakieś 3 tyg, bo stwierdził, że i tak nic teraz nie widać. Jednak ja udałam się do innego ginekologa z powodu bólu brzucha który bolał mnie jakby miała zaraz dostać @, ten zrobił mi usg i wyszło ze coś tam niby się zagnieżdża, ale po prawej stronie na jajniku zrobił się torbiel 3.5cm. Czy możliwe jest, że tobiel fałszuje wynik? dodam ze nigdy nie miałam, żadnych tobieli, czy ta torbiel może mieć związek z ciążą, a raczej z jej początkiem? od razu dziekuję, za wszelkie odpowiedzi.
1_cmok.gif

Uważam tak jak @1985natalia2 , że torbiel nie powinien fałszować wyniku, więc po cichu gratuluję.
Z tego co wiem to torbiel może się wchłonąć w czasie ciąży? Czy się mylę dziewczyny?
Mi się zrobiły kiedyś dwa torbiele. Jeden 2,7 cm w jednym jajniku a drugi 2,9 cm w drugim jajniku. Poszłam w połowie następnego cyklu do ginekolog i było czyściutko (wchłonęły się) :)

Kiedys czytalam gdzies na forum jak.wlasnie lekarz jakies dziewczynie wykluczyl ciążę i powoedzial ze ma na jajniku torbiel a potem okazalo sie ze ta torbiel to byla ciaza która zmierzala do macicy .... takze ja mysle ze mozliwe ze u ciebie tez tak sie przytrafilo chociaz tak naprawdę chyba lekarz wie co mowi jednak tak.samo uwazam.ze raczej przy braku ciazy hcg jak i 2 kreska by ci nie wyszla ...powodzenia i Gratuluje !

Dziewczyny, w rossmannie jest promocja testy owu ( 5 szt) plus test pink gratis za 19 zł. Może któraś skorzysta ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tak zgadza się, sama też sobie takowe, po promocyjnej cenie, zakupiłam.

Boże chore historie. My póki co mamy góre u teściów. 20 tysięcy w remont wsadzilismy i juz trzy lata mieszkamy no ale czunszu żadnego tu nie ma. Jak wszystko p9jdzie zgodnie z planem to w przyszłym roku kupimy swoje mieszkanko, meble sprzęty wszystko swoje mamy. Myślę że ze 20 tysi będziemy mieli w kredycie więc szybko pójdzie spłata.

My jesteśmy na etapie planowania: co dalej i gdzie? I chyba jednak zdecydujemy się na wyprowadzkę poza miasto. Powietrze w Krakowie jest koszmarne, a ja raczej nie chcę narażać kiedyś moich dzieci na zamknięcie w 4ech ścianach, bo nie powinno się wychodzić na zewnątrz.

Sęk w tym, że inwestycja w dom, to okropnie wielki koszt :( niestety nie mam własnej działki, a tych ceny są koszmarnie wysokie... Nawet jak sprzedamy nasze mieszkanie, to braknie z 300 tysięcy :/

@Windy91 właśnie, co z Tobą?! Milczący podglądaczu! ;p
@gabrika a Ty gdzie?
@Lanvin no temp. Zawsze będzie się trochę wahać :)

Jestem, jestem... Ale nie nadążam za Wami... :/ ciężki okres mnie dopadł, wieczorami nie mam siły odpisywać i wypadłam kompletnie z tematów o których piszecie... przepraszam :( :(

U mnie 9dc i wszystko wskazuje na to, że dni płodne już są tuż za rogiem... a my we dwójkę kompletnie nie mamy siły na cokolwiek... :( ten cykl raczej nie będzie udany...

Dziękuję dziewczyny za odpowiedź, a czy to normalnie te bóle podbrzusza jakbym miała za chwilę dostać @, boję się, to pierwsze dziecko, długo wyczekiwane dlatego się tak przejmuję.

Cześć dziewczyny, pamiętacie mnie jeszcze? Niestety nie jestem w temacie co się dzieje na forum, ostatni raz udzielałam się chyba w grudniu i rzadko później zaglądałam, jakoś tak wyszło :(
Ale stwierdziłam, że muszę się odezwać i opowiedzieć co u mnie. A u mnie wielkie szczęście bo jestem w ciąży!!! Oczywiście wielki strach żeby znowu nie stracić dziecka, ale jestem pozytywnie nastawiona, wierzę że teraz musi być dobrze!!!!

reklama
My też rozważaliśmy budowę domu ale jednak wolimy trzy pokoje w bloku. Raz że kredyt i budowa latami mnie odstrasza a dwa to w domu to jest ciągle co robić. Mąż ciągle albo trawę kosi bo tu jest kawał tej ziemi albo lata w piecu palić bo inaczej w domu Syberia. Jak już napadli to z kolei są Hawaje. Stale i ciągle coś wymaga remontu, to piec trzeba kupić, to dach to elewacja i generalnie dom to jest dla ludzi z czasem i kasą. Dlatego właśnie jednak mieszkanko i najwyżej z czasem jakąś działkę ogrodową żeby mieć gdzie pogrillowac.

Do góry