reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Bertha ale mi chodzi bardziej jeszcze przed. Czy np brać po owu? Bo teraz zbadam sobie progesteron ale dopiero 7 dpo. Może dobrze by było już wcześniej? Podpytam gina.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nadrobiłam..
@mfifi04 piękna kreseczka!
U mnie 6dpo, sama nie wiem czy coś czuję. Dzisiaj noc nieprzespana, babcia w coraz gorszym stanie :( lekarz powiedział, że mamy się przygotować na najgorsze..
A jeszcze teraz 37,3, wszyscy do koła grypę mają.. Choć poza stanem podgorączkowym nic mi nie jest.
Mam pytanie do was dziewczęta. Czy branie odżywek wspomagających przyrost tkanki mięśniowej może mieć wpływ na plemniki? pogarszać ich jakość? Mój m chodzi na siłownie, pije białko i chyba coś tam jeszcze, dokładnie nie wiem. Oczywiście to żadne sterydy.

Nadrobiłam..
@mfifi04 piękna kreseczka!
U mnie 6dpo, sama nie wiem czy coś czuję. Dzisiaj noc nieprzespana, babcia w coraz gorszym stanie :( lekarz powiedział, że mamy się przygotować na najgorsze..
A jeszcze teraz 37,3, wszyscy do koła grypę mają.. Choć poza stanem podgorączkowym nic mi nie jest.
Mam pytanie do was dziewczęta. Czy branie odżywek wspomagających przyrost tkanki mięśniowej może mieć wpływ na plemniki? pogarszać ich jakość? Mój m chodzi na siłownie, pije białko i chyba coś tam jeszcze, dokładnie nie wiem. Oczywiście to żadne sterydy.
Ja tam mojemu zabroniłam. Nie mam zaufania nawet do białka bo grom ich wie co to tak naprawdę jest...z jakimi dodatkami czy czyste czy z hormonami itp.

Poszłam do gina (akurat byłam na wyjezdzie) i mam fotkę z usg takie jajo. Poszłam po kilku dniach do mojego gina a po torbieli nie ma śladu. Pękła i zawartość wyleciała. Takie rozowo-kremowe plamienie było. Nawet jak dostaniesz Kochana to po @ idź sprawdzić C tam się dzieje :) będzie dobrze :)
Tak zrobę. Strasznie się martwię. Wiem może przesadzam ale kiedy chce się mieć dziecko to chyba normalne. Szczególnie jak się myślało po 1 ciąży od pierwszego razu ze kolejne razy też takie będą. A tu chichot losu.... 2 ciaza też niby zaraz ale puste jajo plodowe... w międzyczasie biochemiczna. A teraz kilka cykli i nic. I tu się nieraz obwiniam że mogłam się wcześniej decydować. Pierwsze dziecko doslownie się przytrafiło jak miałam 20 lat. Dziś nie żałuję to mój skarb i ma już 12 lat. Później długo zwlekalam... moze za długo. Czasem się boję że już nie będę mieć więcej dzieci. Tak miała moja chrzestna matka. Tak samo jak ja, pierwszy syn za młodu, później bo dom, bo to, bo tamto, u mnie też bo dom, dorobić się trzeba, studia, brak pracy w swoim zawodzie, później bo praca jest... Zawsze nie czas... i moja chrzestna jak już się zdecydowała to się nie udawało, został jedynak. Wiem że teraz trochę innw czasy, medycyna zrobiła krok milowy. Jednak bardzo się boję że nie dam mojemu mężowi dziecka, wymarzonej córeczki a synkowi rodzeństwa. A samej marzy mi się dziewczynka, ale gdyby był chłopiec byłabym szczęśliwa. Chciałabym mieć jeszcze dwójkę. Tym razem w niedużym odstępie wiekowym.
Przepraszam za te moje wypociny ale czasem trzeba się wyzalic. A chyba nikt inny jak Wy straraczki mnie lepiej nie zrozumie.

Tak się zastanawiam...powiedzmy że wszystko jest ok z owulacja. Tz.występuje. czy można ją że tak powiem podkręcić? Żeby mieć pewność że wystąpi i pęcherzyk pęknie? Że będzie np.więcej pęcherzyków?

Można podkręcić. Np clostilbegyt sie bierze, zwykle od 5-9dc 2x1 lub 2x2. Zwykle wtedy dojrzewa wiecej pęcherzyków niz normalnie i potem można na pęknięcie wziąć pregnyl lub ovitrelle.
Biorąc clo trzeba zwykle brac cos na endometrium bo clo "uszkadza" endometrium i jest bardzo cienkie. Można brac np estrofem, a ja np dostaje Nolvadex. Tu chodzi o dawke estrogenu zeby podrasować endo. Estrofem dostarcza dodatkowy estrogen do organizmu po prostu, a Nolvadex działa troche inaczej - blokuje receptory w organizmie wyłapujące estrogen, wiec organizm - jajniki - estrogen dalej produkują ale nie idzie on nigdzie indziej do organizmu (bo receptory sa ogłupione) tylko zostaje przy macicy i ten własny estrogen "odżywia" endometrium. Domyślnie Nolvadex jest na taka piersi, wiec nie przeraźcie sie czytając ulotkę. U mnie ładne endo robi przy braniu clo. A owu tez mam swoje normalnie. Biore dla zwiększenia szans.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Tak zrobę. Strasznie się martwię. Wiem może przesadzam ale kiedy chce się mieć dziecko to chyba normalne. Szczególnie jak się myślało po 1 ciąży od pierwszego razu ze kolejne razy też takie będą. A tu chichot losu.... 2 ciaza też niby zaraz ale puste jajo plodowe... w międzyczasie biochemiczna. A teraz kilka cykli i nic. I tu się nieraz obwiniam że mogłam się wcześniej decydować. Pierwsze dziecko doslownie się przytrafiło jak miałam 20 lat. Dziś nie żałuję to mój skarb i ma już 12 lat. Później długo zwlekalam... moze za długo. Czasem się boję że już nie będę mieć więcej dzieci. Tak miała moja chrzestna matka. Tak samo jak ja, pierwszy syn za młodu, później bo dom, bo to, bo tamto, u mnie też bo dom, dorobić się trzeba, studia, brak pracy w swoim zawodzie, później bo praca jest... Zawsze nie czas... i moja chrzestna jak już się zdecydowała to się nie udawało, został jedynak. Wiem że teraz trochę innw czasy, medycyna zrobiła krok milowy. Jednak bardzo się boję że nie dam mojemu mężowi dziecka, wymarzonej córeczki a synkowi rodzeństwa. A samej marzy mi się dziewczynka, ale gdyby był chłopiec byłabym szczęśliwa. Chciałabym mieć jeszcze dwójkę. Tym razem w niedużym odstępie wiekowym.
Przepraszam za te moje wypociny ale czasem trzeba się wyzalic. A chyba nikt inny jak Wy straraczki mnie lepiej nie zrozumie.
Ja też myślę że za długo zwlekałam. Ale my jeszcze nie dawno zarzekalismy się że będzie jedno...i o,odmieniło się...ile masz lat i który cykl starań? Sorki jak gdzieś było ale nie doczytałam[emoji6]

Można podkręcić. Np clostilbegyt sie bierze, zwykle od 5-9dc 2x1 lub 2x2. Zwykle wtedy dojrzewa wiecej pęcherzyków niz normalnie i potem można na pęknięcie wziąć pregnyl lub ovitrelle.
Biorąc clo trzeba zwykle brac cos na endometrium bo clo "uszkadza" endometrium i jest bardzo cienkie. Można brac np estrofem, a ja np dostaje Nolvadex. Tu chodzi o dawke estrogenu zeby podrasować endo. Estrofem dostarcza dodatkowy estrogen do organizmu po prostu, a Nolvadex działa troche inaczej - blokuje receptory w organizmie wyłapujące estrogen, wiec organizm - jajniki - estrogen dalej produkują ale nie idzie on nigdzie indziej do organizmu (bo receptory sa ogłupione) tylko zostaje przy macicy i ten własny estrogen "odżywia" endometrium. Domyślnie Nolvadex jest na taka piersi, wiec nie przeraźcie sie czytając ulotkę. U mnie ładne endo robi przy braniu clo. A owu tez mam swoje normalnie. Biore dla zwiększenia szans.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
Ja endometrium ma "grubawe" jak stwierdził gin. 13 mm w 15 dc było. Pewnie temu @ 7 dni i obfite i skrzepy bo ma się co złuszczac. Zapytam gina co on na to żeby się wspomóc nawet jeśli natura działa jak trzeba[emoji6]

Ja też myślę że za długo zwlekałam. Ale my jeszcze nie dawno zarzekalismy się że będzie jedno...i o,odmieniło się...ile masz lat i który cykl starań? Sorki jak gdzieś było ale nie doczytałam[emoji6] Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
W tym roku skoncze 32 lata. W tych cyklach to już się troche pogubiłam bo mój mąż wyjeżdża za granicę więc niektóre przepadają , ale tak na dobre to chyba 5 cykl. Wczesniej aż tak się nie przykładalismy ale w sumie tez była możliwość żeby zajsc, ale nie zaszlam. Od bodajże 1.5 roku nie biorę tabletek anty.

reklama
Joaszka, ja mam 28 lat a moj 29 także do tego roku czasu możemy poczekać [emoji3]
Bertha, masz racje! Mimo wszystko warto próbować i tak też zrobię [emoji6]
Bulbasek, ja też miałam jednorazowo torbiel.. przyplątała się na kontroli a po miesiączce nie było po niej śladu [emoji6] moja gin mówi, że to normalne i często raz w roku zdarza się cykl bezowulacyjny.
Sylwaq90, moj tez chodzi na siłownie i bierze białko.. prosiłam żeby to odstawił śle twierdzi, że pytał trenera i powiedział mu, to w staraniach nie przeszkadza.. M na pewno innych świństw nie bierze bo widzę po nim, że " rośnie" po woli a ćwiczy prawie 4 razy w tygodniu. Dla przykładu nasz znajomy ćwiczy od pol roku a dwa razy większy od mojego bo faszeruje się sterydami[emoji53] w życiu bym na to mojemu nie pozwoliła!
Gosia, oby u ciebie szybko się sprawa wyjaśniła i albo niech przyjdzie @ albo niech to bedzie ciąża! Ja tez marzę o córeczce i teraz żałuje, że wcześniej nie zdecydowałam się na drugie dziecko bo teraz bedzie coraz to większa różnica wieku.. moj syn skończy w sierpniu 4 lata..

Ja właśnie skończyłam prasowanie.. jutro mam wolne.. muszę iść do sądu zrzec się spadku w imieniu syna. swoją droga chore to, że sama nie mogę zdecydować o swoim dziecku tylko sądownie eh..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry