reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Czesc Dziewczyny!
Tez zaczynamy z mezem starania wiec jesli pozwolicie dolacze do grupy.
Jestem juz mama z 02/2007, corka Matylda.
Dziesiec lat temu udalo sie nam w sumie dość szybko, o ile pamietam 4 cykl był owocny. Zobaczymy jak bedzie teraz.
Witaj cheebay! Córeczka to wspaniała 'sprawa', moja właśnie zaczęła raczkować:)

reklama
Witam z rana 5dzien po zastrzyku od 2 dni mdłości,dziś rano masakra,czuję się ciazowo bo to hcg,oby to był dobry objaw,bo w lipcu nie miałam takich objawów a ciąża była tylko krótko,czekamy do 15 grudnia,Berta a ty jak się czujesz,nimiti jak samopoczucie i jak ciocia
Serio można tak szybko czuć objawy?

Pytanie z cyklu mało inteligentnych:)
Mam nadzieje, że wy cierpliwe jesteście. Otóż cykle mam zwykle 28dniowe jednak teraz @ przyszła dwa dni wcześniej, moje pytanie licząc dni płodne mam wpisywać normalna długość cykli czy tem skrócony ? o_O
Z wiekiem rodzą mi sie takie dylematy, że ja pierdziele...
I drugie dni płodne w normalnym cyklu mam 12-17gridzień, 17owulka, jak najlepiej wybrać dni boboseksów?marzy mi sie dziewczynka
Cos podpowiecie? :)
Generalnie na dziewczynke to musisz celowac przed owu, najlepiej 2 dni przed. Liczylabym 28 dni normalnie.. ale moze oczywiscie znowu zdarzyc sie cykl krotszy, to wrozenie z fusów.

Witam z rana 5dzien po zastrzyku od 2 dni mdłości,dziś rano masakra,czuję się ciazowo bo to hcg,oby to był dobry objaw,bo w lipcu nie miałam takich objawów a ciąża była tylko krótko,czekamy do 15 grudnia,Berta a ty jak się czujesz,nimiti jak samopoczucie i jak ciocia
Ja mam dzisiaj 6dpo, 7 dni po zastrzyku, 6 dni na dupku, wczoraj i dzisiaj mnie delikaaaatnie ćmi w podbrzuszu, takze juz sobie wmawiam, ze to implantacja sie zaczyna.. choc mysle, ze to za wczesnie, zeby 5dpo sie zaczela, bo chyba troche dluzej wedruje jajco przez jajowód. 3dpo kilkukrotnie mnie zakłuło blisko spojenia łonowego z prawej, ale to pewnie nic nie znaczy bo to w ogole wczesnie. Cyce jeszcze nie bolą. mooooze dzisiaj ciut sie cos zaczyna z cycami jak dotykam, ale to jeszcze taka naciągana teoria, zobaczymy jutro.

Tak sobie mysle, ze skoro teraz na pregnylu nie mam zadnych objawów jak mdłości, to pewnie ciaze tez bede spokojnie przechodzic :) fajnie by bylo :)

W sobotę robiłam test i był negatywny... ;)
Gdzież sobota, a gdzie poniedzialek, to całe wieki dla fasolki i beta HCG! :):) Ty juz tu nie kombinuj i sikaj!

Generalnie na dziewczynke to musisz celowac przed owu, najlepiej 2 dni przed. Liczylabym 28 dni normalnie.. ale moze oczywiscie znowu zdarzyc sie cykl krotszy, to wrozenie z fusów.

Ja mam dzisiaj 6dpo, 7 dni po zastrzyku, 6 dni na dupku, wczoraj i dzisiaj mnie delikaaaatnie ćmi w podbrzuszu, takze juz sobie wmawiam, ze to implantacja sie zaczyna.. choc mysle, ze to za wczesnie, zeby 5dpo sie zaczela, bo chyba troche dluzej wedruje jajco przez jajowód. 3dpo kilkukrotnie mnie zakłuło blisko spojenia łonowego z prawej, ale to pewnie nic nie znaczy bo to w ogole wczesnie. Cyce jeszcze nie bolą. mooooze dzisiaj ciut sie cos zaczyna z cycami jak dotykam, ale to jeszcze taka naciągana teoria, zobaczymy jutro.

Tak sobie mysle, ze skoro teraz na pregnylu nie mam zadnych objawów jak mdłości, to pewnie ciaze tez bede spokojnie przechodzic :) fajnie by bylo :)

Gdzież sobota, a gdzie poniedzialek, to całe wieki dla fasolki i beta HCG! :):) Ty juz tu nie kombinuj i sikaj!
Berta to zaciazymy :)mnie dziś tak pociaglo ,od rana mdłości,oby się udało,Berta czekam ty pierwsza robisz test,bo po owitrelle 10dni hcg jest we krwi i falszuje wynik

Cześć wszystkim. :)
Witam nowe staraczki!

1 dzień do testowania, zaraz bede się szykować zeby porobić zakupy i kupic test. ;) Trochę dół mnie złapał bo wydaje mi się że i tak nic z tego nie będzie, bo temperatura niska, twarz wysypana tylko boli jak na @ jeszcze nie ma... nooo miał być lajt a tu jednak nie do końca lajt.... :D nie wiem czy w ogóle warto ten test robić no ale przynajmniej już się nie będę zastanawiac. :)

Cześć wszystkim. :)
Witam nowe staraczki!

1 dzień do testowania, zaraz bede się szykować zeby porobić zakupy i kupic test. ;) Trochę dół mnie złapał bo wydaje mi się że i tak nic z tego nie będzie, bo temperatura niska, twarz wysypana tylko boli jak na @ jeszcze nie ma... nooo miał być lajt a tu jednak nie do końca lajt.... :D nie wiem czy w ogóle warto ten test robić no ale przynajmniej już się nie będę zastanawiała. :)
Czekamy na pozytyw

reklama
Berta to zaciazymy :)mnie dziś tak pociaglo ,od rana mdłości,oby się udało,Berta czekam ty pierwsza robisz test,bo po owitrelle 10dni hcg jest we krwi i falszuje wynik
tak jest! zaciążymy :):)
Ja tez po pregnylu 10 dni bede miala hcg we krwi. zatestuje w czwartek - 10 dni po zastrzyku - testowo, zeby sprawdzic jaki cień pregnylowy jeszcze wychodzi czy juz moze biel i piatek zeby sprawdzic czy rosnie czy maleje cien.. i tak codziennie az do @ ;)
A ty kiedy pierwszy raz testujesz?

Do góry