reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

@ zwykle mam 4 dni i cykle zwykle bóle przeszły jest trochę czasem myśl czemu nie wychodzi ale staram juz się nie nakrecac aż tak. A co było przyczyna poronienia to niewiem na 100 % może tak miało byc . to był dopiero początek gdybym nie zrobiła testu nawet bym nie wiedziała ze cos tam jednak mogło byc
Ja też myślę nad tym dlaczego mi nie wychodzi. Czy może źle coś robimy z moim M .. może nie umiem zrobić tego dziecka [emoji20] niestety na to przepisu nie ma..

Napisane na HTC Desire 310 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Niestety psychika robi bardzo duzo!!! O pierwsze dziecko staraliśmy się ponad rok. Ja zrobiłam sobie wszystkie badania hormonalne, miałam monitoring cyklu, wszystko wyglądało dobrze. Moja gin stwierdziła że muszę wysłać męża na badanie bo teraz to już nam zostaje tylko droznosc jajowodow a to wiadomo inwazyjne badanie. Kiedy udało mi się w końcu namówić męża na badanie nasienia i zadzwoniłam do gin że wyniki dobre to stwierdziła że w następnym cyklu mam zrobić to badanie droznosci. Ale następnego cyklu już nie było [emoji3] z drugim synem nie było problemów. Nawet się nie staraliśmy specjalnie i wyszło chyba za pierwszym razem kiedy nie uwazalismy. O drugiej ciąży dowiedziałam się dzień przed urodzinami pierwszego syna [emoji3]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Napewno wszytko dobrze robicie ale Ciężko powiedzieć czemu nie wychodzi,nam przy pierwszym dziecku udało się przy 2cs a teraz 7 przed nami.

Czemu chcesz przewrwac??
Bo od stycznia mam wrócić do pracy a raczej czekam na tel czy łaskawy szef mi pozwoli czy zdecyduje mnie zwolnić. Wtedy to ostatnia szansa bo na wypowiedzeniu załatwię sobie zwolnienie i może się uda to będę bezpieczna. A jak nie to muszę znaleźć nową pracę i wtedy odczekać jakiś czas z ciążą. Na razie @ się nie rozkreciła. Pewnie znowu jej to zajmie ze 3 dni i cykl będzie 37 dni a nie 33.

Musimy się wziąć razem. Ja zaczynam od jutra bez slodyczy plus ograniczanie cukrów w owocach, jogurty chyba. Potem od 9 stycznia zaczyna się akcja Detoks cukrowy. 21 dni bez cukrów. Potem plan na dietę paleo. Ale jak to wyjdzie zobaczymy. Plus ćwiczenia oczywiście.
Jak ja mam w ciaze zajść jak ja nie jestem zdrowa. Bo dla mnie taka otyłość u mnie to choroba. Ani ochoty na seks nawet bo taki człowiek ociezaly....
Ja już od pierwszego grudnia walczę :)

O widzę tu kilka łodzianek [emoji3] ja obie ciążę prowadziłem u Perenc. I obu synów rodzilam w Madurowiczu. Teraz mieszkamy poza Łodzią i gdyby się udało to nie wiem do kogo bym chodziła. Pewnie znalazlabym kogoś bliżej- Pabianice lub Łask. Za to rodzic bym nie chciała w mniejszych szpitalach. Albo znowu Madurowicz albo może Medeor. Ech nie wiem czy to w ogóle będzie potrzebne a ja tu takie plany.....

Nessi kreska piękna!!! Głową do góry i nie zamartwiamy się. Przynajmniej staramy się. Chociaż wiem że to nie łatwe nawet w ciąży prawidłowej i nieobciazonej a co dopiero po stracie.

Eh jeszcze Was tu wszystkich nie kojarzę ale mam nadzieje ze się wciągne

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja pierwsze rodziłam w matce polce ale teraz raczej Medeor ... oczywiście jak się w końcu uda

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

Marcia o Ty tez Łodzianka :) super. Tzn ja to taka trochę oszukana, bo osiedliłam się tutaj jakieś 9 lat temu :) i pokochałam to miasto. Marzy mi się mały domek pod Łodzią, ale to najwcześniej za 4-5 lat :) na razie spełniam marzenia prokreacyjne [emoji23]

Luna jak długie masz cykle? 21 dzień to naprawdę wcześnie na test.
Ale odpoczynek zawsze wskazany. Może zmiana otoczenia? Weekend z dała od domu?
Ja jestem z tych krótkich cyklów. Zazwyczaj 24-26 dni.

Syn zasypia, mąż pojechał na saunę, a ja mam czas na książkę [emoji433]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Katia a ja znów rodowita łodzianka a mieszkam teraz w śląskim :-)

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

A jak długie masz cykle? Niekoniecznie przed terminem @ musi cokolwiek wyjść. Czasem nawet tydzień po terminie nic dziewczynom nie wychodzi. Nie załamuj się kochana. Odpocznij sobie ale bez załaman tylko z nową energia.
Ja się biore za siebie. Muszę zrzucić 30kg! Przede wszystkim dla siebie. Chcę się czuć dobrze ze swoim ciałem. Dla dzieciątka przyszłego też bo w końcu nadwaga (otylosc) nie sprzyja ciąży :)
Nie długie... co 28 dni...regularne..

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie długie... co 28 dni...regularne..

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
To za wcześnie testujemy. Tydzień przed okresem na bank biel zobaczysz. Nigdy nie testuj przed okresem. Ja się Teraz nacxytalam o ciałach biochemicznych i teraz będę testować tydzień po terminie. Okres się może zawsze przesunąć i lepiej sobie zaoszczędzić nerwów.

Do góry