reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

No niby nie ma czego się bać ale powiedział że nie pójdzie,że jak się uda to będzie.
Ogólnie z zajściem w ciążę problemów nie mam gorzej z utrzymaniem.
Dziwne podejście...tak jakby Tobie bardziej zależało. Wiadomo że faceci inaczej podchodzą. Ale to jest podstawa i nigdy nie zaszkodzi zbadać. Skoro to wskazanie od lekarza to tym bardziej. Jestem naprawdę wdzięczna mojemu M bo widzę że mu też zależy. I sam mówi dziś że boi się wizyty u urologa bo :"czy Ty wiesz że wsadza palec w d...na 8 cm?? Ale trzeba się zbadać. Tak czy siak"[emoji6]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja wtedy się bałam, ze to ciąża, bo byłam na 2 roku studiów, ale testy były negatywne. Po wizycie u gina się wyjaśniło. A Ty na kiedy masz wizytę?
Jeszcze się nie umówiłam. Czekam. Bo w sumie może się okazać że dostanę w końcu ten okres, ale w nieskończoność też czekać nie będę. Jeszcze z 2 dni, chociaż w tym tygodniu mam też urwanie tyłka w pracy i codziennie wracam dość późno więc nawet na wizytę jakoś mało czasu. A lekarz przyjmuje różnie, w zależności od tego kiedy ma dyżur w szpitalu. Ostatnio byłam we wrześniu i stwierdził mi miesniaka macicy. Twierdził że mały i że w niczym nie przeszkadza, ale sama nie wiem. Skoro z miesniak jest to może i do pary jakąś torbiel się przeplatala....

Rozumiem. Ale wiesz co, moj gin pokazuje mi zrosty na usg... dzisiaj nawet byłam na wizycie to mi pokazywał takiego potencjala, który odrasta od macicy i na razie tak sobie fruwa, (a moze to jest ten odcięty po laparoskopii) i chetnie by sie przyczepił gdzieś. No ale ja biore czopki wiec moze mu sie nie uda, bo czopki takie draństwa rozpuszcza.

Ale oczywiście laparoskopia generalnie takie zrosty usuwa mechanicznie.

Wg teorii pęka po 36h. Ale np pregnyl, który mi moj gin zawsze daje, podaje sie dopiero jak pecherzyk ma min 20mm. Przynajmniej tak daje moj gin. Wiec po 36h akurat ma rozmiar do pękania idealny.

Za 2 dni dopiero?? Nie trzymaj nas tyle w niepewności ;)

Przykro mi :(

Wiesz co, a ja sie juz tak tym nie przejmuje ze to niby 3 miesiące, bo moj gin machnął ręka i powiedział zeby sie nie przejmować i działać, ze nie jest powiedziane ze wszystkie padły. Takze jakos tak przestałam sie tym przejmować. Działamy, nie tracimy wiary :)

Jak najbardziej! Luteina podtrzymuje ciąże.
Nie odstawiaj sama bo odbierzesz organizmowi dawkę progesteronu i moze jakos dziwnie zareagować.

Tak :)

Ja zaczynam jutro dupka 2x2. Za 2 tyg termin @ u mnie rownież :)

Ja dostałam luteinę i dupka profilaktycznie jak przyszłam z ciążą do gina. Takze często zapisują ginowie profilaktycznie w ciąży, nawet jak nie ma plamien. A jak sa to jeszcze większe dawki.
A w cyklach staraczkowych dupka biore po owu od 1-3dpo przez 10dni.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
Dzięki za odpowiedź :-)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja zrobiłam pół godziny temu i też negatyw niestety.

Ciekawe jak Twoja beta.
Przykro mi.
Myślę że moja beta będzie taka jak moje dobre samopoczucie dzisiaj= zero wyglądam na stronie internetowej czy może się już dziś wynik online nie pojawi ale narazie nic więc zostaje czekać do jutra. Mnie ciekawi to tsh czy to nie jest winowajca.

qdkkx1hpzei65q7s.png

Dziwne podejście...tak jakby Tobie bardziej zależało. Wiadomo że faceci inaczej podchodzą. Ale to jest podstawa i nigdy nie zaszkodzi zbadać. Skoro to wskazanie od lekarza to tym bardziej. Jestem naprawdę wdzięczna mojemu M bo widzę że mu też zależy. I sam mówi dziś że boi się wizyty u urologa bo :"czy Ty wiesz że wsadza palec w d...na 8 cm?? Ale trzeba się zbadać. Tak czy siak"[emoji6]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
On bierze to na luzie. Było mu przykro za każdym razem jak się nie udawało,no ale cóż. Nie zmusze.

reklama
Źle mi się zacytowalo. O torbiel i miało być do Bulbasek
Poszłam do gina (akurat byłam na wyjezdzie) i mam fotkę z usg takie jajo. Poszłam po kilku dniach do mojego gina a po torbieli nie ma śladu. Pękła i zawartość wyleciała. Takie rozowo-kremowe plamienie było. Nawet jak dostaniesz Kochana to po @ idź sprawdzić C tam się dzieje :) będzie dobrze :)

Do góry