reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dzieeeń dobry :) a właściwie to już dobry wieczór. Nic nie pisałam ale podczytywałam, czas ponawiązywać do Waszych wydarzeń. U mnie jeszcze 7 dni do owulacji (teoretycznie) ale nic nie mierzę,żadnych testów owu...idę na żywioł i tyle :D
Ja zaczynam mieć stres bo za 2 tygodnie jest nasz ślub,dziś mierzyłam sukienkę, próbowałam jaki będzie mi pasował makijaż, jaka fryzura... Ogólnie to z brunetki stałam się kilka mies temu blondynką więc dopasować makijaż nie dość, że do stylu i odcienia sukienki (koronkowa, beżowa z srebrnobiałą koronką rozkloszowana)to by nie przesadzić ze względu na kolor włosów :) Cieszę się bardzo na ten dzień, nie mogę się doczekać ale się stresuje bardzo :D a no i w poniedziałek odbieramy wreszcie nasze obrączki bo dostaliśmy z Apartu smsa,że już są gotowe do odbioru :)
Jak z klimatem grudniowym? Zaczynacie już czuć nastrój? :)

reklama
Dzieeeń dobry :) a właściwie to już dobry wieczór. Nic nie pisałam ale podczytywałam, czas ponawiązywać do Waszych wydarzeń. U mnie jeszcze 7 dni do owulacji (teoretycznie) ale nic nie mierzę,żadnych testów owu...idę na żywioł i tyle :D
Ja zaczynam mieć stres bo za 2 tygodnie jest nasz ślub,dziś mierzyłam sukienkę, próbowałam jaki będzie mi pasował makijaż, jaka fryzura... Ogólnie to z brunetki stałam się kilka mies temu blondynką więc dopasować makijaż nie dość, że do stylu i odcienia sukienki (koronkowa, beżowa z srebrnobiałą koronką rozkloszowana)to by nie przesadzić ze względu na kolor włosów :) Cieszę się bardzo na ten dzień, nie mogę się doczekać ale się stresuje bardzo :D a no i w poniedziałek odbieramy wreszcie nasze obrączki bo dostaliśmy z Apartu smsa,że już są gotowe do odbioru :)
Jak z klimatem grudniowym? Zaczynacie już czuć nastrój? :)
No to ja niedługo po Tobie ślub biorę [emoji14] bo 30 grudnia :) my już dawno obrączki. nie kupowaliśmy w Aparacie bo masakra. Mam klientkę w Duke Diamond i tam fajna cena moja klientka mi zrobiła no i mam dożywotnia gwarancje z serwisem. Czyli odświeżanie, zmiana graweru, pomniejszanie, zwiększanie. Jedynie koszta wysyłki z salonu do głównej siedziby pokrywam. A to już grosze
1512243979-364043c4d7600f78-aaaaaa.jpeg

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wieś [emoji14]
I miasto i wieś mają swoje zalety i wady. Ja od dziecka w mieście, w bloku i nie zmieniłabym tego. Teraz mieszkam w bloku oddanym w listopadzie w tamtym roku do użytku. Nowe osiedle, mnóstwo zieleni i placów zabaw. Na osiedlu biedronka, przychodnia, apteka, papierniczy, wispol, teraz będzie się otwierał Rossmann. Więc po podstawowe rzeczy nie muszę ruszać się z osiedla. 90% klientek z osiedla bo w większości to młode rodziny tu mieszkają. I przede wszystkim nie ma wierzowców. Są bloki 2 max 4 klatkowe i 4 max 5 pięter.
Pierwsze zdjęcie z aktualnego mieszkania a drugie tamtej zimy z poprzedniego mieszkania. Na zdjęciu w tle widać mały budynek za stawem to teraz mieszkam dwa bloki jeszcze za tym budynkiem.
1512243380-5a24f335039f3b6e-aaaaaa.jpeg
1512243485-d39930b00921f720-aaaaaa.jpeg

Ja całe życie mieszkałam na wsi a półtora roku temu przeniosłam się do mieszkania w bloku na osiedlu które mimo, że jest rzut beretem od centrum to jest ciche i spokojne, bardzo sobie chwalę tę zmianę. Za nic bym nie wróciła spowrotem na wieś

I właśnie to jest piękne że życie płynie wolno ;) Monitoring wiejski to u nas nie ma :D To nie te czasy, młodzi ludzie mieszkający na wsi żyją swoim życiem :D zauważyłam że dużo młodych ludzi się buduje na wsi, i nie po to aby mieć gospodarstwo ale żeby mieć własny domek z ogrodem [emoji173] Mi nie przeszkadza to że wszędzie mam daleko,jestem zmotoryzowana więc spoko :) Autem mam 20minut do miasta :D
Dokładnie domek z ogródkiem taki mam się marzy myślę że za 3 lata spelnimy marzenia ja bym chciała taki domek jak z filmu hoolyday

eikt3e3k96x30qte.png

Wieś [emoji14]
I miasto i wieś mają swoje zalety i wady. Ja od dziecka w mieście, w bloku i nie zmieniłabym tego. Teraz mieszkam w bloku oddanym w listopadzie w tamtym roku do użytku. Nowe osiedle, mnóstwo zieleni i placów zabaw. Na osiedlu biedronka, przychodnia, apteka, papierniczy, wispol, teraz będzie się otwierał Rossmann. Więc po podstawowe rzeczy nie muszę ruszać się z osiedla. 90% klientek z osiedla bo w większości to młode rodziny tu mieszkają. I przede wszystkim nie ma wierzowców. Są bloki 2 max 4 klatkowe i 4 max 5 pięter.
Pierwsze zdjęcie z aktualnego mieszkania a drugie tamtej zimy z poprzedniego mieszkania. Na zdjęciu w tle widać mały budynek za stawem to teraz mieszkam dwa bloki jeszcze za tym budynkiem.
1512243380-5a24f335039f3b6e-aaaaaa.jpeg
1512243485-d39930b00921f720-aaaaaa.jpeg

Ale miejsce miło się patrzy [emoji38] dużo przestrzeni

eikt3e3k96x30qte.png

No to ja niedługo po Tobie ślub biorę [emoji14] bo 30 grudnia :) my już dawno obrączki. nie kupowaliśmy w Aparacie bo masakra. Mam klientkę w Duke Diamond i tam fajna cena moja klientka mi zrobiła no i mam dożywotnia gwarancje z serwisem. Czyli odświeżanie, zmiana graweru, pomniejszanie, zwiększanie. Jedynie koszta wysyłki z salonu do głównej siedziby pokrywam. A to już grosze
1512243979-364043c4d7600f78-aaaaaa.jpeg

ooo a ile zapłaciłaś? Jeśli mogę zapytać (nad 30 też myśleliśmy ale 16 są urodziny mojego przyszłego męża a 17 moje więc uznaliśmy że ta data będzie idealna,taki zimowy cywilny ślub :) )
Szerokość masz 5 czy 6 mm? Ja chciałam cieniutkie takie 3 mm ale po przymiarkach wybraliśmy 4 mm

My stosujemy zwykła oliwkę. Bezzapachową. Bądź żele. dziś o dziwo pierwszy raz miałam tak mokro że nic nie użyliśmy.

Na żel i oliwki trzeba uważać. Myśmy też do czasu korzystali ze zwykłych wspomagaczy (durex lub oliwka). Potem się naczytałam i kupiłam specjalny żel, który nawet nie tyle co pomaga to nie przeszkadza! Konsystencja niektórych specyfików może utrudniać poruszanie się plemników. Warto o tym poczytać, niektórzy mają problem z zajściem w ciążę, ofstawiają różne specyfiki i bach, udaje się :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

ooo a ile zapłaciłaś? Jeśli mogę zapytać (nad 30 też myśleliśmy ale 16 są urodziny mojego przyszłego męża a 17 moje więc uznaliśmy że ta data będzie idealna,taki zimowy cywilny ślub :) )
Szerokość masz 5 czy 6 mm? Ja chciałam cieniutkie takie 3 mm ale po przymiarkach wybraliśmy 4 mm
Mam 4 :) ale ze mam rozmiar 6,5 to optycznie wydaje się szersza ;) 1650 zł nas wyszło po znizce :) próba 535. Też myśleliśmy że albo 16 albo 30 [emoji14] ale padło na 30 dzien przed Sylwestrem :) ja jestem kosmetyczką i przed świętami mam Sajgon więc ten30 to już na spokojniej trochę :)

reklama
Na żel i oliwki trzeba uważać. Myśmy też do czasu korzystali ze zwykłych wspomagaczy (durex lub oliwka). Potem się naczytałam i kupiłam specjalny żel, który nawet nie tyle co pomaga to nie przeszkadza! Konsystencja niektórych specyfików może utrudniać poruszanie się plemników. Warto o tym poczytać, niektórzy mają problem z zajściem w ciążę, ofstawiają różne specyfiki i bach, udaje się :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Prawda,raz kupiłam żel i jak się wczytałam, że utrudnia zapłodnienie tak już leży nieużywany w szufladzie :D jedynie do masażu się może przydać, co zresztą jedynie praktykowałam z tym specyfikiem :D

Do góry