reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Dziękuję za dobre słowo. To ma wagę złota U mnie10 dni spóźnienia i test negatywny, wynik hcg dopiero jutro.... już się i tak nie łudze. W 38 dniu cyklu to nie ma bata żeby nie wyszło gdybym była w ciąży. Ciekawi mnie tylko co się tam zadzialo skoro zawsze było jak w zegarku.
U mnie bardzo podobnie jak u Ciebie, z tym ze 36 dc... Trzymam za Ciebie kciuki!

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Jak nie urok to .... A myślałam że zanim mąż wyjedzie to będziemy mieć jeszcze możliwość 2 cykli starać a przez to przedłużenie jeden odpadnie.
U mnie teoretycznie na korzyść to skrócenie[emoji6]trochę wizyta u gina będzie jak coś po owu raczej...ale może i dobrze. Bo potwierdzi lub nie że była. A jak będziemy codziennie zaraz po @ się seksowac to jak owu będzie nie ma bata nie trafić. Wiem że to nie wszystko-owu seks i jest ciąża ale szanse spore.w tym cyklu nie co 2 dzień spróbujemy wg teorii o codziennym przytulaniu[emoji6]no chyba że coś nam przeszkodzi...bo coś za optymistycznie to wygląda-ja i mąż w tym samym czasie w domu i niezbyt zmęczeni[emoji6]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie się boję że coś takiego może być. Ja zawsze miałam cykle 28-29 dni. Pierwszy raz w życiu mam tak długi. Jedyne takie opóźnienia miałam w ciazy.....
Ja wtedy się bałam, ze to ciąża, bo byłam na 2 roku studiów, ale testy były negatywne. Po wizycie u gina się wyjaśniło. A Ty na kiedy masz wizytę?

Dziękuję za dobre słowo. To ma wagę złota U mnie10 dni spóźnienia i test negatywny, wynik hcg dopiero jutro.... już się i tak nie łudze. W 38 dniu cyklu to nie ma bata żeby nie wyszło gdybym była w ciąży. Ciekawi mnie tylko co się tam zadzialo skoro zawsze było jak w zegarku.
Ja zrobiłam pół godziny temu i też negatyw niestety.

Ciekawe jak Twoja beta.

qdkkx1hpzei65q7s.png

No niby nie ma czego się bać ale powiedział że nie pójdzie,że jak się uda to będzie.
Ogólnie z zajściem w ciążę problemów nie mam gorzej z utrzymaniem.

Tak się zastanawiam...powiedzmy że wszystko jest ok z owulacja. Tz.występuje. czy można ją że tak powiem podkręcić? Żeby mieć pewność że wystąpi i pęcherzyk pęknie? Że będzie np.więcej pęcherzyków?

reklama
Berthus wszedzie gdzie czytam o zrostach to pojawia sie "nieplodnosc, nieplodnosc wtorna i poronienia nawykowe" [emoji33]

Niby moge isc prywatnie do gina ale to w moim przypadku wyrzucanie kasy w bloto. Wizyta kosztuje 150 euro, maja tam jedynie USG (a z tego co czytalam USG nie pokaze zrostow) i to nie jakies rewelacyjne. Na dalsze badania do szpitala nie moze mi wypisac skierowania a za ew. leki bym musiala placic ze swojej kieszeni.
Czyli 150 euro za info, ze na USG nic nie stwierdzi i ze musze isc do rodzinnego aby dal mi skierowanie do gina ze szpitala to kiepsko wydane pieniadze. A i tak skoncze u rodzinnego proszac o skierowanie.
To juz wole zatrzymac ta kase i isc od razu do rodzinnego.

Nazwe juz sobie zapisalam, poszukam zaraz skladu tych czopkow. Dzieki [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Rozumiem. Ale wiesz co, moj gin pokazuje mi zrosty na usg... dzisiaj nawet byłam na wizycie to mi pokazywał takiego potencjala, który odrasta od macicy i na razie tak sobie fruwa, (a moze to jest ten odcięty po laparoskopii) i chetnie by sie przyczepił gdzieś. No ale ja biore czopki wiec moze mu sie nie uda, bo czopki takie draństwa rozpuszcza.

Ale oczywiście laparoskopia generalnie takie zrosty usuwa mechanicznie.

Aha i co to jakoś pęka od razu czy niewiafomo kiedy?

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Wg teorii pęka po 36h. Ale np pregnyl, który mi moj gin zawsze daje, podaje sie dopiero jak pecherzyk ma min 20mm. Przynajmniej tak daje moj gin. Wiec po 36h akurat ma rozmiar do pękania idealny.

Powtórzę za 2 dni :)
Ale ile bym się testów nie narobiła to ten wyszedł pierwszy raz taki.
Za 2 dni dopiero?? Nie trzymaj nas tyle w niepewności ;)

I mam wyniki niestety jedyne 0.11
Przykro mi :(

Lui, trzymam kciuki ale ja niestety tez po czasie miałam takie kreski.. jakby same obramowanie bez środka..
Lanvin, trzymam kciuki za jutro !!
Windy.. wredna @ ! Oby ostatnia !
Paraplu, to jakie badanie wykrywa zrosty? Myślałam se usg da radę..
U mnie M i syn maja anginę eh.. ja sie jeszcze trzymam ale ciekawe jak długo.. dziś dużo czytałam i faktycznie tak jest z ta gorączka u mężczyzn.. także prawdopodobnie mam 3 cykle w plecy [emoji27]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wiesz co, a ja sie juz tak tym nie przejmuje ze to niby 3 miesiące, bo moj gin machnął ręka i powiedział zeby sie nie przejmować i działać, ze nie jest powiedziane ze wszystkie padły. Takze jakos tak przestałam sie tym przejmować. Działamy, nie tracimy wiary :)

Kochane mam pytanie. Czy mogę brać dalej luteine? Czy może ona zaszkodzić fasolce? Mój gin niestety nie odbiera [emoji19]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Jak najbardziej! Luteina podtrzymuje ciąże.
Nie odstawiaj sama bo odbierzesz organizmowi dawkę progesteronu i moze jakos dziwnie zareagować.

Dzięki a mogę go brać tak jak brałam 2 razy dziennie rano i wieczorem??

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak :)
Ja dzisiaj też zaczynam brać progesteron, tak jak w innych cyklach brałam 2 tabletki na noc. Za dwa tyg się okaże czy się udało. [emoji110]
Ja zaczynam jutro dupka 2x2. Za 2 tyg termin @ u mnie rownież :)

A bierzecie bo badałyście i jest za niski czy tak profilaktycznie? Może być za dużo progesteronu?

Ja dostałam luteinę i dupka profilaktycznie jak przyszłam z ciążą do gina. Takze często zapisują ginowie profilaktycznie w ciąży, nawet jak nie ma plamien. A jak sa to jeszcze większe dawki.
A w cyklach staraczkowych dupka biore po owu od 1-3dpo przez 10dni.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Do góry